Přát si něčí smrt - tchyně alkoholička

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3542
21.9.12 07:41
@maxi2408 píše:
No…fakt síla. Co takhle zajít na soc odbor, že máš strach, že tchýně začíná být nesvéprávná kvůli častému pití (ano, myslím to mírně škodolibě, ale aspoň by se pak mohla chytit za promilový čumák), popsat co Vám dělá a co s tím. Přítelovi vysvětlit, že se matinka uchlastá i za jeho přepečlivého dozoru, poněvadž to tak sama chce a nehodlá to měnit.
Holka drž se :kytka:

Nesvéprávná kvůli alkoholu? No nemyslím si, že je to reálné, nehledě na to, že bu mysela doložit nějaký psych. posudek a je to běh na hooodně dlouhou trat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
21.9.12 07:42

Uvidíte, moc držím palec, jinak se přikláním k názoru Mofiz, absolutně ignorovat a chránit si své soukromí. Pokud na ní přijde veřejně řeč, tak co, je dospělá a je za sebe plně odpovědná… :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.12 07:45

@mofiz zamknout se nahoře nemůžu, nemáme tady klasický dveře, ale jenom šoupačky, já se s ní více méně nebavim, musí ze mě cítit, že jí moc nemusím, ale stejně jí to nevadí :cert:

• Citovat
  • Upravit
731
21.9.12 07:47
@mofiz píše:
Nesvéprávná kvůli alkoholu? No nemyslím si, že je to reálné, nehledě na to, že bu mysela doložit nějaký psych. posudek a je to běh na hooodně dlouhou trat

Ano, určitě je. ALe nějak se začít musí, sama víš, že se pak problémy s takovým člověkem jen stupňují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.12 07:49

@maxi2408 děkuju moc za rady :kytka:,ale myslím, že to bude tvrzení proti tvrzení ne? Co když řekne, že si vymýšlim?

• Citovat
  • Upravit
731
21.9.12 07:54

No, to řekne určitě, proto musíš mít na své straně přítele. Ono se provádí vždy i terénní šetření - jakože se poptají po okolí, zda jí viděli někdy opilou nebo zda jí vidějí častěji kupovat alkohol a tak, promiň malý už mi tu řádí…držím palec :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.12 07:55

@maxi2408 děkuju :hug:

• Citovat
  • Upravit
7631
21.9.12 07:58

S alkoholikem nic nenaděláš, pokud si neuvědomí problém on sám. Bylo hodně naivní si myslet, že by se něco kvůli vnoučatům změnilo…Zakladatelko, je mi to moc líto. Hlavně to, že ji budou děti vídat celý život pod parou :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.12 08:02

@Kaczenka máš pravdu, to mi vadí asi ze všeho nejvíc, sice z toho malej nemá ještě rozum, ale přijde čas kdy to chápat bude, z toho je mi na :poblion:

• Citovat
  • Upravit
511
21.9.12 08:07

Ahoj je mi te strasne lito. Ja sama pracuji v domove psychicky postizenych…
Tvoje tchyne se ma nechat lecit a to co nejdrive!!Nejenom, ze si nici vlasni zivot, ale jde i o Vas!!!Nikdy bych toto netolerovala, chudacci deti a ty!!!
Tchyne se neuzdravi sama potrebuje pomoc lekaru.
Preji Vam moc sily a stesticka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ArankaC.
21.9.12 08:11
@Anonymní píše:
Ahoj holky, předem chci říct, že vim, že je to opravdu hnusný přát si něčí smrt a stydím se za to :oops: píšu raději anonymně, snad to pochopíte. Bydlíme s přítelem v rodinném baráku v horním patře, dole bydlí tchýně a o tu vlastně jde :( hrozně chlastá :( přítel říká, že pije celý život, myslela jsem, že se to změní, až se prcek narodí (máme syna a druhé na cestě),ale ne. A co mi vadí? Kdyby pila a nikdo o ní nevěděl tak je mi to fuk. Když je přítel doma, tak mi nahoru alespoň nechodí, ale přítel má většinou odpolední, nebo noční. A ona mi tam přijde nalitá a otravuje mě tam. Mám rizikové těhotenství a minule mi sem zase přišla a začla říkat, že to zase určitě nevyjde, mám za sebou několik potratů. Pak jde k sobě dolů a slyším velké rány, tak se tam samozřejmě jdu podívat(kdyby se jí něco stalo a já jí nepomohla, tak mě svědomí asi uhryže) a ona ležela v kuchyni pod stolem, zechcaná, no hnus a já jí zvedala a u toho jsem si vyslechla keců :( Tohle je nekonečný příběh. Odstěhovat se nemůžu, přítel pro nás přestavěl patro sám a je na to pyšnej, je to jak jeho dítě a taky tu nechce nechat matinku samotnou, aby se prý neuchlastala. Já vim, že na to rada neni, jen se za sebe fakt stydim, že si přeju aby nebyla :oops:

Tady je opravdu na místě, aby zasáhl přítel. Pokud se s ní nechceš vídat v tomto stavu, asi jediné rozumné řešení bude přecejenom se odstěhovat. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1083
21.9.12 08:23
@zdenka77 píše:
Ahoj je mi te strasne lito. Ja sama pracuji v domove psychicky postizenych…
Tvoje tchyne se ma nechat lecit a to co nejdrive!!Nejenom, ze si nici vlasni zivot, ale jde i o Vas!!!Nikdy bych toto netolerovala, chudacci deti a ty!!!
Tchyne se neuzdravi sama potrebuje pomoc lekaru.
Preji Vam moc sily a stesticka.

Je to hrozné a je mi tě líto. Jen tu smrt ji nepřej ať se to neobrátí proti tobě. Kamarádka to tak měla taky, našla tchýni fialovou ležet pod stolem a z hlavy ji tekla krev. Zavolala záchranku a oni prý tak ožralou babu jsme dlouho neviděli a smáli se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4396
21.9.12 08:24

Zakladatelko, prvně ti přeju pevné nervy. V alkoholikem je to těžké vždycky. Dokud si to ten člověk sám neuvědomí tak i léčení je k ničemu. V tomhle je hodně těžké ti radit a myslím, že hlavně byste to měli probrat s partnerem. Řekni mu, že ti to vadí, že děti s ní v takovém stavu přichází do styku. Že jí chceš pomoct, ale sama nemůžeš.
Naprosto tě chápu, já jsem se takhle hned po škole odstěhovala od mojí mámy… Alkohol na denním pořádku. Sice funguje docela normálně, ale každý den když přijde z práce tak první cesta vede do hospody na 5-8 piv a k tomu nějaké ty panáčky. Pak si doma dá ještě min 4 lahváče. Zařekla jsem se, že až se nám miminko podaří tak, ona ho rozhodně hlídat nebude dokud s tím něco neudělá. Ví, že mi to vadí, ale nic s tím dělat nechce. Vyústěním toho všeho je, že za jí zajedu tak jednou max. dvakrát do měsíce a to jen na chvíli protože je mi pak z ní zle.
Stejně jako ty doufám, že až přijde vnouče tak, že se snad změní, ale bojím se že jsem naivní.
Přeju ti hodně sil a rozhodně si promluvte s partnerem.
Mimochodem rozhodně není tvojí povinností jí tahat a hlavně pokud si těhotná! To by snad pochopil i partner ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
21.9.12 08:25

Ahoj holka, je mi tě opravdu upřímně líto, taky nesnáším ochlasty, stačí mi vidět nějakého na ulici a odplivla bych si. Můj děda taky chlastal a navíc byl agresivní, v rauši jednou málem ubil babičku, která skončila v komatu a má z toho invalidku :,( pak si to „naštěstí“ hodil a byl pokoj…

Já bych žití v jednom baráku s ochlastou nevydržela, přítele chápu, je to máma, ale aby moje dítko potkávalo (pardon za to slovo) zechcanou bábu věčně namol?? fůůůj…
buď bych trvala na zamykacích dveřích, a ať se tam bába u sebe postaví na hlavu, nebo bych se odstěhovala. Já sem na tohle extra vysazená :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
21.9.12 08:28

Ještě mě napadlo koupit jí podpultový rum, ale to už je hodně černý humor :oops: :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová