Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Autorka asi smazala profil… Tento problém může mít mnoho příčin, ale samotná autorka má problém s meridiánem centrální cévy tzv. řídící. Zkuste Diochi Levamin, 15 kapek 2 × denně
@Terinka21 píše: Více
Diochi Levamin, 15 kapek 2 × denně po dobu 10 týdnů - po 3 týdnech je týden pauza.
Příspěvek upraven 28.09.25 v 20:16
@Kabanovnice píše: Více
Můžu se zeptat jakou cévu? O žádné cévě nepsala si myslím. Co to je za kapky? Vy jste měla to stejné?
PRŮBĚH DRÁHY:
Tato centrální dráha ovlivňuje chod prakticky celého organismu. Začíná ve spodní části trupu a má čtyři hlavní větve. Jedna sestupuje z oblasti podbřišku a postupuje přes kostrč, vniká do páteře a směřuje k šíji, přes temeno hlavy vstupuje do mozku a klesá středem čela pod nosní přepážku a k horním řezákům. Druhá větev jde z podbřišku do vnějších pohlavních orgánů, odtud ke kostrči, kde se spojuje s dráhami ledvin a močového měchýře. Spolu s nimi vniká do páteře a vystupuje nahoru do ledvin. Třetí rameno jde z podbřišku přes pupek a srdce do hrdla, prochází dolní čelistí, obtáčí rty a od nich stoupá dvěma větvičkami vzhůru pod levé a pravé oko. Čtvrtá větev začíná spolu s dráhou močového měchýře u vnitřních koutků očí, od nich stoupá ve dvou souběžných ramenech přes čelo na temeno, kde se ramena spojují, společně vnikají do mozku a klesají dozadu středem šíje. Nad lopatkami se rozdělují k jejich okrajům a spojené potom opět směřují podél páteře k pasu, kde se vnořují do vnitřní strany trupu a vnikají do ledvin.
FYZICKÉ PROJEVY ENERGETICKÉ NEROVNOVÁHY:
Nervové poruchy, křečovité záchvaty epileptické povahy, bolesti vystřelující z podbřišku nahoru až k srdci, zaražené močení, pomočování, hemoroidy, sucho v krku, neplodnost, páteř se napružuje (v křeči) a prohýbá se dozadu, křečovité ztuhnutí páteře a mdloby, neschopnost vyprazdňování, kýla, nedostatek vitality, sexuální poruchy, bolesti zad.
PSYCHICKÉ PROJEVY ENERGETICKÉ NEROVNOVÁHY:
Nedostatek tvořivosti, nesamostatný úsudek, nejasné myšlení, neschopnost prakticky uskutečňovat životní plány, zvýšená pozornost vůči detailům, pocity nadměrné zodpovědnosti.
Meridiány jsou v TČM považovány za energetické dráhy, po kterých proudí životní energie „čchi“. Máme 12 hlavních meridiánů (např. plicní, žaludeční, tlustého střeva, jaterní apod.) a ty vedlejší. Vás trápí meridián řídící (centrální céva). Kapky sama beru, ale na jiný problém. Zajímám se o léčitelství a pracuji s energií.
Já to mám taky jako zakladatelka, dlouhodobě se mi motá hlava, začala jsem brát AD a zlepšilo se to o 90% ale občas se mi pomotává, občas mám pocit že se nemohu z hluboka nadechnout a před tím než jsem začala brát antidepresiva, tak mi bylo neustále na omdlení a bušilo mi srdce, ale to motání slabé mam často.
To může být komplexní problém. Po očkování na Covid-19 mám chronické zdravotní problém. Teď jsem si kvůli proleželé matraci skřípla nerv na šíji a způsobila si bruxismus - skřípání a zatínání zubů. Levamin je na psychiku. Zkuste a uvidíte.
@Terinka21 Dobry den, tak jak se cítíte? Ja to mám pořád stejné. Tenhle týden jdu ke své lékařce tak uvidím co mi řekne a jaké vyšetření mi ještě doporučí. Ještě sem přemýšlela zda by to nemohlo být jako od očí, ale to je asi blbost. Protože když spím tak úplně všechno v pořádku, ale když otevřu oči a vstanu a jdu tak to začíná znova. Když jdu třeba po ulici tak si připadám taková cela zmatená jestli mě chápete jak to myslím. Někdy mám takový divný pocit na hrudi jako kdyby mi někdo na hruď sednul a já nemohla dýchat třeba 2 sekundy. Obchody? Katastrofa bez košíku ani ránu.!!!. A veliké obchody to už vůbec ne! Jdu do velkého obchodu motanice veliká plus začne mi hučet v uších a mám takový pocit v uších jako že neslyším v tom momentě na obě dvě. Nevím jestli je to tlakem vůbec to nechápu. A poslední dobou pociťuju bolest uši, jedno mě začne bolet jako uvnitř to přejde a pak druhé nechápu to no. A ještě k tomu dnes se mi stalo to, ze sem šla do krámu motala sem se stejně ale začala jsem se klepat obě dvě ruce se mi začali klepat. Vyjdu ven a klepání rukou přešlo ale motanice stala. To klepání rukou jako třes mám vždy v nějakých obchodech v budovách ale nevím čím to je. V obchodech musím chodit podél zdi, když jdu uprostřed bojím se ze spadnu. Když sem v obchode myslím si ze to semnou sekne a normálně mi přijde ze se nedokážu soustředit a plus to ze vidím rozmazané ale fakt malinko nebo aspoň tak mi to přijde.