Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Potřebuju poradit od nějakých mladých nebo i nemladých lidí
. S přítelem jsme spoli 3 roky a chceme spolu začít bydlet, takže si začínáme shánět byt. On pracuje, já stálou práci nemám, spíš co si kde přivydělám na brigádách a tak. Rádi bychom si pořídili byt 2+1, což zas takový problém není. Ale mám strach, kde seženeme veškeré zažízení. Nic našetřeného nemáme a půjčku nechceme. Jak jste tohle řešili vy, když jste začínali? Mám kamarádky a známé, které už se svým přítelem žijí, ale přijde mi blbé se jich ptát, tak se radši zeptám tady, kde mi i odpoví víc lidí.
Moc děkuji ![]()
@Kate92 Zařízení nakupujeme postupně, hodně věcí jsme dostali. Také se dá nakoupit v bazarech.
Dřív jsme ale bydleli v již zařízených bytech, takže jsme zařízení řešit nemuseli. Třeba by to pro vás bylo taky řešení.
Ahoj pokud nechceš půjčku tak naběhněte do bazaru. Pak až něco našetříte tak to postupně vyměníte za nové. Není kam spěchat. Nebo jestli vám půjčí třeba rodiče. Taky jsou k dispozici již zařízené byty.
Příspěvek upraven 29.09.12 v 20:44
Je plno věcí za odvoz a tak… jako žádné výkřiky módy
, ale účel splní, než našetříte na nové.
5let jsme žili v podnájmu a ten byl skoro celý zařízený, jen jsme si kupovali pračku a postel, ten poslední rok ještě skříň, pak jsme šli bydlet do svého a peně z moc nebylo, koupili jsme jen gauč a lednici, jinak všechno postupně, jídelní stul jsme měli třeba až po 2 letech bydlení, rok byla televize na psacím stole a nebyla žádná obyvací stěna, půl roku nebyli záclony…
Postel, lednička a pračka budou potřeba hned
Já teda našetřeno měla, v tomto případě bych si zkusila půjčit taky od rodičů.
Přesně kup te si nake levnějši věci z bazaru a časem si pořidite vše podle představ a nebo naka pomoc v rodině naky něco da…já měla to štěsti že sem měla našetřeno ale nemit tak to asi řešim tak to no -nak se začit musíí ale je i hodně lidi co davaj věci za odvoz a tak..
Nábytek jsme měli půjčený od mých rodičů (stará obývací stěna, postel - z mého „dětského pokoje“),starý jídelní stůl a židle atd., spotřebiče jsme kupovali nové.
Až po svatbě jsme si z darovaných peněz pořizovali lepší vybavení.
A ten starý jídelní stůl a židle jsme přelakovali a máme je dodnes:-) /6let manželé + 2 roky bydlení spolu)
Neměůli jsme lednici půl roku, ani televizi, jen jednu válendu, co tam byla, a konferenční stolek, 2 židle, jednu plotýnku na vaření na bombu. Pak jsme postupně kupovali, něco na úvěry, něco hotově. Rok jsme jedli chleba s paštikou a čínské polévky, vyjimečně sýr po výplatě. Takhle se začíná v Praze…kdž se přijede s holýma zadkama z moravy. A jak jsme se měli rádi. Až jsme měli všechno, vztah zkrachoval a nastal rozvod. Čili, méně je někdy více…
Net je plný věcí za odvoz
pokud nebydlíš v nějaké horní dolní, kde je všude daleko, tak seženeš. Ostych mít nemusíš, nikdy už ty lidi neuvidíš ![]()
My začínali bazarovými věcmi, a postupně měnili za nové.
My jsme to taky museli řešit a to dost narychlo-na ty dražší kousky nám moje babička půjčila a zbytek jsme buď podědili po známých, nebo levně koupili z druhé ruky a následně opravili a upravili.. Syn má v pokojíku cca 20let starý nábytek, který jsem jen pečlivě potapetovala, vyměnila jsem úchyty a pod. a nikdo nepozná, že není nový.. A nebo si vyrobit pár zajímavých kousků z netradičních materiálů a zaručuju, že každý bude koukat.. Inspiraci najdeš např. na www.pinterest.com v kategorii DIY (do it yourself), nebo home decor a nebo na http://pinterest.com/…ch-problemu/ . Přeju hodně štěstí do začátku ![]()
ahoj…no my zezačátku spali na zemi, jedli na zemi, hrnce měli za oknem ![]()
Postel stále nemáme, ale jinak už jsme vcelku zařízení. Trvalo nám to 3 roky (ale my fakt žili z ruky do huby). Nábytek jsem posbírala po půdách u babičky, něco od mámy, něco málo se koupilo. Jako nedostali jsme vůbec nic, ale zvládnout se dá všechno. Třeba před pár měsíci jsme kupovali první garnýž ![]()
A to bydlíme sami už 4 roky ![]()
Ahoj, tak přítel hned na začátku vztahu bydlel u mích rodičů, ale on si teda slušně vydělává. neplatil nájem a ani jiné poplatky(za jídlo atd.) nejsme ti, co létají po diskotékách, tak po třech letech koupil 3+kk, z toho co za tu dobu našetřil jsme koupilx nábytek, už je to rok a až ted jsme u konce. Měla jsem to štěstí že pokaždé když jsem kupovala nábytek (asko, sconto, ikea..)vždycky byla sleva na nákup, nebo se nám odečetlo dph. Nevím jak tobě, ale nám každý z rodiny dal peníze do nového života. Kamarádka zas všechno vyřešila půjčkou, ale pěkný nábytek najdeš i na sbazaru.cz a jiných stránkách. Jinak v obchodě taky není draho, tchýně si kupovala židle někde ve scontu, černé s nerezem a za jednu dala 200,– moderní leský tv stolek z ikeii za 600,– tak to mi nepříjde moc ![]()
Moc vám všem děkuji. My máme docea hodně věcí co jsme dostali třeba k vánocům a tak (pánve, žehličku, mixér apod), takže i to beru jako plus, protože peníze to stojí, tak snd něco seženem, děkuju za podporu, snad se zadaří ![]()