Závislost na dvouleťákovi

Anonymní
4.10.12 09:56

závislost na dvouletákovi

Ahoj, omlouvam se za anonymitu ale je to pro me citlivé. jak začít, mam doma čerstvého dvouletaka a jsem na nem desne zavislá, porad ho vsude tahám, nikam nechodim a kdyz nekam jdu a musim ho dat na hlidani jsem tam a vykoupu ho a pak uspim a pak teprve odjizdim, kdyz jde ven s babickou vetsinou musim jit snima a kdyz ne tak ji aspon kazdou pulhodku volam nebo pisu co malej.jsem uz ztoho sama hotova, cejtim ze potrebuju oraz, ze bych si potrebovala jit sednout s kamaradkou na vinko a pokecat ale nedokazu to, ted ma navic období vzdoru „asi“ :nevim: takze to je doma fakt nekdy peklo jak se vzteka a rve ale proste to nedokazu, vim ze babickam i tetám (mam dve sestry) muzu verit, vim ze se dobre postaraj ale nejde mi to :zed: nechodim ani na kosmetiku, nehty atd. predstava ze nekde budu a malej musi byt nekde na hlidani me vhání noční mury, kadernice chodí knam domu, jinak bych snad ani tam nechodila. je to normalní? mam to od te doby co se narodil, rodila jsem cisarem tak nevim jestli to ma nakou souvislost?? nebo je moje chovani normalni a prijde to jen me nenormalni?? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2947
4.10.12 10:09

Nevim, ale normalni to asi neni a hlavne bys to mela zmenit, co budes delat, az pujde do skolky???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
4.10.12 10:10
@Anonymní píše:

Noční můry jsem z toho neměla, ale nechat malého v péči mojí mamky (které bezmezně věřím)a odjet na kontrolu k zubaři mi taky nedělalalo dobře. Ale když mu bylo 3 a půl a nastoupil do školky, tak jsem patřila mezi matky, které byly blahem bez sebe, že konečně o dítě pečuje někdo jiný. Takže neboj, jak dítko bude samotatnější, tak se budeš cítit líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
4.10.12 10:11

No stačí si přečíst nadpis. Závislost na čemkoliv není v pořádku, chybí tam rovnováha a dřív nebo později se to někde odrazí. Říká se spokojená matka, spokojené dítě. Tak se zeptej sama sebe jestli jseš spokojená :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
4.10.12 10:12

Kašli na to, je ještě maličký, klidně s ním buď. A to odtrhávání zkus posupně. Třeba že syna bude hlídat mamka a ty si zatím vedle vypiješ kafe, přečteš časopis ale zároveň budeš vědět, že se můžeš kdykoliv vrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.12 11:08

Ja se prave cejtim dobre, nekdy teda cejtim ze bych potrebovala bejt chvilku sama, na chvilku vypnout, neslyset ten rev atd. ale na druhou stranu nedokazu zvednout tel. a zavolat jestli snim nechce jit nekdo ven a tak radeji jdu zase ja, protoze kdyz si pak predstavim ze budu dve hodky bez nej me desi. kdyz nekam jedem s partou (na slavnosti atd.) vzdy malyho tahnu sebou, delaj si ze me uz prdel ze bez nej nemuzu bejt, „ano, nemuzu“ a nechapou jak napriklad moje kamaradka muze mit malyho treba cely tyden pryc u babicky :nevim: mi kdyz jsme malovali, malej byl u tchyne ktera bydli 10min. od nas a ja tam byla 6× denne :zed: a kdyz jsem tam nebyla tak jsem aspon volala nebo psala. a az pujde do skolky? tzo nevim co budu delat :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3115
4.10.12 11:27

Hm tak si to vem ze strany dítěte.
Syn asi od 1,5 roku tráví pravidelně aspoň jeden den v týdnu s babičkou a dědou. Já mám čas pro sebe ( za což jsem nesmírně vděčná, hlavně teď když se nám narodilo druhé dítě) a on mi pak večer vykládá co zažil a je nadšený. Mají opravdu nádherný vztah a já jsem moc ráda.
Jezdí spolu do ZOO, do termálů do Laa, do lesa na houby a pod. Mně by zas bylo líto o tohle ho ukrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
4.10.12 11:32

Měla jsem tenhle pocit po narození syna taky, ale musela jsem do školy, zrovna bylo zkouškové a musela jsem si přiznat, že pro to miminko je lepší, když bude doma s mojí mamkou, než ho tahat vlakem s sebou…Nu, tak jsem se naučila mámě věřit, že se o něj dokáže postarat, pak bylo pár akcí jako sraz od základky, od gymplu a hlídal přítel nebo kamarádka. A takhle jsem se od začátku snažila si zvyknout, že nemůže být jen se mnou :nevim: Máme za sebou první noc bez sebe a zítra nás čeká druhá, za týden celý víkend…jasně že se mi stýská, ale taky potřebuju někde načerpat novou energii :think: Dáváš ho třeba na víkendy k babičce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.12 11:42

@Reinka na celej víkend ne :oops: obcas ho tam odvezu v sobotu vecer, vykoupu ho, uspim a pak jedu domu a druhej den dopoledne jsem zas tam :zed: rikam obcas ale je to tak 1× za 2mesice. ja vim ze mame i panimame muzu verit, vim ze se o enj postaraj stejne jak ja, ale stejne mam desny predstavy, ze spadne ze schodu ze ho prejede auto atd. ikdyz vim ze ho max. hlidaj nezbavim se tech predstav. a kdyz uz tam je tak jim stejne pord volam nebo pisu :oops: malej nema absolutne zadnej problem spat u nich, vim ze kdybych ho tam rano odvezla a nechala celej tejden tak bude v pohode ale já ne :zed: kdyz mi reknou ze nekam malyho vezmou a pojedou na vylet, nenapadne se vetru knim a jedu snima. neumim si predstavit ze by ho vzali treba na dovolenou, ikdyz otom obe rodiny mluvi a na pristi rok to planujou ja ztoho mam uz ted depky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.10.12 12:05

Holky, kdyz to takhle po sobe ctu pripadam si jak blazen :oops: asi bych mela malymu doprat trochu volnosti a ja bych mela svoje city drzet trochu na uzde

• Citovat
  • Upravit
Michelle32
4.10.12 12:44

No uplně normální to asi není. Postupně zkoušet ho nechávat u babičky dýl a prostě si na to musíš zvyknout. Co budeš dělat až pujde do školky? Budeš tam s ním? Na tuto opičí lásku pozor, aby dítěti spíš neuškodila. Známá má takhle synka, je mu 6 a je v první třídě. Nikomu ho nikdy nechtěla půjčit na hlídání, ani babičky nevozily kočár když byl malý a víš jak je na tom kluk teď? Je fixovaný na mámu, ze všeho má stresy, když má být někde bez ní, ve školce nezapadl, je ustrašený. Nevím jestli ještě teď ale ještě poměrně nedávno spal i s nimi v posteli a když vstávala do práce dělal scény ať nikam nechodí. Nevím, možná je prostě takový ale podle mě má na tom zásluhu sama známá tím, že od mala byla všude s ním a prostě mu to vsugerovala, že ji u všeho potřebuje. Ve výsledku tím trpí oba. A děti babičky i dědy potřebují, mají zážitky a zase poznají něco jiného a ty si aspoň odpočineš. Popřemýšlej o tom.

• Citovat
  • Upravit
1626
4.10.12 23:37

Souhlasím s Bábrdl. Jestli Ti to nejde, tak to nelam násilím. Až to budeš skutečně chtít a budeš na to připravená, tak to půjde. Každý jsme jiný a to neznamená, že je to špatný.
Začni postupně - přenech iniciativu babičce nebo tetě a jen se dívej, pak jdi třeba do vedlejší místnosti, pak třeba rychle nakoupit atd.
Jinak chápu, měla jsem a mám to částečně i teď taky tak. Ale postupuju… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.12 23:56

Tak já se taky přidám. mám 2 děti, nejstarší je 3,5 r. Ještě n ikdy nespali u babičky, ani teda nechtějí a navíc mě by bylo strašně smutno :oops: Dcera má jít te´d do školky, dost se této změny bojím, vím, že jí toho spoustu přinese, ale už nebudeme spolu doma. Já dávám děti na nejnutnější hlídání jen když jdu k doktorovi, nebo 1× měsíčně na kosmetiku. Prostě jsme zvyklí být spolu a ni možností na hlídání moc nemám. Někdy sice už cítím, že bych potřebovala vypnout a odpočinout si od dětí, ale nikdy to neudělám. L.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová