Zažili jste v mládí šikanu?

Anonymní
18.10.16 10:37

Zazili jste v mladi sikanu ?

Myslim klasickou sikanu nebo odstrkovani ve skolce nebo ve skole? z jakeho duvodu a jak na to dnes vzpominate? piste klidne anonymne.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
18.10.16 10:41
@Anonymní píše:
Myslim klasickou sikanu nebo odstrkovani ve skolce nebo ve skole? z jakeho duvodu a jak na to dnes vzpominate? piste klidne anonymne.

ano, kvůli tomu, že jsem neměla dost in hadříky.. jak se na to dívám? je mi to fuk, co bylo, bylo.. s dotyčnými se dávno nestýkám, je to fakt hodně dávno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
18.10.16 10:46

Určitý druh šikany jsem zažila: mám šikmé mandlové oči a byla jsem na to dost často upozorňována, relativně netaktně. Hlavně od spolužáků mladšího věku (pokřikování ve školení jídelně a na chodbách: ťaman, vietnamec apod.). Dost jsem se kvůli toho nabrečela a nějaké uklidňování typu: To nevadí, že máš malé oči, hlavně že vidíš..mě moc v té době nezajímalo. Nejsem žádná míšenka, jenom mám prostě malé oči po otci tohoto tvaru. Taky mě štvalo, že mi každý říkal, že jsem takový „exotický typ“.

V pubertě se to otočilo a bylo to mezi klukama spíš plus, protože jim moje oči přišly zajímavé a byla jsem prostě „jiná“ než ostatní holky.

Do dneška mi vadí, když mě na to někdo upozorní, spíš kvůli těm vzpomínkám na ZŠ. Někdy do mě rýpne i manžel, že mimi bude mít malé oči po mě a neuvidí na cestu nebo když zakopnu tak řekne, že to je kvůli toho, že nevidím skrz ty oči. Zasměju se, ale mám to pořád spojeno prostě s těmi blbými posměváčky… :zed:

Příspěvek upraven 18.10.16 v 10:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.10.16 10:47

Jo, na střední, měla jsem dva svetry, které jsem furt střídala a nosila jedny rifle, dokud se nerozpadly. A většina těch co mě pomlouvaly a posmívali jsou dnes v životních srágorách zatímco já jsem nad nimi (a tím se nechci nějak povyšovat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.16 10:48

Ano, nerada jsem kvůli tomu chodila do školy. Brzy mi rostly prsa (cca. 4 třída), holky mě kvůli tomu neměly rády a kluci měli zase zájem. A byl problém na světě :zed:

• Citovat
  • Upravit
1724
18.10.16 10:48
@hudečice píše:
Jo, na střední, měla jsem dva svetry, které jsem furt střídala a nosila jedny rifle, dokud se nerozpadly. A většina těch co mě pomlouvaly a posmívali jsou dnes v životních srágorách zatímco já jsem nad nimi (a tím se nechci nějak povyšovat).

A to potěší… :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.16 10:50

Tak nad tim premyslim, protoze dnes mi kamaradka s placem rekla, ze jeji dceru sikanovaly holky ve skolce!!! Je to ticha holcicka, moc hodna a to se dnes mezi detmi „nenosi“ Je to hruza, desim se toho, aby to nezazilo me dite :( Ja jsem si taky zazila dost nepeknych chvil ve skole.Ne porad, ale jednu dobu dost+ kazdodenni vysmech kluku ze nemam prsa atd.Ty kluky dnes potkavam, zdravime se, je to davna minulost.Ale moc dobre si pamatju, jak strasne mi tehda bylo.Dnes jsou na tom dobre jen prubojne deti, ktere si nenechaji nic libit.Ach jo, to je silena doba :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.10.16 10:54

Mne se zas posmivali, ze věřím v Boha.

• Citovat
  • Upravit
72725
18.10.16 10:56
@hudečice píše:
:mrgreen: tak přesně takto to bylo u nás - plísňové jeans - jediné a kostkovaná košile.. :lol: :lol: plus jedna mikina od vietnamců.. a všichni s tim měli hrozný problém - u nás tedy na zš :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
18.10.16 10:57

Zažila…Kupodivu ne ze strany dětí, ale vedoucí jednoho zájmového kroužku..Ted už je to stará babka a mysím si, že se její mstivost a zloba v životě obrátily proti ní…Do dospělosti mě to vyškolilo v tom, že si na podobné typy dávám pozor v kroužcích, kam dávám své děti. Zasáhla bych včas a velmi razantně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
18.10.16 10:57

Až v práci. Bohužel jsem vlezla do kolektivu ženských o 30r. starsich ženských.
A ty jednak nemají rády mladé, rychlejší, pružnější. Takže hledaly chyby, buzerovaly, snazily se ze mě udělat debilka mladého.
Samy sebe mezi sebou pomlouvají, jak prasivi psi se chovají, ale jak jde o mladší drží při sobě :zed:. To mi úplně znechutilo ten čas tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
18.10.16 10:59
@Anonymní píše:
Ano, nerada jsem kvůli tomu chodila do školy. Brzy mi rostly prsa (cca. 4 třída), holky mě kvůli tomu neměly rády a kluci měli zase zájem. A byl problém na světě :zed:

tak to jsem zažila taky…Jen s tím rozdílem, že holky to neřešily…Ale od kluků jsem si užila svoje…Naštěstí mě to nijak nepoznamenalo, svá prsa vnímám jako přednost a manžel taky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.16 11:03

Asi tri roky.. duvod byl jasny, nemela mne rada jedna holka (zarlila), ktera bohuzel tahla kolektiv. Mne to dost dalo, naucila jsem si vystacit sama a dost mne to psychicky posililo, ale tezky to bylo… Smali se mym vlasum (mam huste dlouhe vlasy) a porad mne tlacili, at se ostriham.

Nakonec se to vsechno otocilo, vyrostli jsme. S dotycnou jsem se i nakonec naucila vychazet, i kdyz rada mne asi nikdy dal nemela. :)

• Citovat
  • Upravit
22614
@Anonymní píše:

ano, zažila… kvůli oblečení, vzhledu, rovnátkům… tahlo se to od 2.stuopně ZŠ až do maturity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802

Zažila v práci. Můj „problém" byl, že mi bylo o 15let míň a vážila jsem o 15kg míň než mé kolegyně. Bojovala jsem cca rok. Úplně mě zdeptaly. Ale to ony neví 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová