Začínající pár a byt

1039
29.9.12 20:38

Začínající pár a byt

Potřebuju poradit od nějakých mladých nebo i nemladých lidí :mrgreen:. S přítelem jsme spoli 3 roky a chceme spolu začít bydlet, takže si začínáme shánět byt. On pracuje, já stálou práci nemám, spíš co si kde přivydělám na brigádách a tak. Rádi bychom si pořídili byt 2+1, což zas takový problém není. Ale mám strach, kde seženeme veškeré zažízení. Nic našetřeného nemáme a půjčku nechceme. Jak jste tohle řešili vy, když jste začínali? Mám kamarádky a známé, které už se svým přítelem žijí, ale přijde mi blbé se jich ptát, tak se radši zeptám tady, kde mi i odpoví víc lidí.
Moc děkuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1011
29.9.12 20:42

@Kate92 Zařízení nakupujeme postupně, hodně věcí jsme dostali. Také se dá nakoupit v bazarech.
Dřív jsme ale bydleli v již zařízených bytech, takže jsme zařízení řešit nemuseli. Třeba by to pro vás bylo taky řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
29.9.12 20:42

Ahoj pokud nechceš půjčku tak naběhněte do bazaru. Pak až něco našetříte tak to postupně vyměníte za nové. Není kam spěchat. Nebo jestli vám půjčí třeba rodiče. Taky jsou k dispozici již zařízené byty.

Příspěvek upraven 29.09.12 v 20:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
29.9.12 20:43

Je plno věcí za odvoz a tak… jako žádné výkřiky módy :lol:, ale účel splní, než našetříte na nové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
29.9.12 20:44

5let jsme žili v podnájmu a ten byl skoro celý zařízený, jen jsme si kupovali pračku a postel, ten poslední rok ještě skříň, pak jsme šli bydlet do svého a peně z moc nebylo, koupili jsme jen gauč a lednici, jinak všechno postupně, jídelní stul jsme měli třeba až po 2 letech bydlení, rok byla televize na psacím stole a nebyla žádná obyvací stěna, půl roku nebyli záclony…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
29.9.12 20:45

Postel, lednička a pračka budou potřeba hned :think: Já teda našetřeno měla, v tomto případě bych si zkusila půjčit taky od rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13131
29.9.12 20:46

Postupně zařizovat, po Vánocích slevy jsou nejlepší :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1403
29.9.12 20:46

Přesně kup te si nake levnějši věci z bazaru a časem si pořidite vše podle představ a nebo naka pomoc v rodině naky něco da…já měla to štěsti že sem měla našetřeno ale nemit tak to asi řešim tak to no -nak se začit musíí ale je i hodně lidi co davaj věci za odvoz a tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
29.9.12 20:47

Nábytek jsme měli půjčený od mých rodičů (stará obývací stěna, postel - z mého „dětského pokoje“),starý jídelní stůl a židle atd., spotřebiče jsme kupovali nové.
Až po svatbě jsme si z darovaných peněz pořizovali lepší vybavení.
A ten starý jídelní stůl a židle jsme přelakovali a máme je dodnes:-) /6let manželé + 2 roky bydlení spolu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
29.9.12 20:49

Neměůli jsme lednici půl roku, ani televizi, jen jednu válendu, co tam byla, a konferenční stolek, 2 židle, jednu plotýnku na vaření na bombu. Pak jsme postupně kupovali, něco na úvěry, něco hotově. Rok jsme jedli chleba s paštikou a čínské polévky, vyjimečně sýr po výplatě. Takhle se začíná v Praze…kdž se přijede s holýma zadkama z moravy. A jak jsme se měli rádi. Až jsme měli všechno, vztah zkrachoval a nastal rozvod. Čili, méně je někdy více…

• Citovat
  • Upravit
K.Black
29.9.12 20:50

Net je plný věcí za odvoz ;) pokud nebydlíš v nějaké horní dolní, kde je všude daleko, tak seženeš. Ostych mít nemusíš, nikdy už ty lidi neuvidíš :lol:

My začínali bazarovými věcmi, a postupně měnili za nové.

• Citovat
  • Upravit
2351
29.9.12 20:51

My jsme to taky museli řešit a to dost narychlo-na ty dražší kousky nám moje babička půjčila a zbytek jsme buď podědili po známých, nebo levně koupili z druhé ruky a následně opravili a upravili.. Syn má v pokojíku cca 20let starý nábytek, který jsem jen pečlivě potapetovala, vyměnila jsem úchyty a pod. a nikdo nepozná, že není nový.. A nebo si vyrobit pár zajímavých kousků z netradičních materiálů a zaručuju, že každý bude koukat.. Inspiraci najdeš např. na www.pinterest.com v kategorii DIY (do it yourself), nebo home decor a nebo na http://pinterest.com/…ch-problemu/ . Přeju hodně štěstí do začátku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
29.9.12 21:07

ahoj…no my zezačátku spali na zemi, jedli na zemi, hrnce měli za oknem :)

Postel stále nemáme, ale jinak už jsme vcelku zařízení. Trvalo nám to 3 roky (ale my fakt žili z ruky do huby). Nábytek jsem posbírala po půdách u babičky, něco od mámy, něco málo se koupilo. Jako nedostali jsme vůbec nic, ale zvládnout se dá všechno. Třeba před pár měsíci jsme kupovali první garnýž :mrgreen:

A to bydlíme sami už 4 roky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1205
29.9.12 21:09

Ahoj, tak přítel hned na začátku vztahu bydlel u mích rodičů, ale on si teda slušně vydělává. neplatil nájem a ani jiné poplatky(za jídlo atd.) nejsme ti, co létají po diskotékách, tak po třech letech koupil 3+kk, z toho co za tu dobu našetřil jsme koupilx nábytek, už je to rok a až ted jsme u konce. Měla jsem to štěstí že pokaždé když jsem kupovala nábytek (asko, sconto, ikea..)vždycky byla sleva na nákup, nebo se nám odečetlo dph. Nevím jak tobě, ale nám každý z rodiny dal peníze do nového života. Kamarádka zas všechno vyřešila půjčkou, ale pěkný nábytek najdeš i na sbazaru.cz a jiných stránkách. Jinak v obchodě taky není draho, tchýně si kupovala židle někde ve scontu, černé s nerezem a za jednu dala 200,– moderní leský tv stolek z ikeii za 600,– tak to mi nepříjde moc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
29.9.12 21:15

Moc vám všem děkuji. My máme docea hodně věcí co jsme dostali třeba k vánocům a tak (pánve, žehličku, mixér apod), takže i to beru jako plus, protože peníze to stojí, tak snd něco seženem, děkuju za podporu, snad se zadaří 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová