Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, tak příště jen zkontroluj, jestli žije a nech jí být.. není přeci tvojí poviností jí někde tahat…
jinak upřímně, moc se tomu nedivim, tohle je na palici…
Jj na hlavu to je
minule začala synovi říkat jménem psa, kterého máme na zahradě před sousedy, takhle jsem se snad nikdy nestyděla.
já hodně jezdim k našim a přijíždím okolo šestý a ona na nás už čeká na schodech, abych jí tam syna dolů půjčila a pak je hrozně dotčená, že jí tam kluka nechci dávat, když sotva stojí na nohách
Je mi tě strašně líto, taky mám problémy s tchýní, ale vedle tebe jsou to trapný prkotiny. Na tohle asi řešení neexistuje a chápu, že se cítíš, jak se cítíš, kdyby nebyla, bylo by po problému (jo, hnusný to je, ale zase se to dá pochopit celkem snadno). Zase na druhou stranu je to hodně o příteli, pokud on s tím nic nedělá a chrání svoji matku a je mu fuk, jak se cítíš ty, tak to není nic moc. Měl by chránit hlavně tebe a očekávat od tebe, že to budeš snášet a ještě se o ni starat, je celkem sobecké. Já mám s tchýní takové ty klasické stresy (burezuje, rozkazuje, vzteká se, když není po jejích příp. citově vydírá), je to na palici a to s ní nebydlím. V poslední době to trošku přehání (máme syna a čekám dvojčata) a taky očekávám od manžela, že to pořeší (což on díky bohu dělá a stojí na mé straně). Nějakou dobu jsem měla pocit, že je mu to fuk a začala jsem zvažovat i rozvod. Hrozně mi vadila ta myšlenka, že mu nezáleží na tom, že jsem nešťastná a očekává, že to prostě budu snášet. Ty to máš jak? Chápeš jeho postoj nebo prostě rezignovaně přijímáš, že tak to musí být?
souhlasím s martinou.se
hodně sil přeji,
BTW neuvažoval tvůj manžel nad tím že ji zavře do protialkoholické léčebny?
Přát si něčí smrt je fakt hnusný. Na druhou stranu píšeš, že kdyby se jí něco stalo, uhryže tě svědomí, to znamená, že to s tebou ještě není tak blbý
. Já se ti nedivím, musí to být fakt na budku. Nesnáším ožralý lidi a představa, že bych tohle měla denně doma, se mi dost příčí.
Až uslyšíš ránu, zeptej se, jestli je v pořádku, případně na ni mrkni a odejdi. Ať si v tom leží sama. Nechápu, proč bys ji měla někde tahat, zvlášť když jsi těhotná
. A ty kecy o potratu si tak neber. Chápu, že to bolí, a i když alkohol neomlouvá, jsou to jen slova ožralky…
Anonymní - jak se člověk proboha dostane do takovýho stádia, že jí to přijde normální? To je strašný. Kamarádka má podobný problém s tchánem a rodina se tváří, že problém neexistuje (vyhradili mu prostor v garáži, kde i spí) a nikdo s ním nekomunikuje. My tohle v rodině nemáme, takže neposoudím. Já jsem hodně tolerantní, když se někdo zboří jednou za čas (několikrát do roka), ale jako každodenní záležitost si to ani nechci představovat. Přítel ten problém nemá? Přítel té kamarádky je totiž na stejné cestě jako jeh otec (jen to zatím nedělá tak často). ![]()
No…fakt síla. Co takhle zajít na soc odbor, že máš strach, že tchýně začíná být nesvéprávná kvůli častému pití (ano, myslím to mírně škodolibě, ale aspoň by se pak mohla chytit za promilový čumák), popsat co Vám dělá a co s tím. Přítelovi vysvětlit, že se matinka uchlastá i za jeho přepečlivého dozoru, poněvadž to tak sama chce a nehodlá to měnit.
Holka drž se ![]()
@1simona1 to jsme probírali, ale musela by ona sama chtít, jinak to nejde. Já ho chápu, je to jeho máma, otec mu před 4 roky zemřel, prarodiče nemá už dávno, jediný kdo mu zbyl je matka. Já bych se taky o své rodiče postarala.On mi vždycky řekne, ať se na ní vykašlu a dělám jako, že tu neni, ale copak to jde?
@novo123 přítel v pohodě, sice se jde občas podívat s kámošema na fotbal a daj si pivko, ale nijak to nepřehání.
No nemám slov… tchýně a uzený nejlépe studený :mrgreen. já měla něco podobýho,,, a taky bydlet v jednom baruku s tchýní a ještě takovou čaramurou..Né děkuji. Vyzkoušeno mám. Já jsem mu řekla bud já a děti nebo matinka.No a už PÁR MĚSÍCU BYDLÍM JINDE A MÁM POKOJ. kDYŽ PŘÍJDE A ZVONÍ NETEVŘU
![]()
@maxi2408 a to jako jde? ona tchýně ještě chodí do práce, to by asi neklaplo ne?
Mělo by to jít - vždyť tak ohrožuje zdravý vývoj Vašich dětí, ne? A o ten zdravý vývoj jde tomuhle odboru nejvíce - v místě bydliště na městské části nebo obecním úřadě je vždy. Pokud jste z menšího města, tak je to možná i lepší, třeba ta veřejná ostuda donutí tchyni konečně ze sebou něco dělat.
@maxi2408 aby se to pak neotočilo proti mě, pak bych s ní už vůbec nevydržela
ale proberu to s přítelem, i když pro něj to bude taky ostuda ![]()
Tak já jsem měla něco podobného doma celé dětství, zkuste ji někam odvézt na psychiatrii na léčení.
Jinak ti poradím jen toto, nestresuj se s tím, nestyd se za ní, je to zbytečné. Nevšímej si ji, pokud můžeš doma se zamkni at se ti nemůže dostávat do bytu. Jinou radu pro tebe bohužel nemám.
Ahoj holky, předem chci říct, že vim, že je to opravdu hnusný přát si něčí smrt a stydím se za to
píšu raději anonymně, snad to pochopíte. Bydlíme s přítelem v rodinném baráku v horním patře, dole bydlí tchýně a o tu vlastně jde
hrozně chlastá
přítel říká, že pije celý život, myslela jsem, že se to změní, až se prcek narodí (máme syna a druhé na cestě),ale ne. A co mi vadí? Kdyby pila a nikdo o ní nevěděl tak je mi to fuk. Když je přítel doma, tak mi nahoru alespoň nechodí, ale přítel má většinou odpolední, nebo noční. A ona mi tam přijde nalitá a otravuje mě tam. Mám rizikové těhotenství a minule mi sem zase přišla a začla říkat, že to zase určitě nevyjde, mám za sebou několik potratů. Pak jde k sobě dolů a slyším velké rány, tak se tam samozřejmě jdu podívat(kdyby se jí něco stalo a já jí nepomohla, tak mě svědomí asi uhryže) a ona ležela v kuchyni pod stolem, zechcaná, no hnus a já jí zvedala a u toho jsem si vyslechla keců
Tohle je nekonečný příběh. Odstěhovat se nemůžu, přítel pro nás přestavěl patro sám a je na to pyšnej, je to jak jeho dítě a taky tu nechce nechat matinku samotnou, aby se prý neuchlastala. Já vim, že na to rada neni, jen se za sebe fakt stydim, že si přeju aby nebyla