Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mně to teda podle popisu přijde jako normální klidnější dítě… Můj syn je taky takový, od mala byl spíš klidnější, vydržel si dlouho hrát sám, nikdy nikam nelezl, nikde nespadl. Teď je mu šest a je to normální kluk, vydrží si hrát dlouho v sedě s autíčkama ale taky dovede půl hodiny běhat z obýváku na chodbu sem a tam. Na hřišti si buď hraje na písku nebo běhá s ostatními, ujde klidně i 12 km (na dovolené na výletě).
Zkušenost nemám, ale počkám si na odpovědi maminek, jelikož můj 18ti měsíční syn vykazuje úplně stejne rysy jako Tvůj
Zkušenost nemám, ale počkám si na odpovědi maminek, jelikož můj 18ti měsíční syn vykazuje úplně stejne rysy jako Tvůj
To jsem netušila ze je i taková diagnóza. Takze můj manžel je hypoaktivni
a znám víc takových lidi.
Ne vážně, je to pro vás nějaký problém? Nebo to řešíte jen proto ze nejaky psycholog mu stanovil diagnózu? Občas to tak totiž bývá.
Zakladatelko, kdyz juknes na teto strance az dolu, tak mi tam vyjel odkaz na podobnou diskuzi o 10l diteti…jinak mi prijde, ze je to proste jen jeho povaha, nic vic…spis by bylo horsi, kdyby zapominal naucene dovednosti a tak, jinak bych se tim netrapila, proste to bude jen salamista a flegnous ![]()
U nas je to daný asi povahove
ja i manžel jsme takoví také prý byli..a stále jsme..ani jsme nevedla, ze to je taková diagnóza
chodit začal nyní v 18 měsících, ma rad klidne hry, žádné divoceni
@minimoni píše:
U nas je to daný asi povahoveja i manžel jsme takoví také prý byli..a stále jsme..ani jsme nevedla, ze to je taková diagnóza
chodit začal nyní v 18 měsících, ma rad klidne hry, žádné divoceni
Dneska uz jsou diagnozy uplne na vsechno, hlavne aby bylo jak vystrasit maminky…mimochodem, taky zaciname delat krucky az ted v 17,5mes takze hypoaktivni a hypotonicky ![]()
@minimoni píše:
Pardon, nejako se mi to namnozilo..
Dnes má každý svoji diagnozu
. Je to klidné dítě, já mám doma opak, hlavu si tím nelámu. Nejsme přece roboti z fabriky
Ahoj. Nic moc jsem tu o tomto tématu nenašla, tak hledám zkušenosti. Syn (necelých 5 let) je dle posudku z PPP, i dle učitelek MŠ hypoaktivní. chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo dítko s podobnou „diagnozou“. na internetu moc vědí není, jen taková obecná fakta, tudíž já teď hloubám, jestli je syn opravdu hypoaktivní. Je pravda, že je odmala „línější“, začal chodit v 18 měsících, vždycky dával a dává doteď přednost klidné hře před pohybem, dlouho, skoro do 4 let odmítal ujít víc jak 1-2km, na hřišti vydržel celou dobu sedět na houpačce, často, ale občas volil i zábavu vyžadující více pohybu. v necelých 4 letech se to zlomilo samo, syn bez větších protestů ujde 8-10km, a občas se nechá i „strhnout“ k pohybově náročnější hře, závody se starším bratrem, a tak. Nevydrží u toho příliš dlouho, max 10-15 minut, než se opět uchýlí ke klidnější aktivitě. DOma občas vydrží i déle, běhat se sourozenci z místnosti do místnosti, nebo jezdit na motorce. oblékání mu trvá dlouho, a pořád má „mezery“, často vypadá, že nechápe jednoduché věci, ale zase jí poměrně rychle, akdyž si třeba děláme úkoly v časopise, tak někdy má „pomalý úsudek“, někdy ale zase velmi rychlý. často si potichu hraje, ale zase často doma, nebo i když někam jedeme, má chvíle, kdy desítky minut nezavře pusu, ptá se na všechno možné i nemožné, až mi z toho jeho věčného „a prooooooooč“ hučí v hlavě

Máte někdo zkušenost, jestli tento popis na hypoaktivní dítě sedí? je klidnější, než sourozenec, častěji preferuje klidnější aktivity před sportem, je rozvážný a pomalejší, ale zároveň umí i blbnout jak většina dětí, zajímá se o svět okolo sebe. Tak jsem se zamyslela, jestli je opravdu hypoaktivní