Závislost 4letého dítě

44
7.2.22 19:28

Závislost 4letého dítětem

Dobrý večer.
Prohledávala jsem Google, ale nikde jsem nenašla podobný případ co mám doma.
Moje dcera je stará 4 roky. U televize, v autě sebou bouchá zády a hlavou o sedačku. Dělá to i v posteli, ale protože to tam nepruží, tak si sedne, na nohy si položí plyšáka a spadne na nej a zase se zvedne a pořád takhle dokola.
Začalo to už kolem roku v cestovní postýlce, myslela jsem, že to přejde, ale trvá to pořád a nemůžu ji to odnaučit. Je to její,,závislost,, máte někdo podobnou zkušenost? Jsem už zoufalá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5501
7.2.22 19:39

Ptala jste se jí, co je jí na tom příjemného? Jinak se projevuje normálně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
7.2.22 19:41

@rozand ano, na pohled je to úplně normální holčička. Vše v pořádku, ale nastává to, když má být v klidu a sedět…
Ptala 😊 odpověď je vždy:,,nevím” :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1602
7.2.22 19:46

@Zouina zajděte k pediatře, ať Vám předepíše návštěvu neurologa. Čekací doba cca měsíc ale budeš mít jasno. Může být ADHD nebo jen naučené chování ve chvilce klidu. Určitě ale nic, co by neporadili, co s tím :hug: Nezoufej, nic strašného :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
7.2.22 20:15

Neuvolnuje si tim prilisne napeti? Muze to delat jakymkoli opakovanym pohybem. Kdyz by treba byla nekde na vylete venku a fyzicky se utahala, delala by to vecer?
Me treba starsi syn - kdyz neni unaveny - pobiha po byte tam a zpatky. Ventiluje tak prilis energie.
Slysela jsem, ze je pry dobre, kdyz to takhle deti ventiluji navenek, nez kdyz to dusi v sobe. Muze se to pak projevit i tikama, nebo tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8491
7.2.22 22:19
@AlcaBa píše:
@Zouina zajděte k pediatře, ať Vám předepíše návštěvu neurologa. Čekací doba cca měsíc ale budeš mít jasno. Může být ADHD nebo jen naučené chování ve chvilce klidu. Určitě ale nic, co by neporadili, co s tím :hug: Nezoufej, nic strašného :hug:

Mně to tedy přijde normální, když to dělá jen tam, kde to pruží… Prostě zábava. Mě zase baví při chůzi prstem objíždět stěnu, když jdu a musím se v práci soustředit, abych to nedělala :mrgreen:

To je asi jako zeptat se dítěte, proč ho baví točit se na kolotoči. Také nebude vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1602
7.2.22 23:43

@Limi123 v pořádku, ale pokud je maminka zoufalá, tak bude lepší, když jí to potvrdí odborník a ne 100 laiků s domněnkami na emiminu ne? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.22 07:31
@Zouina píše:
Dobrý večer.
Prohledávala jsem Google, ale nikde jsem nenašla podobný případ co mám doma.
Moje dcera je stará 4 roky. U televize, v autě sebou bouchá zády a hlavou o sedačku. Dělá to i v posteli, ale protože to tam nepruží, tak si sedne, na nohy si položí plyšáka a spadne na nej a zase se zvedne a pořád takhle dokola.
Začalo to už kolem roku v cestovní postýlce, myslela jsem, že to přejde, ale trvá to pořád a nemůžu ji to odnaučit. Je to její,,závislost,, máte někdo podobnou zkušenost? Jsem už zoufalá

Já mám dvě děti v pěstounce, obě mají ADHD a dělají to také. Od té doby, co mají medikaci, to dělají méně.

• Citovat
  • Upravit
1540
8.2.22 12:08

Možná přebytek energie. Náš ctyrletak zase pořád po něčem a hlavně do něčeho leze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8491
8.2.22 12:31
@AlcaBa píše:
@Limi123 v pořádku, ale pokud je maminka zoufalá, tak bude lepší, když jí to potvrdí odborník a ne 100 laiků s domněnkami na emiminu ne? ;)

Nevím… Chodit s každou blbostí k odborníkovi? Pokud je holčička jinak normální…

Moje dítě mě zas pořád chytá za ucho… Nemám jít také k odborníkovi, jestli nemá OCD?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1602
8.2.22 14:04

@Limi123 pokud z toho budeš zoufalá, tak si zajdi. Ale ty hlavně, pro sebe:lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie