Životní minimum 2012

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
29.9.12 17:36

zivotni minimum 2012

Chtela bych se zeptat jak je to ted ze zivotnim minimem :think: Nekde jsem cetla ze pokud ma matka jedno dite tak ji muzou sebrat maximalne z materske 7600 500kc a ze dvema nic ale me v kalkulacce vyslo ze jako maminka ze dvema detma do 6let bych dostala 6600 8o a to se minimum v roce 2012 zvysovalo :think: a pani na socialce mi rekla ze otec deti se nepocita i kdyz zije ve spolecne domacnosti 8o Jinak nekde se pise ze je to i podle prijmu rodiny a nekde jen o rodinne cleny
nevite jak to je??

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
MartickaNela
29.9.12 17:44

Pokud jsi s 2 dětmi sama, tak je to 6620.- pokud s vami žije i tatínek tak 9450.- si myslím.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.9.12 17:48

Me pani na socialce tvrdila ze se tatinek nepocita i kdyz s nami bydli al kdyz sem se na to ptala jako matka jednoho tak minimum bylo 7090 nebo tak nejak_nechapu

• Citovat
  • Upravit
MartickaNela
29.9.12 17:51

Minimum se bere na počet osob v domácnosti si myslím, tak buď v tom máme zmatek my, nebo paní na sociálce. Ale s tím jedním dítětem si myslím, že je to blbost. No třeba se ozve někdo kdo tomu rozumí víc.

• Citovat
  • Upravit
1438
29.9.12 17:52

A na co přesně se ptáš? Částku ŽM ti napsala MartickaNela, v jednu chvíli mi ale spíš přijde, že se ptáš spíš po nezabavitelné částce pro exekuce? U té je výpočet složitější, jednak je tam nezabavitelná částka na osobu dlužníka + vyživované osoby (děti a manžela, ne ale přítele) a jednak závisí i na výši příjmu, ze kterého se exekuce provádí (část příjmu se dělí na třetiny, ze kterých se zabaví buď jedna nebo dvě třetiny a část příjmu se zabavuje bez omezení) a samozřejmě záleží i na tom, zda se jedná o exekuci přednostní či nepřednostní (u předností se zabavují dvě třetiny, u nepřednostní jedna).

Pokud ti jde o exekuce, tak kalkulačka je tady:
 http://www.vyplata.cz/…-mzdy-12.php

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
29.9.12 17:54
@MartickaNela píše:
Minimum se bere na počet osob v domácnosti si myslím, tak buď v tom máme zmatek my, nebo paní na sociálce. Ale s tím jedním dítětem si myslím, že je to blbost. No třeba se ozve někdo kdo tomu rozumí víc.

No já si myslím že se otec dítěte v tomto případě počítá pouze v případě, že jde o manžela. Přítel se nepočítá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MartickaNela
29.9.12 17:57
@monika32 píše:
No já si myslím že se otec dítěte v tomto případě počítá pouze v případě, že jde o manžela. Přítel se nepočítá :think:

Aha, tak je to možné, já to brala třeba podle porodného, kde se to taky odvíjí od minima a přítel se počítá. Tak v tom případě stejně platí částka 6620.- nejspíš.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.9.12 17:59

Ano ptam se na to kolik by mi mi zbylo po exekuci ;) a to se tedy pocita jinak?

• Citovat
  • Upravit
17013
29.9.12 18:01
@MartickaNela píše:
Aha, tak je to možné, já to brala třeba podle porodného, kde se to taky odvíjí od minima a přítel se počítá. Tak v tom případě stejně platí částka 6620.- nejspíš.

No tam je to jinak. pro výpočet exekuce se bere „rodina“. Manžel a děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
29.9.12 18:02

A dle té kalkulačky co sem byla vložena je minimum matky s dvěma dětmi 8761,– na exekuce. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.12 18:03

Tak ted jsem z toho jelen 8o

• Citovat
  • Upravit
MartickaNela
29.9.12 18:03

Jo ták, tak to jsme si nerozumněli, no hlavně, že už jsme doma ;)

• Citovat
  • Upravit
1438
29.9.12 18:04
@Anonymní píše:
Ano ptam se na to kolik by mi mi zbylo po exekuci ;) a to se tedy pocita jinak?

Jj, jak jsem psala, to se počítá jinak, tam to není čistě o životním minimum. Nejlíp asi, když použiješ tu kalkulačku.

Pokud je otec dětí tvůj manžel, zadáš nezabavitelnou částku na manžela, pokud je to ovšem jenom přítel, tak ten se opravdu nepočítá (= nemáš k němu vyživovací povinnost, narozdíl od manžela). Přednostní pohledávky bývají na alimenty, zdravotní pojištění, daně, sociální pojištění. Nepřednostní bývají zejména různé půjčky. Při dvou dětech ti z rodičáku nic moc nezabaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.12 18:06

@Les2311 zavbavi kdyz mam dvouletej rodicak

• Citovat
  • Upravit
1438
29.9.12 18:09
@monika32 píše:
A dle té kalkulačky co sem byla vložena je minimum matky s dvěma dětmi 8761,– na exekuce. :nevim:

Jj, může být. Nezabavitelná částka se počítá tak, že se vezme životní minimum, vezmou se zprůměrované náklady na bydlení a z výsledné částky se 2/3 počítají jako nezabavitelná částka na osobu poplatníka a 1/4 jako nezabavitelná částka na každou vyživovanou osobu. Přesná čísla z hlavy nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová