Hypoaktivní dítě, máte zkušenost?

Anonymní
25.11.16 22:45

hypoaktivní dítě, máte zkušenost?

Ahoj. Nic moc jsem tu o tomto tématu nenašla, tak hledám zkušenosti. Syn (necelých 5 let) je dle posudku z PPP, i dle učitelek MŠ hypoaktivní. chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo dítko s podobnou „diagnozou“. na internetu moc vědí není, jen taková obecná fakta, tudíž já teď hloubám, jestli je syn opravdu hypoaktivní. Je pravda, že je odmala „línější“, začal chodit v 18 měsících, vždycky dával a dává doteď přednost klidné hře před pohybem, dlouho, skoro do 4 let odmítal ujít víc jak 1-2km, na hřišti vydržel celou dobu sedět na houpačce, často, ale občas volil i zábavu vyžadující více pohybu. v necelých 4 letech se to zlomilo samo, syn bez větších protestů ujde 8-10km, a občas se nechá i „strhnout“ k pohybově náročnější hře, závody se starším bratrem, a tak. Nevydrží u toho příliš dlouho, max 10-15 minut, než se opět uchýlí ke klidnější aktivitě. DOma občas vydrží i déle, běhat se sourozenci z místnosti do místnosti, nebo jezdit na motorce. oblékání mu trvá dlouho, a pořád má „mezery“, často vypadá, že nechápe jednoduché věci, ale zase jí poměrně rychle, akdyž si třeba děláme úkoly v časopise, tak někdy má „pomalý úsudek“, někdy ale zase velmi rychlý. často si potichu hraje, ale zase často doma, nebo i když někam jedeme, má chvíle, kdy desítky minut nezavře pusu, ptá se na všechno možné i nemožné, až mi z toho jeho věčného „a prooooooooč“ hučí v hlavě :oops: :lol:
Máte někdo zkušenost, jestli tento popis na hypoaktivní dítě sedí? je klidnější, než sourozenec, častěji preferuje klidnější aktivity před sportem, je rozvážný a pomalejší, ale zároveň umí i blbnout jak většina dětí, zajímá se o svět okolo sebe. Tak jsem se zamyslela, jestli je opravdu hypoaktivní :nevim: :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13774
25.11.16 22:54

Mně to teda podle popisu přijde jako normální klidnější dítě… Můj syn je taky takový, od mala byl spíš klidnější, vydržel si dlouho hrát sám, nikdy nikam nelezl, nikde nespadl. Teď je mu šest a je to normální kluk, vydrží si hrát dlouho v sedě s autíčkama ale taky dovede půl hodiny běhat z obýváku na chodbu sem a tam. Na hřišti si buď hraje na písku nebo běhá s ostatními, ujde klidně i 12 km (na dovolené na výletě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
25.11.16 22:58

Zkušenost nemám, ale počkám si na odpovědi maminek, jelikož můj 18ti měsíční syn vykazuje úplně stejne rysy jako Tvůj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
25.11.16 23:00

Zkušenost nemám, ale počkám si na odpovědi maminek, jelikož můj 18ti měsíční syn vykazuje úplně stejne rysy jako Tvůj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
25.11.16 23:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.11.16 23:02

To jsem netušila ze je i taková diagnóza. Takze můj manžel je hypoaktivni :D a znám víc takových lidi.

Ne vážně, je to pro vás nějaký problém? Nebo to řešíte jen proto ze nejaky psycholog mu stanovil diagnózu? Občas to tak totiž bývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
25.11.16 23:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
25.11.16 23:05

Pardon, nejako se mi to namnozilo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
25.11.16 23:12
@minimoni píše:
:mrgreen: :lol: krasne jsem se zasmala
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
25.11.16 23:14

Zakladatelko, kdyz juknes na teto strance az dolu, tak mi tam vyjel odkaz na podobnou diskuzi o 10l diteti…jinak mi prijde, ze je to proste jen jeho povaha, nic vic…spis by bylo horsi, kdyby zapominal naucene dovednosti a tak, jinak bych se tim netrapila, proste to bude jen salamista a flegnous ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
25.11.16 23:15

A kvuli cemu jste byli v ppp?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
25.11.16 23:16

U nas je to daný asi povahove :) ja i manžel jsme takoví také prý byli..a stále jsme..ani jsme nevedla, ze to je taková diagnóza :)chodit začal nyní v 18 měsících, ma rad klidne hry, žádné divoceni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
25.11.16 23:20
@minimoni píše:
U nas je to daný asi povahove :) ja i manžel jsme takoví také prý byli..a stále jsme..ani jsme nevedla, ze to je taková diagnóza :)chodit začal nyní v 18 měsících, ma rad klidne hry, žádné divoceni

Dneska uz jsou diagnozy uplne na vsechno, hlavne aby bylo jak vystrasit maminky…mimochodem, taky zaciname delat krucky az ted v 17,5mes takze hypoaktivni a hypotonicky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.16 23:39
@minimoni píše:
:lol: :mrgreen:
děkuji za zkušenosti, všem. diskusi o 10 letém jsem prolítla, ale to už je zase jiné, tam na to „přišli“ až ve škole, což já ještě netuším, jak mu půjde učení.
v PPP jsme byli na doporučení učitelky v MŠ, já nevím, jak to přesně říkala, ale viděla, že je trošku jinej, pomalej, tak že v PPP napíšou papír, že bude se speciálními potřebami, a bude tam integrovaný, a oni budou díky tomu moct mít míň dětí, plus tam dostali asistentku navíc(ne přímo pro syna). v té poradně jsme byli už na jaře, ale včera mi učitelka dala posudek na něj, nevím jestli ho psala ta učitelka, nebo ta nová asistentka, je to nějaká logopedka, či kdo. a v tom posudku byla opět na hypoaktivita, jak v tom posudku z poradny, tak jsem se nad tím zamyslela.
On prostě 70-90 procent času tomu hypoaktivnímu dítěti i odpovídá, podle toho, co o tom čtu, ale zbylých 10-30 procent se chová jak průměrně aktivní dítě, to jsme právě nikde nenašla, jestli to tak může být u hypoaktivity. protože naopak hyperaktivní je divoký pořád, aspoň myslím, a nevím, jeslti hypoaktivní by nemělo být taky pomalý a líný pořád :think:
  • Citovat
  • Upravit
3871
25.11.16 23:49

Dnes má každý svoji diagnozu :D :D. Je to klidné dítě, já mám doma opak, hlavu si tím nelámu. Nejsme přece roboti z fabriky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí