Závratě, točení hlavy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
SS123
31.8.24 12:32

@Terinka21 děkuji vám aspoň jste mě trošku uklidnila že by to mohlo být od Psychiky. To víte hned myslím na nejhorší.

• Citovat
  • Upravit
79
31.8.24 19:15

@SS123 nebojte, bude to dobrý všechno. Jen je blbý, že musíte čekat až do listopadu, to je dlouhá doba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
31.8.24 19:52

@SS123 to že vás doma nikdo nechápe je hrozné, já to taky zažila. Dva roky jsem poslouchala, že se flakam doma a vlastně mi nic není… Není to vůbec nic příjemného, protože zdravý nepochopí… A potom ta psychika trpí ještě víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17114
31.8.24 20:06

@Terinka21 a @SS123 - nejste v tom samy - mam to hodne podobny. 9 mesicu. Pracuju z domu, nakupuje muz, ale nez pochopil, ze to neni muj vymysl, malem nas to stalo manzelstvi.
Ted v lete je to horsi, ale jinak bojuju :hug: musime - zvladneme to.
Na youtube je spousta navodu, mam aplikaci Nepanikar, psycholog mi ukazuje jen cestu, jak postupne z toho ven.
AD neberu - myslim, ze to zvladnu bez nich, ale je to des.
Chybi mi pocit jit sama behat, jit na nakup, jit kamkoliv sama( aniz bych to planovala 3 dny a nebyla pak neskutevne vycerpana). Ale zvladnu to. A vy taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SS123
31.8.24 23:31

@Terinka21 Dobrý večer, mockrát vám děkuji že mě takhle uklidňuje te. Bohužel volala sem i jinam a dali by mi termín až v Prosinci. Musím vydržet bohužel.

• Citovat
  • Upravit
SS123
31.8.24 23:33

@Enli Dobrý večer, ano takhle to přesně mám i já doma nic mi není tak mám jít do práce. A já furt říkám nikomu tohle nepřeju, ale kdyby jste to měli vy chtěla bych vidět vás to říkám doma.

• Citovat
  • Upravit
SS123
31.8.24 23:35

@Králičice Dobrý večer, tak to mě moc mrzí že vás to stalo malém manželství :(. Musíme to zvládnout a my to zvládneme jenom to chce čas. Tak moc bych si přála vrátit svůj život do normálu. Bez točení hlavy bez pocitu strachu.

• Citovat
  • Upravit
79
31.8.24 23:56

@Králičice to je mi líto, musíme to zvládnout a dostat se z toho, žít život jako dřív a ne aby nás to ovládalo. Je mi líto, že Vás to taky potkalo, myslela jsem, že tyhle hrozný stavy nikdo jiný nemá, jen já a teď vidím, že to má plno lidí. 😔
@SS123 nemáte vůbec zač, vím jakým strachem si procházíte, taky jsem si tím prošla, bála jsem se, že mám vážnou nemoc a bůhví co a to tu psychiku ještě víc zhoršuje, nevěděla jsem předtím o co se jedná, až když jsem se dostala na MR a byla v pořádku, tak se mi hrozně ulevilo. Taky jsem nechápala jak psychika může dělat takový motání hlavy a pocity na omdlení a ty další věci. Rok je ale dlouhá doba a můj život se úplně změnil tak, že skoro nikam už nechodím 😔 už popravdě ani nevím jaký to je normálně žít jako ostatní lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17114
1.9.24 06:20

Já jsem hodně logicky clovek, takze jsem hned zacala googlit a i psycholog potvrdil, ze nejsem na to sama-ze narust takovych poruch vzrostl.
Je spousta navodu, kurzu, knizek o tom, jak se toho zbavit, takze je to jen na nas - u.me je problem, ze u niceho moc vevydrzim, ale i to se musi zmenit.

Jinak ja nemam problem chodit kamkoliv s rodinou-mam problem chodit sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SS123
1.9.24 11:03

@Terinka21 Dobrý den, nejste sama i já sem si myslela že mám tyto stavy pouze já. Ale jak tak vidím je nás hodně. Také potřebuji už to vyšetření trošku se bojím, ale na druhou stranku mě uklidňuje te vy že to nebude nic vážného že to bude od Psychiky. Jinak řekněte te mi jak vypadá váš den doma prosím? Já vstanu a hned se motám takže celý dny doma u tv a nic nedělám.

• Citovat
  • Upravit
SS123
1.9.24 11:07

@Králičice Dobrý den, takže máte stejné motáky celý dny jako já? A ani nikam nechodíte? Mě se to drží už 5 měsíců. A jsem s toho už mrzutá. A ještě mi nepřidává na tom to že musím čekat až do listopadu, ale sem ráda že vůbec nějaký termín mám na Neurologii. Mohla jsem mít termín ještě dýl třeba.

• Citovat
  • Upravit
17114
1.9.24 11:37

@SS123 -ze začátku jsem nechodila sama ani se smetím(objevilo se mi to po covidu), zvládám jít s někým, zvládám jít někam, kde vím, že na mě někdo čeká.. Ale pak jsem ko.
Jediný způsob jak se z toho dostat je překonávat se - přeučit opici v mozku, co mačká tlačítko paniky, že nic nehrozí.
A tady si uživatelé tykají :hug:
Zkus si o tom něco pustit třeba na youtube.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SS123
1.9.24 12:04

@Králičice Tak děkuji tady jedna paní mi psala že kdybych měla od Psychiky ty motáky každodenní. Tak se mám objednat k psychiatrovi a ten mi dá léky. Já nikam nedojdu sama jen kvůli tomu že se bojím že někde sebou švihnu. Ale teď nejdu ani s baráku jak mám ty motáky sotva dojdu na záchod. Jak sem psala pokud se mi tyto stavy potvrdí že je to od Psychiky. Tak sem nikdy nevěřila že psychika dokáže takové problémy udělat až omezit život člověku na tolik, že nemůže vykonávat svoje koníčky a normálně fungovat. Já nechodím ani na nákupy ani do práce přijdu si že jsem momentálně k ničemu.

• Citovat
  • Upravit
79
1.9.24 12:08

@SS123 @Králičice můj den vypadá tak, že co otevřu ráno oči, tak se všechno točí, vstanu s motákem a pocitem na omdlení, takže chodím po bytě s motáním hlavy, občas se přidržuju věci kolem. Většinu dne jsem taky u tv na sedačce a nemám chuť do ničeho, když jsem v kuchyni a vařím nebo myju nádobí, tak se přidržuju linky a dělám pauzy, všechno se mi zdá, že se točí, jít nakoupit v tomhle stavu bych nemohla a už vůbec ne sama. Na fb je skupina Cesta z úzkostí - Vezměte život do svých rukou a jsou tam videa od Mirky a vysvětluje to tam i Kamil, který si tím taky prošel, oba dva, ale lépe to vysvětluje ta Mirka a když to zkouknete, budete vědět, jak na to a jak s tím pracovat. Je tam 6 videí od ní, ještě jsem je nezkoukla všechny, jsem tam krátce, ale popisuje to tam přesně, jak ta úzkost funguje a i to jak se toho postupně zbavit krok po kroku, jedno video trvá přes hodinu, vysvětluje to tam opravdu hodně podrobně. Zkuste se tam přidat. Je to i na Instagramu, tam se to jmenuje Cesta z úzkosti a jsou tam ty videa taky od té Mirky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
1.9.24 12:11

@SS123 ty motáky jsou celodenní. I když v noci kdykoliv otevřu oči, nebo jdu na záchod tak se všechno točí. Prostě nepřetržitý to je. Když musím ven, tak se točí i chodník, prostě všechno jak kdyby se pohybovalo okolo, pocit že se propadá podlaha podemnou atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí