Zázemí v obýváku pro tříleťáka.

1637
29.11.16 16:57

Zázemí v obýváku pro tříleťáka.

Náš malý měl v obýváku ještě donedávna ohrádku, vytažené vchodové šprušlíky, samozřejmě si chodil jak chtěl…měl tam svoje místečko, hračky, chodil si tam odpočívat i trucovat…Nedávno jsme to už tedy opravdu dali pryč…na zem jsem dala puzzle, deku, polštář na opření, okolo jeho zvířátka, ale už to prostě není ono, kromě toho mu puzzle kloužou…
Napadlo mě, koupit spíš nějakou malou sedačku, nebo něco takového, nemáte zkušenosti? Jak to mají vaše děti doma?
Prcek má i svůj pokoj, stan…ale chce být prostě v centru dění i se svými zvířátky…potřebovala bych nějaký nápad. Díky moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13753
29.11.16 17:02

Zadne specialni zazemi jsme nemeli, měl a ma hracky v obyvaku a tam si s nima hraje. Kdyz si potrebuje sednout nebo lehnnout na chvili, tak si lehne na gauc a kdyz potrebuje soukromi, tak se zavre do loznice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
29.11.16 17:04

Mám holku 3,5 a v obýváku je taky, kromě vzácných chvilek jako třeba teď, kdy už si skoro hodinu sama hraje nahoře v pokoji. V obýváku už nic nemá, ale hraje si tam na zemi ( máme lamino a kusový koberec, podlahové vytápění) nebo na gauči s čímkoliv, co si vytaha z pokoje, nejčastěji s bednou Lega( tu teda musím dovalit že schodů já) nebo s vlackodrahou. Večer se vše uklízí, hernu z obýváku nesnesu. Výjimečně necham pár dní zdařilou dřevěnou vlackodrahu ale moc mě nebavi přes to skákat. Jednou týdně vytiram tak to letí každopádně;);)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
29.11.16 17:14

@Petája jé, to měl moc pěkné, naše děti mají v obyváku na válení jen matraci s prostěradlem a na ní řádí, když bylo potřeba uklidit, tak jsme ji opřeli o zeď, hračky mají ve skříni. Teď bych už ráda vyměnila matraci za koberec, tak možná něco ježíšek přinese:-))
Malá křesílka taky mají, ale raději sedí s námi a tulí se:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6715
29.11.16 17:16

Ahoj, náš má v obýváku kusový koberec a ještě dětský stoleček a židličku. Pak krabici hraček, které aktuálně používá ke hře. Ty se různě mění a přesunují do dětského pokoje. Takže buď si hraje s auty, vláčky s legem na tom koberci nebo si vezme pexeso, puzzle, apod. ke stolečku. :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35415
29.11.16 17:21

@Petája tříletá má svůj kout, kde jí tolerujeme nepořádek :lol: Má tam stolík a křesílko, pastelky, pár hraček, co si aktuálně donese. Teď přibude, ehm, trampolína :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
29.11.16 17:42

Protože nemá pokojík, má v obýváku vše. Na zemi koberec se silnicemi, stolek s židličkou a skříňku s hračkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
29.11.16 17:54

Náš malej má v obýváku domeček s míčky a jinak hračky se válí snad všude, žádnej svůj koutek vyloženě nemá a nevypadá že by mu to chybělo, až bude větší a bude si chtít třeba v klidu malovat dokoupim ještě stoleček se židličkou a udělam mu koutek v rohu, ale nebudu ho omezovat at si hraje kde uzná sám za vhodný :D Jinak má eště v kuchyni svuj kobereček na hraní, když vařim aby na mě viděl, ale ten se moc nevyužívá hraje si totiž po celym bytě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
29.11.16 17:57

Mam kluka 2,5. Ma pokojicek, v nem vsechny hracky ve skrinkach a boxy s vikem. 90% casu si hraje v obyvaku na kusovym koberci, takze si tam hracky nanosi…no nekdy je schpny tam vykramovat uplne vse, to uz chytam nerva :zed: :mrgreen:
Mel tam i puzzle podlozku, ale tu porad rozebira. No mozna bych mu tam dala stolecek, aspon bych nemela porad plnej konferencni stolek :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
610
29.11.16 18:34
@Petája píše:
Náš malý měl v obýváku ještě donedávna ohrádku, vytažené vchodové šprušlíky, samozřejmě si chodil jak chtěl…měl tam svoje místečko, hračky, chodil si tam odpočívat i trucovat…Nedávno jsme to už tedy opravdu dali pryč…na zem jsem dala puzzle, deku, polštář na opření, okolo jeho zvířátka, ale už to prostě není ono, kromě toho mu puzzle kloužou…
Napadlo mě, koupit spíš nějakou malou sedačku, nebo něco takového, nemáte zkušenosti? Jak to mají vaše děti doma?
Prcek má i svůj pokoj, stan…ale chce být prostě v centru dění i se svými zvířátky…potřebovala bych nějaký nápad. Díky moc…

Ahoj. Naše malá 2 roky má svůj pokojíček, ale stejně většinu dne tráví s námi v obýváku. Na zemi má koberec, plyšové křesílko a nechali jsme jí na hraní konferenční stůl, takže si na něj natahá hračky a hraje si. Plus má od babičky ručně dělaný mega velký polštář, takže si ho natáhne na koberec, lehne si a kouká třeba na pohádku. Navíc okupuje i gauč a hračky máme stejně nastrikané všude na skříňkách atd. Takže ráno se půlka hraček přestěhuje do obýváku a večer se zase přenese do pokojíku. Moc bych to nehrotila, hlavně ať nesedí na holé zemi, ale třeba na koberci, k tomu nějaký malý stoliček a židličku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
29.11.16 18:37

@JayLee no to u nas by si tam hral taky, ale musela bych tam byt s nim. Jsme takhle radeji pohromade i s mimcem v obyvaku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
610
29.11.16 18:38

@Petája jinak mrkni třeba na eShop pro děti tečka cz. Mají tam teď koberce na hraní za 329,– v několika motivech tak bych mu třeba koupila toto a dala do obýváku. Já tam koupila ten s tou farmou pod stromeček, ráda si hraje se zvířátky. Ale mají tam i se silnicemi a ten by se mu mohl líbit a vyhrál by si

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
29.11.16 18:41

Holky mají v obýváku dřevěnou kuchyňku a u ní kusový koberec, pokladnu a na poličce pod konferenčním stolkem papíry a pastelky. Ostatní hračky mají v pokojíčkách, věčně zalítlo něco pod gauč a museli jsme to odtud lovit (puzzle apod.). V obýváku okupují gauč. V pokojíčku má starší dětský sedací pytel, třeba si v něm čteme nebo si tam hrají, jakože jsou miminka a spí tam apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
30.11.16 16:15

@JayLee: Naše dcery (4 roky a 15 měsíců) taky zatím nemají vlastní pokojíček, spíme všichni v jedné ložnici a přes den jsme většinou společně v obýváku. A ta starší je teda odmalinka samostatná až dost, hraje si sice v obýváku, ale většinou sama, maximálně nám občas něco ukáže. Myslím, že to se samostatným pokojem až tak moc nesouvisí, spíš je to v celkovém přístupu rodičů (jestli od malinka dítě pořád nějak „rozvíjejí“ a dělají mu program nebo ho nechávají být) a v povaze dítěte (některé je společenštější, některé víc samotářské). Taky je dost důležité uspořádání bydlení - jiné by to asi bylo v bytě, ale u nás v domě by dětský pokoj musel být v patře, zatímco obývák je dole, a to by nám ten vzájemhý kontakt (a trochu i dohled) chyběl. V patře máme „pokoj pro hosty“, kde máme volnou postel, já tam mám šicí koutek a starší dcera druhý hrací koutek, aby měla kam se zašít, když ji ruší sestra, ale využívá ho minimálně, chce být s námi.

@Petája: My v obýváku máme hrací koberec (takový ten se silnicemi) podložený pěnovým puzzle, bednu s plyšály, druhou s duplem, houpacího koně, stolek se židličkou na kreslení, jednubskříňku v nábytkové stěně vyhrazenou na hračky a hry, které nechci, aby mladší tahala sama (puzzle, stavebnice s malými díly, výtvarné potřeby…), v kuchyni majíndětskpu kuchyňku. Prostě náš obývák vypadá jako jeden velký dětský koutek :lol: Nicméně vlastní sedačku bych teda dětem nekupovala, však si můžou sednout normálně na velkou, podlahu je lepší nechat co nejvolnější, aby měly prostor na hraní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí