Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@maminaAJ tak zas tohle infop napsala az pozdeji. Jsou 2 moznosti: a) Sorta lidi je divna a ona mezi ne nikdy nezapadne. Taky se mi stalo, ze jsem se dostala do male firmy, kde vsichni byli divni a na jedne vlne a jen ta moje vlna sla uplne jinym smerem. Nikde jinde a ani v osobnim zivote jsem se uz s necim takovym nesetkala. b) je proste divna zakladatelka a chova se tak, ze mezi kolegy nezapadne i kdyby se rozkrajela. Takze jde spis o to jestli nezapadla kvuli nastaveni kolektivu nebo kvuli svemu chovani.
@karkarka píše: Více
Jo aha. No tak to ji to dají zase sežrat proč jede na teambuilding, když se v práci neukáže… jako pokud je to blbý kolektiv tak s tím nic neudělá
Je strašně zajímavé, jak často sem píše někdo, kdo pracuje vzorně a dobře…a celý kolektiv je proti němu spolčený a pomlouvá ho. Škoda, že není možné mít i ten pohled druhé strany ![]()
Píšeš, že jsi full remote, takže v osobní rovině tě určitě nepomlouvají, když tě vůbec neznají. Takže se řeší tvoje pracovní výstupy. Píšeš, že je to v IT…v drtivé většině jsou na IT velmi racionálně smýšlející lidi, kteří když o někom říkají, že dodává špatné výsledky, tak je to proto, že je dost trápí ty špatné výsledky, protože to ovlivňuje jejich práci. Neumím si představit, kolik času a představivosti by musel mít člověk, který by si něco takového pracně vymýšlel. Šéf to tak vůbec vnímat nemusí, protože manažer často už není v detailu a řeší koncepční věci, takže z jeho pohledu to může být OK, protože se tím zabývat ani nechce.
No a pokud je trápí tvoje pracovní výsledky, tak důvody můžou být v zásadě dva.
Buď opravdu odevzdáváš nekvalitní práci a nechceš to vidět. Pak je problém u tebe a ty jsi ta, co s tím musí něco udělat.
Nebo odevzdáváš dobré výsledky, ale je tam chyba v nějaké interpretaci - někdo změní zadání nebo nějaký krok a nedostane se to k tobě, chybně tvůj výstup použíjí dál…apod.
Pak je to ale jasná chyba v komunikaci na všech stranách! A tu komunikaci nezměníš tím, že se tam nikdy neukážeš, nebudeš s nima nikam jezdit a budeš se utvrzovat v tom, že tě pomlouvají.
I pomluvy mají nějaký svůj základ, dobrá práce se pomlouvat nedá.