Účast na teambuildingu

Anonymní
7.11.24 11:24

Účast na teambuildingu

Ahoj,
Chtěla bych znát Vás názor. Pracuji v kolektivu IT a před 4 lety jsem odešla na mateřskou, přičemž jsem se s šéfem domluvila, ze zůstanu pracovat z domu a už mi to tak i zůstalo, byť šla malá před rokem do školky. Jenže jsem se dozvedela, ze mě na firmě zacali dost pomlouvat, asi mi i závidí mou výhodu, donasi šéfovi, jak spatne pracuji, jak jsem špatná, byť si mě šéf chválí. Jsem celkem citlivý člověk a někdy jsem i uvažovala, ze místo opustim. Ale teď k věci - za 2 týdny má byt 1 denni teambuilding, kde jsem též pozvána a přemýšlím, zda se ho účastnit, když vím, jak mě všude spini, i před novackami. Na posledním teambuildingu mi to dali dost jasne najevo a tím, ze jsem tam byla sama a cítili presilu, tak to v opilosti do mě zacali všechno sypat a musela jsem odjet. Bohužel je mi to hloupé skrz šéfa tam nedojet. Co myslíte vy? Šéf tyhle pomluvy samozřejmě ví a řešit to očividně nejde, již je na to upozorňoval a děje se to porad. Děkuji za názory.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35666
7.11.24 11:34

Nejezdila bych tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2906
7.11.24 11:38

Naopak bych jela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8443
7.11.24 11:38

Jestli to minule stalo za prd tak letos to nebude o moc lepší….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856
7.11.24 11:41

Takže to povinné není?
V tom případě bych se vedoucímu omluvila, že se nezúčastním a řekla bych mu skutečný důvod. Bez servítek, narovinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18599
7.11.24 11:41
@Anonymní píše: Více

A na firmu alespon jednou tydne nejdes proc? Taky bych nemusela, ale prave kvuli udrzeni kontaktu a personalizaci me osoby chodim. Prohodim par vet s nekym v kuchynce, zastavim se u kolegyne atp. Ten pristup je strasne znat i mezi pobockama. Jakmile prileti kolegove z jineho statu a neco resime, tak je na par mesicu zase lepsi i ten online kontakt. Dokazou si pod jmenem a emailem predstavit realnou osobu. Kdydbych byla nonstop zalezla jak krtek, tak to za par let nebude jine. Pokud chces neco zmenit, tak zacni alespon parkrat za mesic byt realnou osobou. Jeste lepsi je kdyz si krtek na meetingu ani nezapne kameru, to uz je pak uplne mimo kolektiv. takze bud to nech plavat a prijmi jak je, nebo se zacni socializovat a zmen to. Prace samotna te casem vycerpa, ale dobre vztahy na pracovisti ti mohou preklenout horsi obdobi a nemit pri kazdem vetsim propadu hned zajeci umysly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
7.11.24 11:43

@hospodki Mám to stejně, mohu pracovat plně z domova, ale chodím 1-2× týdně do kanclu právě kvůli udržení mezilidských kontaktů a vztahů.
Na teambuilding bych jela a nenechala se zválcovat, naopak. Tak kolegům řekni, ať si o ten HO taky zažádají, když o něj stojí. V IT to fakt nebývá vůbec problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4067
7.11.24 11:51

No a nemel by zrovna team building byt dobra prilezitost k tomu, aby se na tomto problemu pracovalo? Je vubec nejak odborne vedeny, nebo je to jen takova samo domo chlastacka (jak by clovek mohl usoudit z uvodniho prispevku)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.24 11:54

Není odborne vedeny. Většina se jede akorát opít. Každopádně bych chtěla podotknout to, ze tohle v kancelářích bylo i za me prezence. Jen co se zabouhly za někým dveře, hned se pomlouvalo. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
18599
7.11.24 11:54

@unuděná ono je to i pro me dulezite. ted jsem tri tydny doma kvuli diteti a taky uz potrebuji kontakt. od pristiho tydne budu zase chodit 2× tydne. taky nevidim problem v tom se ted ty dva tydny pred akci ukazat parkrat na firme at tam nejsem za oslika v koute a jela bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
7.11.24 11:56

Tak to se děje ve většině kolektivů :nevim: Já to prostě ignoruju, do práce nechodím být kámoška, ale odvést svou práci a pokud vím, že ji dělám dobře, je mi úplně jedno, že si Kamila z účtárny myslí, že jsem tlustá megera a Pepa ze skladu mi závidí plat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18599
7.11.24 11:58

moc zenskych? Spatna firma pro tebe. Ja ty slepicince nesnasim. Staci mi co je s matkama ve skole. Mam mladsi kolegyni, pak jednu starsi a zbytek jsou hlavne muzi 40 + a je to znat. Ikdyz jsem nastupovala a ti muzi byli o 10 let mladsi, tak byli v pohode. Ja se ted vracela po 2.5 letech rodicaku a ikdyz jsem za tu dobu byla jen na jednom vanocnim vecirku, stejne jsem se treba 3-4× za tu dobu stavila v praci se ukazat a pokecat. To prijeti zpet bylo prijemne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22004
7.11.24 11:59

Záleželo by na tom, co přesně za „teambuilding“ to je.

Pokud by to byla nějaká sportovní nebo jakákoli jiná aktivní činnost, odborně vedená s cílem dát ten kolektiv trochu víc dohromady, tak bych asi dorazila a snažila se trochu zapadnout.

Pokud by to ale měla být hospoda, večeře, hudba a chlastačka (tj. něco podobného tomu, co se už minule nepříjemně zvrhlo), tak bych určitě nejela. Když už si někdo jede (s požehnáním vedení) naplno po své ose a kolegové mu nestojí za to, aby se kvůli nim obtěžoval třeba 1-2× týdně do kanceláře, tak by si za tím měl stát i ve chvíli, kdy se koná nějaká společenská akce. Jinak by to mohlo působit dojmem, že „no jo, dorazit pracovně, to ne, ovšem najíst a napít, to se přiběhne“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27621
7.11.24 12:15

Jela bych jednou za rok to přežiješ, když nepojedeš budou tě naopak pomlouvat o to víc a i šéfovi to možná pak bude divný, oni se ože. rou a chvíli a pak můžeš domů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.24 12:45

Pokud nejsi s ostatními v kontaktu, tak se jim to bohužel může snadno jevit, že neděláš nic. Měla by ses víc snažit být vidět: když už nejezdis vůbec do kanclu, tak chodit na online meetingy, aktivně kolegům volat, řešit problémy…

U nás ve firmě (taky IT) nejsou zakázky, tak se letos propouštělo. A hádej kdo šel první? Homeofficáři. Většině lidem připadalo, ze nedělají nic, i když je jejich šéf bránil…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová