Přát si něčí smrt - tchyně alkoholička

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ArankaC.
21.9.12 12:36
@Honzuovka píše:
Protialkoholní léčba je ale dobrovolná, pochybuju, že jí tam někdo dostane. Jestě by tady byla možnost, kdyby udělala něco, co by ji ohrožovalo na životě a nebo řekla, že se chce zabít (to by mohla, když je ožralá, ne?), pak můžeš zavolat na 155 a chtít záchranku, ti ji pak převezou na psychiatrii.

Spíš na záchytku… :lol:

• Citovat
  • Upravit
511
21.9.12 12:48
:palec: Presne tak
@renda81 píše:
A co na protialkoholní léčení, pokud je ožralá tak že padá že se neudrží na nohou a pak se i pochcává tak to není nic co by se samo zlepšilo, půjde na léčení a nebude v baráku
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8442
21.9.12 13:38

Zakladatelko, chápu jak Ti je. Myslím, že od Tvého přítele je to docela sobecké, on si je v klidu v práci a Ty se otravuješ s babou. Na léčení ji jen tak nedostanete a i když ji donutíte, tak to stejně nebude mít efekt, jen si na tři měsíce odpočineš.
Já bych si ty dveře zamkla i kdybych si měla sama koupit v Hornbachu petlici a navrtat to tam. Účinné by bylo zavolat záchytku vždycky, když ji najdeš pod stolem. Ostudu alkoholici nemají rádi, pak by se určitě víc stáhla. Sice by Ti to mohl přítel vyčíst, ale udělala bych blbou ve smyslu „já jsem nevěděla, co mám dělat, měla jsem strach…“. Nebo bych volala i příteli do práce, klidně bych mu i nechala po spolupracovnících vzkazy, že je mamka zase opilá. Možná by ho to víc přinutilo situaci řešit. Musíš být trochu potvora ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4406
21.9.12 13:47
@Anonymní píše:
Ahoj holky, předem chci říct, že vim, že je to opravdu hnusný přát si něčí smrt a stydím se za to :oops: píšu raději anonymně, snad to pochopíte. Bydlíme s přítelem v rodinném baráku v horním patře, dole bydlí tchýně a o tu vlastně jde :( hrozně chlastá :( přítel říká, že pije celý život, myslela jsem, že se to změní, až se prcek narodí (máme syna a druhé na cestě),ale ne. A co mi vadí? Kdyby pila a nikdo o ní nevěděl tak je mi to fuk. Když je přítel doma, tak mi nahoru alespoň nechodí, ale přítel má většinou odpolední, nebo noční. A ona mi tam přijde nalitá a otravuje mě tam. Mám rizikové těhotenství a minule mi sem zase přišla a začla říkat, že to zase určitě nevyjde, mám za sebou několik potratů. Pak jde k sobě dolů a slyším velké rány, tak se tam samozřejmě jdu podívat(kdyby se jí něco stalo a já jí nepomohla, tak mě svědomí asi uhryže) a ona ležela v kuchyni pod stolem, zechcaná, no hnus a já jí zvedala a u toho jsem si vyslechla keců :( Tohle je nekonečný příběh. Odstěhovat se nemůžu, přítel pro nás přestavěl patro sám a je na to pyšnej, je to jak jeho dítě a taky tu nechce nechat matinku samotnou, aby se prý neuchlastala. Já vim, že na to rada neni, jen se za sebe fakt stydim, že si přeju aby nebyla :oops:

napiš mi SZ, napíšu ti svoji vlastní zkušenost s kurátorama pro dospělé…třeba to pomůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
21.9.12 14:27
@Anonymní píše:
Ahoj holky, předem chci říct, že vim, že je to opravdu hnusný přát si něčí smrt a stydím se za to :oops: píšu raději anonymně, snad to pochopíte. Bydlíme s přítelem v rodinném baráku v horním patře, dole bydlí tchýně a o tu vlastně jde :( hrozně chlastá :( přítel říká, že pije celý život, myslela jsem, že se to změní, až se prcek narodí (máme syna a druhé na cestě),ale ne. A co mi vadí? Kdyby pila a nikdo o ní nevěděl tak je mi to fuk. Když je přítel doma, tak mi nahoru alespoň nechodí, ale přítel má většinou odpolední, nebo noční. A ona mi tam přijde nalitá a otravuje mě tam. Mám rizikové těhotenství a minule mi sem zase přišla a začla říkat, že to zase určitě nevyjde, mám za sebou několik potratů. Pak jde k sobě dolů a slyším velké rány, tak se tam samozřejmě jdu podívat(kdyby se jí něco stalo a já jí nepomohla, tak mě svědomí asi uhryže) a ona ležela v kuchyni pod stolem, zechcaná, no hnus a já jí zvedala a u toho jsem si vyslechla keců :( Tohle je nekonečný příběh. Odstěhovat se nemůžu, přítel pro nás přestavěl patro sám a je na to pyšnej, je to jak jeho dítě a taky tu nechce nechat matinku samotnou, aby se prý neuchlastala. Já vim, že na to rada neni, jen se za sebe fakt stydim, že si přeju aby nebyla :oops:

no já nevím, podle mě by bylo řešení se odstěhovat. Přát někomu smrt mi přijde fakt hnusné. Jsi dospělá máš možnost volby. Pokud tvůj muž ví co se u vás děje, a přesto trvá na tom aby jste tam bydleli, tak mi přijde trošku pako :nevim:
Nevařím z vody, vím o čem mluvím ;)

• Citovat
  • Upravit
Hodaka
21.9.12 14:32
@Anonymní píše:
@Kaczenka máš pravdu, to mi vadí asi ze všeho nejvíc, sice z toho malej nemá ještě rozum, ale přijde čas kdy to chápat bude, z toho je mi na :poblion:

a ponese si ty pohledy na ni, a zážitky celý život :poblion: nesnáším alkoholiky. Psychiatrie nepomůže, musela by se pokusit o sebevraždu ;)

• Citovat
  • Upravit
8959
18.12.13 23:12

Ahojky holky, obnovuji diskuzi. Někdy jsem už fakt zoufalá. Otec mi daroval dům, kde bydlí i on a moje mamka, bydlí tu s námi ale i jeho matka - moje babička a tátův strejda (je to malinko složitější, je nás tu hodně, ale místa je taky dost, takže do zelí si tak zvaně nelezeme).. Problém je ale v tom, že moje babička je moc zlý člověk. Je to intrikánka, kterou sice v životě potkalo moc smutných věcí, ale přece jí to neopravňuje k tomu, aby ničila život lidem kolem sebe.. Jednou prohlásila, že když je špatně jí, bude špatně všem okolo.. A jak to tak vypadá, tak se toho i drží. Je zlá, na moji mámu háže už 30 let špínu a to ve stylu, že se o nás jako o děti neuměla postarat, nevařila nám, kašlala na nás, že všechno za ní musela dělat a blá blá.. Samozřejmě, že nic z toho není pravda, mamka pro nás dělala vždycky první poslední, teplý jídlo, svačiny do školy, všechno jsme měli… Nechápu kde se to v ní bere. Vím že tohle byl možná klasický boj tchýně-snacha.. Jenže ona tohle dělá i mě, jakožto vnučce.. Kde si může rýpnout, tam to udělá.. třeba rozhlašovala, že jsem lempl, protože jsem si venku na šňuře pověsila tričko vedle ponožky :roll: Tohle jsou prkotiny, ale ona ty svoje intriky a podobně lsti dokáže dotáhnout do obrovských rozměrů… Dovolím si dokonce říct, že moji rodiče se kvůli ní rozvedli, protože je prostě svou zlostí dokázala rozeštvat, teď je spokojená, že dosáhla svého cíle. Další věc je, že je šílenej hypochondr a „jájač“.. Jen co se vidíme, už jede to svoje „byla jsem v nemocnici a to mi našli a to mám a bla bla“ a to je v podstatě zdravá téměř 80-ti letá ženská. Připomínám, že hlavu má naprosto v pořádku… je to prostě mrcha :oops: nikdy se mě třeba nezeptá jak se mám já a syn. Navíc nadto všechno je to takovej ten „energetický upír“.. když se vidíme, já mám supr náladu, ona je „hotová“ a po desetiminutovém hovoru je to naopak.. Nebo když k nám dojde, mám po pár minutách náladu v háji, co víc, jsem třeba dokonce až vzteklá (a to se nehádáme).. Přemýšlím, jestli třeba v sobě nemá nějaký negativní energie nebo něco a nevycucává z lidí to dobré. Je to ujetý, ale docela tady na ty věci věřím… A co je nejsmutnější - nikdy bych nikomu nepřála smrt - ale přemýšlím, že až jednou nebude, že se tu jako uvolní vzduch :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
18.12.13 23:17

Má 80let? tak se brzo ten vzduch uvolní, asi nic jiného než vydržet a snažit se být splachovací nezbývá.

Nechte ji dožít v její zlobě, ona se už nezmění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
18.12.13 23:23

Já to chápu… Lidi co vysavaji z druhých energii opravdu jsou. Já takové poznala a vždy před nimi prchám neboť nedokážu s nimi bojovat. Smířila jsem se s tím a vždy zvolím ústup nebo nasadím masku „nevidím, neuslyším “.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
18.12.13 23:24

Hod ji do domova duchodcu… Moje babka byla to sami. Nikdo se k tomu nemel. Radsi ji neresili. Pomohlo ji dat ochutnat jeji medicinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
18.12.13 23:25

@dajamal
to máš pravdu nezmění.. a zřejmě ani nikdy nepochopí..
třeba teď jsem jela s kočárkem a potakala jsem kamarádku a ona jí vykládala, že ji ani nepustím s kočárkem ven, kvůli mojí mamce, abych si mamku nerozhádala a že se jí kvůli nám zhoršuje zdraví a podobné bludy.. Zůstala jsem stát s otevřenou pusou. Přitom jí nikdo nic neříká, v domě si dělá co chce, pořád se chová jako jeho paní, všechno by chtěla řídit.. Půl zahrady má pro sebe, druhou půlku mám já s manželem a DOKONCE s mými rodiči.. Takže 4 lidi si vystačí s půlkou a jí je její celá půlka málo.. smutné.

Jak jednou řekl můj bratr - dokud bude mít koho vysávat, bude tu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
18.12.13 23:26

@little-foxi
Jo to u nás nefunguje.. Když jí člověk něco řekne, co se jí nepozdává, hned omdlí– samozřejmě je to komedie.. jednou jsme dokonce volali sanitku (samozřejmě taky komedie, protože jsme věděli, že nás normálně vnímá) a najednou se probrala jak šípková růženka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
18.12.13 23:31

@Mooonki
přesně.. s žít s někým takovým je fakt chuťovka :-(

Mám strach, aby tu třeba i jednou, až by opravdu nebyla, nezůstalo takového to „zlo“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
18.12.13 23:33
@Lejaa píše:
@little-foxi
Jo to u nás nefunguje.. Když jí člověk něco řekne, co se jí nepozdává, hned omdlí– samozřejmě je to komedie.. jednou jsme dokonce volali sanitku (samozřejmě taky komedie, protože jsme věděli, že nás normálně vnímá) a najednou se probrala jak šípková růženka

Rekl bych to jejimu doktorovi at ji posle na psychiatricky vysetreni. Urcite neco najdou, potom ji zbavit svepravnosti a dal uz je to snadny. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
18.12.13 23:34

@little-foxi
:D kdepak, ta to má moc dobře srovnané..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová