Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Včera mě zase chytla po dlouhý době křeč do jazyku, je to tak strašná bolest, že jsem si i vzpomněla na porod. Bolí to tupě, ale intenzivně, v tu chvíli nemůžete nic dělat, jsem ráda že dýchám, ale kdybych měla třeba promluvit, tak to asi omdlím bolestí. Postupně to odeznívá, ale cítím to ještě tak půl hodiny. Mám tyhle křeče vždycky tak jednou za půl roku, ale stojí to za to…Zrovna jsem zívla a nějak se mi to tam seklo. Bolí to v kořeni jazyka, skoro až v krku. Máte to někdo taky, jak se tomu bránit?
Nezažila jsem, naštěstí mě chytají jen do nohou, ale u křečí obecně platí, že to může být signál nedostatečného pitného režimu a nedostatku hořčíku v těle. Takže bych asi na nějakou dobu nasadila „léčbu“ v podobě magnézka a hlídala si pití.
No, něco podobného znám, mám to od kamínku ve slinné žláze… nemáš ještě i pocit, že máš občas takovou hustší slinu? Nebo občas trochu víc sucho v puse?
@Regina Hero píše:
No, něco podobného znám, mám to od kamínku ve slinné žláze… nemáš ještě i pocit, že máš občas takovou hustší slinu? Nebo občas trochu víc sucho v puse?
To snad ani nemám, ale nějak moc se nepozoruju:) a jak se to u tebe řeší?
No, já to začala řešit až v okamžiku, kdy mi to právě v těch místech nateklo a dostala jsem tam zánět… v nemocnici mi podle sona a rentgenu zjistili, že mám kámen ve slinné žláze, který to vše způsobuje a měla bych jít na operaci, aby mi ho vyjmuli… zatím nemám problémy, ty křeče se objeví jen jednou za čas, nateklé to taky nemám a nebolí to, tak to odkládám… i když bych na to jít měla, aby to nebylo horší… doporučuji jít k lékaři, aby se potvrdilo nebo vyloučilo, že by to mohl být třeba ten kámen… ono by to totiž mohlo být i něco horšího, takže pokud máš ty problémy až takové, určitě bych to začala řešit… ale taky by to mohlo být od zubů třeba… já jsem s tím šla k obvodní a ta mě poslala do fakultky na krční a čelistní kliniku… a jak jsem už psala, udělali mi rentgen a sono, aby se zjistilo, čím to je…