Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojte,
mám tu spíš něco pro pobavení,ale zároveň to fakt řeším - prostě potřebuju každej den něco sladkýho, byť jen pár piškotů nebo podobně, no jo, ale jak to dělat, když nechci, aby sladkosti (tedy ty největší hrůzy - čokoška, bonbńy apod.)v budoucnu jedl náš prťous, je mi jasný, že já se nemůžu futrovat tatrankama a jemu říct, že on nesmí
, tak to furt řešíme s přítelem, ten si taky rád ke kafíčku dá sušenku
, no, zatím jsme přišli samozřejmě na to, že budeme volit nějaké „zdravé sladkosti " - sušený ovoce, nějaký celozrnný sušenky, když peču tak taky dělám ze špaldový celozrnný mouky a tmavýho cukru (jak zdravé, že?
),…no, prostě, máte to někdo podobně, ja se obávám, že si občas budu muset stejně někde něco zobnout tajně, na sušených meruňkách asi dlouho nevydržim,ale to je zas zrada na tom prďolovi, co?
…se stydim…jaké "zdravé“ sladkosti navrhujete vy ? nebo jak to prostě děláte v podobný situaci? Díky, vím, že se tu řeší asi zásadnější problémy, ale jen mě zase zajímaly zkušnosti ostatních
Ahoj Heduš,
tak teď si mě pobavila, neboť si zrovna vkládám do pusy mintovou čokoládu a najednou čtu „závislačka na sladkém
Jako by to byl zásah z hora, že už bych měla přestat s tím sladkým, ale bohužel se hlásím k čokoládovým závislačkám. Nic jiného mi tak nejede jako čokoláda a hlavně večer u TV. A co na to naše děti? Tak to dělám jako v knoflíkářích - když se nedívají, rychle do skříně, šup do pusy … no a pak přijde kluk a říká:“Co to máš v puse, mami?"
![]()
Nebo večer po odlifrování dětí do postýlky si takhle hovíme u televizních novin, na sedačce tabulka čokolády a kluk opět přijde, kouká, jak to, že jíme čokoládu a on ne. Nebo jindy mě zavolal, tak jsem k němu přišla a z pusy mi šla asi čokoládová vůně
a on mi povídá v postýlce:„Mami, ty jsi jedla čokoládu?“
Málem jsem se propadla studem do západního Německa
![]()
Takže neporadím, občas dám během dne takovou preventivní dávku čokolády dětem a sama jsem jak „Kelišová, nepokradeš.“ ![]()
, no, já si taky představuju, jak se zavírám někam do komory, nacpu si do pusy tatranku a malej bude bušit na dveře a řvát „mamííí, co tam děláš?“ a já ani nebudu moct odpovědět, protože se budu dusit tou tarankou…och och, jak tohle dopadne ![]()
Myslím si, že se k těm sladkostem prcek stejně jednou dostane - ve školce, od babiček, od návštěv… Neporadím, jak to dělat, taky mám sladké ráda, proto to klukům nechci odpírat, ale všeho s mírou. Docela vybírám, co sladkého jim dám. Když jdeme na výlet, vezmu jim třeba oplatky nebo buchtu, na snídani mají taky občas buchtu, krupičnou kaši jim občas pro změnu zastrouhám čokoládou, jindy mají posypanou skořicí… čokoládu jinak nejedí, bonbony taky nejedí, i když jim je babičky pořád nosí… A sušené ovoce nemají rádi, radši jim dávám čerstvé. A zmrzlinu v létě milujeme všichni ![]()
Jé, tak to jsem na tom stejně. Na sladkém jsem závislá. Byla doba, kdy jsem si ho snažila odpírat a vzhledem k tomu, že mám pevnou vůli, se i dařilo, ale přiznám se, že v sámošce mně nad koblihama jednou kromě slin vyhrkly slzy, jakou jsem na ně měla chuť.
Tak jsem to přehodnotila a rozhodla se, že když si denně dám jednu malou sladkost, zachovám si duševní zdraví. Asi bych to v budoucnu dítěti neupírala úplně, ale dovolovala po malých dávkách a až po jídle. Jinak bych si připadala jak „káže vodu, pije víno“. ![]()
No já jsem byla odakživa mlsná huba, ale co kojim, tak jsem uplně nemožná - žeru tolik cukru, že se až bojim, kam to povede … A teď jsi mi zasadila teda ránu - jsem si to vůbec neuvědomila, že jakmile prďola pobere trochu rozum, že se budu muset kvůli němu krotit, protože furt po příbuzenstvu preventivně hlásám, že jakmile mu bude někdo cpát sladkosti, tak mu pracku urazim … hm a sama sežeru cokoliv, co se jen aspoň tváří jako dobrota. Chudák manžel, vždycky nakoupím sladkosti i pro něj a pak je buď sežeru ještě dřív, než dorazí domu, nebo pak na něm vydundám, že sice jsem si těch SVÝCH šest/osm tyčinek/sušenek apod. sežrala, ale že mu asi sežeru i ty jeho, jinak se neudržim. Jsem na tom tak špatně, že už žeru i sladkosti, který mi nikdy moc nechutnaly (třeba nutelu, nugátový bombony, bebe sušenky), nebo v krizi v devět večer vařim krupicovou kaši, protože tatranky a spol. jsem už sežrala
Nebo koupim dobroty na doma a jsem jich půlku schopná sežrat ještě cestou domu z nákupu - nekecám.
Holky, poďte si dělat chutě. Třeba dneska tu u nás byla mamka a přinesla nám ke kafíčku krémšnyty. Nebo fakt brutálně miluju Salko alias Piknik (anóbrž slazený mlíko) - říkáme tomu andělská mrdka (
choulostivější prominou) a můžu to žrát polívkovou lžící … třeba politý ovoce z plechovky, zasprejovaný šlehačkou a postrouhaný čokoládou, no mŇáááááám! Nebo, ženy - KinderBueno, Milka, Milánská směs, polomáčený piškoty … a teď ujíždim na objevu - v DMku i v Rossmanovi prodávají syrovátkové tyčinky v čokoládě s příchutěma vanilka, vanilka+jahoda, capuccino, borůvka - no to je takový žrádlo!
matka-představená - co mi to děláš????
Teď budu mít divoký sny! ![]()
Já ujíždím na jogurtové Milce a na Geishe, ale nepohrdnu ani starou dobrou Kofilou či Milenou. Prostě jak je v tom čokoláda, tak se neudržím. Jo a „prasárna“ včerejšího večera: s milým jsme v posteli v deset hodin zdlábli skoro celou bonbonieru Modré z nebe…ono po akci vyhládne…
Ale to byla fakt vyjimka, jinak večer mlsám už jen „zdravé“ oříšky a rozinky.
Jo a na ty tyčinky v DMku se musím mrknout - to zní celkem zdravě… ![]()
Jmenují se MolkeRiegel, od DMácký značky Das gesunde Plus za 15Kč sice, ale fakt dobrota, krásně zasytí a energeticky jsou na tom OK, obsahují hodně bílkovin. Obdobu prodává i Rossmann. Doporučuju!
zelvoon píše:
Ahoj Heduš,tak teď si mě pobavila, neboť si zrovna vkládám do pusy mintovou čokoládu a najednou čtu „závislačka na sladkém
Jako by to byl zásah z hora, že už bych měla přestat s tím sladkým, ale bohužel se hlásím k čokoládovým závislačkám. Nic jiného mi tak nejede jako čokoláda a hlavně večer u TV. A co na to naše děti? Tak to dělám jako v knoflíkářích - když se nedívají, rychle do skříně, šup do pusy … no a pak přijde kluk a říká:“Co to máš v puse, mami?"
![]()
matka představená píše:
No já jsem byla odakživa mlsná huba, ale co kojim, tak jsem uplně nemožná - žeru tolik cukru, že se až bojim, kam to povede … A teď jsi mi zasadila teda ránu - jsem si to vůbec neuvědomila, že jakmile prďola pobere trochu rozum, že se budu muset kvůli němu krotit, protože furt po příbuzenstvu preventivně hlásám, že jakmile mu bude někdo cpát sladkosti, tak mu pracku urazim … hm a sama sežeru cokoliv, co se jen aspoň tváří jako dobrota. Chudák manžel, vždycky nakoupím sladkosti i pro něj a pak je buď sežeru ještě dřív, než dorazí domu, nebo pak na něm vydundám, že sice jsem si těch SVÝCH šest/osm tyčinek/sušenek apod. sežrala, ale že mu asi sežeru i ty jeho, jinak se neudržim. Jsem na tom tak špatně, že už žeru i sladkosti, který mi nikdy moc nechutnaly (třeba nutelu, nugátový bombony, bebe sušenky), nebo v krizi v devět večer vařim krupicovou kaši, protože tatranky a spol. jsem už sežralaNebo koupim dobroty na doma a jsem jich půlku schopná sežrat ještě cestou domu z nákupu - nekecám.
Holky, poďte si dělat chutě. Třeba dneska tu u nás byla mamka a přinesla nám ke kafíčku krémšnyty. Nebo fakt brutálně miluju Salko alias Piknik (anóbrž slazený mlíko) - říkáme tomu andělská mrdka (choulostivější prominou) a můžu to žrát polívkovou lžící … třeba politý ovoce z plechovky, zasprejovaný šlehačkou a postrouhaný čokoládou, no mŇáááááám! Nebo, ženy - KinderBueno, Milka, Milánská směs, polomáčený piškoty … a teď ujíždim na objevu - v DMku i v Rossmanovi prodávají syrovátkové tyčinky v čokoládě s příchutěma vanilka, vanilka+jahoda, capuccino, borůvka - no to je takový žrádlo!
Teda řežu se jak pitomá.
Jsem stejný úchylák!
Salko
!
Dávám děckám po obědě něco malého sladkého, protože jinak si stejně řeknou, ale třeba před večeří, takže volím čas sama.
Já sama chodím do špajzky, když vím, že mě nebudou pronásledovat
a tam tajně ujídám, taky mám v kuchyni místo, kam oni nevidí a tam mám tajnou zásobu, zrovna teď polomáčené sušenky, jak je čistý vzduch, šup se sušenkou do pusy.
A hlavní pravidlo zní - zapij to. Pokud nechci, aby poznali, že jsem jedla sladké, zapiju to a čokoládové aroma je fuč. ![]()
Jak to tak čtu, tak děkuju Bohu, že této závislosti mě ušetřil. U nás se válí čokolády tak dlouho, dokud jim neprojde datum spotřeby, a tepre pak je vyhodím
Tím vás nechci provokovat ![]()
Ale taky se bavím, když to tady tak čtu, jak se domlouváte na své děti, jak je ošálit! ![]()
Jediné z výše jmenovaného, na čem teda jednou tak za čtvrt roku ujedu, je plechovka Salka, kterou vyjedu na posezení, a pak je mi zle a mám na pár ěsíců se sladkým vystaráno (to mi připomnělo, že jsem ji nedávno nemohla v obchodě najít a zjistila jsem, že jí dali nový neatraktivní obal
). A jediná zmrzlina, kterou pozřu, je MROŽ (nejlépe v bílé čokoládě, protože hnědou protě nemusím
) - těch bych mohla sníst i několik naráz!
A k těm dětem - když chce malá sladké, dostane jabko nebo dneska třeba si pochutnávala před spaním na nektarince…, ale věřím, že tahle náhražka závisláka neuspokojí ![]()
Eviah, když tu čokoládu zapiješ vodou, není to pak jako bys ji ani nesnědla? Mně by jí bylo líto (té čokolády)
![]()
che che, tak se směju jaký jsme některý z nás zoufalkyně
nu což, vidím, že v tom nejsem sama, to je fajn
a když to vezmu zas trochu navážno - vlastně mě menapadlo brát ovoce jako sladkost (jak příznačné), ale je to tak, když se to malému šikovně podá, něco ve smyslu, že to je mnohem lepší než čokina
nebo tak, ale nééé, ovovce mám smaa ráda, tak to tím možná trochu zaplácnem a dál se uvidí, občasnému „hříchu“ u své ratolesti se nevyhýbám, ale aby to měl furt, to fakt nechci a souhlas s tím, že rozhodně ne před jídlem, neexistuje, když, tak po jídle - to už stejně bude nacpanej a nesní toho sladkýho tolik, nééé? chaaa, mějte se závislačky
ahoj baby,
taky jsem závislačka…
A dělám to přesně jsk tu někdo psal, jak se malej nedívá, tak šup do skříně, rychle do pusy. Jakmile vidí, že mam něco v puse (i když se to snažim max. maskovat) tak hned mami, ty papáš? A s tou čokoládovou vůní z pusy je to u nás stejný. Říkám si, že si dám tu čokoládu až budou děti spát, obvykle ale nevydržim a ještě než jsou v posteli tak zobnu a hned mě prokouknou ![]()
Ujíždím na nugátový Milce, tyčince Koko a Mozartovejch koulích (těch čokoládovejch) ![]()
![]()
normálka, něco hledám na netu a při tom sežeru celou čokošku
, tatranky, zmrzlina, prostě všechno sladké ![]()
je fakt, že ted asi 2 týdny do porodu mě to TROCHU přešlo, zase ted ujíždím na rybách (tunák, sardinky, file), myslím, že tělo si řekne, já bych to moc neřešila, ikdyž se taky trochu bojím, aby malej nebyl mlsal
![]()