Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj Holky, mám dotaz, nevíte o nějakém dobrém přivýdělku na doma? Kde si vážně něco vydélám? Jsem na rodičáku s 2 letým synem a s financemi jsme na tom teď bídně jak jde vše nahoru a snažím se udělat vše proto abych si přivydělala co nejvíc. Jednu brigádu mám, ale jen jednou týdně a to ne doma. Tak shaním ješté něco na doma. Poradíte? Ale ať se to fakt vyplatí.
Děkuji.
@Barčík0123 většinou takové ty práce na doma jsou podvod.. ![]()
Co plasma? 2× v měsíci a máš 1800,– za 2h času ![]()
@lucynka25 netuším jestli bych jí darovat mohla vůbec, jelikož mám lupénku.
@smile_xxx jooo tak u bývalého zaměstnavatele už nejsem
byla to práce v hospodě a tam bych už nešla
teď ve volnějších dnech mam brigádu za pultem v lahůdkách, ale taky musím být doma s dětmi. Proto se snažím něco na doma spíš najít a co umím, když člověk chce nauči se cokoliv, nebo teda když musí.
@lucynka25 píše: Více
V případě, že je zdravá…a bude moc po plazmě odpočívat.
Kdo nemůže darovat plazmu?
Po některých změnách Vašeho zdravotní stavu není vhodné dočasně darovat plazmu, nebo v některých případech dokonce nemůžete plazmu darovat vůbec. Mezi vhodné kandidáty pro dárcovství krevní plazmy nepatříte v případě, že se léčíte nebo jste se v minulosti léčili s:
cukrovkou,
hemofilií a jinými poruchami srážlivosti krve,
hepatitidou B nebo C,
pohlavními chorobami, konkrétně HIV a Syphilis
plicní tuberkulózou,
chronickým onemocněním,
kardiovaskulárním onemocněním,
epilepsií.
Krátkodobě nevhodní dárci
Krátkodobě nevhodným dárcem krevní plazmy se stáváte, pokud:
jste alergiky a právě se potýkáte s jejími akutními projevy,
máte opar, chřipku či nachlazení,
máte fixaci končetiny (sádrová i jiná ortéza),
jste měli klíště, ale neobjevily se u vás žádné příznaky onemocnění, která klíšťata přenáší (borelióza, zápal mozkových blan),
jste byli nedávno očkovaní,
vám trhali zub, ženy by chtěly darovat krevní plazmu během menstruace, těhotenství či při kojení (pro menstruující, kojící, nebo těhotné ženy se jedná spíše o doporučení).
Já na tom byla asi 6×, na poslední se mi udělalo tak zlé, že jsem omdlela a musela tam zůstat trčet asi 3h, pak už jsem měla strach jít. Ale byla to moje chyba, přiletěla jsem tam po práci nenejedena a pro to bylo tím..
Znám pár lidí co chodí x let a jsou v pohodě, chce to zkusit..
Jinak me napadá zkusit nějakou tu Avon Lady, ale už to asi moc netáhne, dá se vše obj. Pak jsem viděla na fb, že hodně nabízejí nějaký prodej bonbónů jako přivýdělek, jak to funguje nevím.
Hlavně ne obálky
to jsem si nabehla já někdy v 18 letech, poslala 200,– a nikdy mi nic k práci nepřišlo ![]()
@lucynka25 ježiši no na to už naběhla i má starší sestra
nešla bych do ničeho, kde je nucený počáteční vklad.
@Barčík0123 nabízej hlídání dětí
Vezmi k sobě jedno dítě navic, třeba i na večerní hlidani, kdy si rodiče zajdou na rande a v noci ještě vyzvednou.
Tady můžeš zkusit registraci na hlídání, úklid atd..hlidacky.cz
Možná by bylo dobré zkusit něco jako online průzkumy nebo psaní článků pro weby. Také se podívejte na platformy pro freelancery, kde můžete nabídnout své dovednosti.