Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den,
Zavinila jsem dopravní nehodu( srážka s tramvaji). Bylo mi řečeno, že dostanu pokutu.Je to uz dva měsíce a nic mi nepřišlo. Volali mi ale od policie, že mám přijet zaplatit osobne pokutu do Kongresové ulice c.2,že složenkou to zaplatit nejde.
Máte někdo zkušenost s tím, jak to probíhá.
Osobni nemam, predpokladam, ze ti doruci nejake usneseni, ktere si prectes a bud budes souhlasit a zaplatis, mozna budou i body dolu a kdybys nesouhlasila, tak budes mit moznost odvolani.
Přijde ti doporučený dopis s pruhem a v něm bude kdy a kde ses přestupku dopustila, jakého a v kolik hodin se máš na tu kongresovou dostavit. Tam dojde k projednání přestupku s policistou a dají ti pokutu nebo body nebo obojí.
A možná bych do té kongresové radši zavolala, když ti osobně řekli, že tam máš dojít. Jestli to nebude už bez dopisu.
Nevím přesně co a jak musela švagrová řešit ale před rokem a půl se srazila s vlakem (nejspíš přehlédla že svítí světla..ona sama neví, nepamatuje si) ale trvalo to asi půl roku než se to řešilo vyřešilo a dostala trest…
Radsi si do Kongresove zavolej, jestli Ti budou posilat dopis. Meli by. Nebo do datovky. A preju Ti, at nejednas s tim stejnym arogantnim a labilnim *** jako my.
@velbloudiceB píše: Více
Kdo ti uložil pokutu? Jakou? Co máš zaplatit? ![]()
Pokud jsi nedostala pokutu příkazem na místě (kterou zaplatíš hned po nehodě, nebo dostaneš na zaplacení složenku), tak není co platit.
Pokud se to bude projednávat v přestupkovém řízení, pak to projedná příslušné Město nebo Magistrát. A to dostaneš písemně buď formou příkazu, nebo rozhodnutí.
Máš v ruce nějaký „papír“, že ti byla uložena pokuta?
Klidně tam jdi, ale není od věci vzít si s sebou právníka. Aby ses pak nedivila, co tě nechali podepsat a jaké to má následky. Navíc pokud trefíš na arogantního debila, jak píše Janča, tak před právníkem si tolik nedovolí.
Žádný písemný doklad nemám, do Kongresový jsem volala a prý se mi zítra ozve kolega, který to má na starosti (dnes tam neni).
Ze zkusenosti, kdy jsem ja byla poskozena. Vinik dostal pokutu na miste, udelal se zapis, ktery mi jeste ten den dorazil do datovky. Nasledne se cekalo na vycisleni skody, ktera byla 200.000,– ( na miste odhadli cca 100.000,–). Do 14 dnu jsem dostala od policie vyjadreni, ze vec byla kompletne predana pojistovne, ze byla uzavrena na miste.
Rozhodne doporucujem ist s pravnikom. Mne v papieri prislo 3000 dost nevyberavym sposobom napisane ako keby som vyvrazdil minimalne polku Ceskej republiky.
Este sme s pravnikom iba otvorili dvere a policajtka uz bola mila ako slniecko. Nasledne jej pravnik ‚navrhol‘ upravit niektore formulacie a ona tak s potesenim urobila. Nakoniec z toho bolo 500.
A taketo veci sa stali uz opakovane, takze k policajtom alebo inym organom uz bez pravnika neleziem. Bohuzial ich vychovanie nieje zrovna najlepsie a aj pravnik ich musel niekolko krat napominat co mozu a co nie.
@IcePlanet7 Jen ze zvědavosti, fakt mě to zajímá, není pak právník jeste dražší než ta pokuta? Kolik to vlastně stojí - jit takhle s právníkem?
@Brbra Moje máti pracovala na dopravním a jo, bývá to tak. Většinou ti lidi zaplatí právníkovi a k tomu i tu pokutu.
@IcePlanet7 právníka k tomu, že přehlídla tramvaj? Jen ať platí.
S tim souhlasim. Navic ta pokutu asi nebude tak velka, aby se ji vyplatilo platit pravnika, ktery ji mozna uhada trosku niz. Jina vec je, ze v pritomnosti pravnika by policista pripadne nemusel byt arogantni, cili by to pro ni bylo mene stresujici.
Ja hodne lituju, ze jsem se tehdy jako matka nezletile obeti dopravni nehody nechala policistou presvedcit, abych si na schuzku s nim nebrala pravnika. Ze ho pry budu zbytecne platit. Jenze ten policista se pak ke men choval narosto priserne a arogantne. A ten pripad a pak dopadl pro nas hodne spatne.
Takze zalezi na situaci, ale nekdy je velmi vhodne jit s pravnikem i na dopravni policii.