Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chtěla jsem se zeptat na váš názor, jestli je opravdu hloupé mít miminko v 17letech? Porodila jsem 2 měsíce před mýma 18kama. A většina známých mi říkala, že jsem hloupá, že jsem si mohla ještě užívat a že nejsem dost stará na to abych ho dokázala slušně vychovat.
přitom nic nezanedbávám.
Urcite to neznamena, ze bys ho nebyla schopna dobre vychovat, to je blbost.
Nicmene jako matce skoro 17ti letyho kluka se mi z ty predstavy dost jezi vlasy na hlave ![]()
Co uz nadelas, kdyz ses takhle rozhodla, musi to jit. Zase budes mit brzy od malych deti klid (az budou vsichni ti Tvi znami rodit, Ty budes mit deti na zakladce a budes mit svaty klid
)
Preju hodne stesti.
Příspěvek upraven 03.10.12 v 21:32
Jak pro koho. Jestli jsi po miminku opravdu toužila tak je to v pořádku.
![]()
Vykasli se na ty kecy, pokud to mas v hlave v poradku tak jsi dobra mama. Proste ma nekdo dite driv a nekdo pozdej, to neres a z ama je krava, ted uz by jsi s tim stejne tezko neco udelala. Driv bylo uplne normalni mit dite v 17ti. Pokud nic nezanedbavas tak v tom opravdu problem nevidim a drzim ti palce ![]()
Ono jak se to veme.
Každý má své priority a pak srovnává…
Pokud jsi spokojená, dítě máš zaopatřené, máš kde bydlet a tak… tak je to jedině Tvoje věc.
A má to zase jinou výhodu - až bude dítě starší, ty nebudeš tak „stará“ a budeš mu stačit a můžeš si užívat potom, až bude dítě samostatnější… ![]()
Proč bys ho špatně vychovala? Pokud to máš v hlavě srovnané, máš rozum, tak nevidím problém, i když zkušenosti jsou k nezaplacení ![]()
Nestresuj se tím a užívej si mimčo. ![]()
Vzhledem k tomu, že už to miminko máš, je úplně zbytečné řešit, jestli to byla hloupost nebo ne…
Soustřeď se na důležité věci a neposlouchej kecy okolí - oni se snad o to miminko starají? ![]()
Lidé soudí podle většiny. Znám spoustu holek co maj dítě i dřív než ty. Nejdřív to bylo dobré ale třeba po 4 letech začly litovat
mě doma takhle brečely hned dvě Že netušily co je čeká atd. Já měla kluka prvního v 18 letech. Je pravda že jsem občas zalitovala když jsem viděla kamarádky jak cestují užívají si život, sportují a tak ale pak mě to přešlo. Ono se dá dělat hodně věcí i s děckem. Hlavně jedno dítě žádné dítě. Ted mám 3 a to už je záhul
ale jsem štastná. Na lidi se vykašli zdravé dítě je zázrak takže si to užívej a nenech si to zkazit. Ber to tak že až mu bude 20 tobě bude 38 ![]()
Ja porodila mesic po 18tinach a nikdy jsem nelitovala..uz je to 6 let..okoli vzdycky s prominutim poslu doslova dohajzlu..nic jim do toho neni..az bude klukovi 15,me bude malo pres 30,takze budu porad mlada a zivot uziju potom (ted si ho taky uzivam, ale jinak)
Také si myslím, že už je pozdě tohle řešit. Na ostatní se vykašly!
Já porodila měsíc před 18 narozeninami a Natálku hned za rok a půl ![]()
Také jsem poslouchala lidi, že si kazím mládí, že jsem hloupá atd. Ale já to ignorovala. Zbytečně se nestresuj a užívej si miminka ![]()
Záleží jestli jsi šťastná. Pokud ano, proč by to měla být hloupost? Znám jen málo lidí, kteří by byli radši, kdyby se jim jejich dítě nenarodilo a litují, že nešli na potrat. Samozřejmě, mohlo přijít i později, ale to neznamená, že bys musela být nutně v životě šťastnější ![]()
Kdyby to byla otázka do budoucna řekla bych ANO je to hloupost. Ty už ale dítě máš, takže netřeba řešit věci, které nejdou změnit. Co dokážeš a nedokážeš je tvoje věc, ostatním po tom může být prd.. ![]()
@Mauzik2 píše:
Ja porodila mesic po 18tinach a nikdy jsem nelitovala..uz je to 6 let..okoli vzdycky s prominutim poslu doslova dohajzlu..nic jim do toho neni..az bude klukovi 15,me bude malo pres 30,takze budu porad mlada a zivot uziju potom (ted si ho taky uzivam, ale jinak)
To je přesné! To jsem si také říkala ![]()
Moc vám všem děkuji, hned se cítím líp, Jaroušek je určitě zaopatřenej až až. Mám bezvadnýho přítele, který chce pro mě i pro něj jen to nejlepší. Má vše co je potřeba, a nejvíc má naši lásku věnuju se mu po celou dobu jeho bdění. (uklízím a vařím když chrupká.)
Moc vám všem děkuji, hned se cítím líp, Jaroušek je určitě zaopatřenej až až. Mám bezvadnýho přítele, který chce pro mě i pro něj jen to nejlepší. Má vše co je potřeba, a nejvíc má naši lásku věnuju se mu po celou dobu jeho bdění. (uklízím a vařím když chrupká.)