Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
koncem roku 2008 mi byla diagnostikována neplodnost tubárního původu.Levý vejcovod neprůchozí a pravý také a navíc se měnil v malý sactosalpinx(zánět ve vejcovodu)Na doporučení v CAR jsem předevčírem opět podstoupila laparku s opětovnou zkouškou na průchodnost s tím,že mi vejcovody odstraní.A ouha zánět nikde a pravý vejcovod je průchodný.Doktorka v CAR říkala,že léčit se to nijak nedá a že kvůli uhnízdění embrya je lepší si nechat vejcovod odstranit.Jsem z toho dost zmatená a doktorka bude asi taky koukat.Máte někdo taky takovou zkušenost,nebo někoho takového znáte?
no rekla bych, ze u laparky k zamene pacientu asi jen tak nedojde (ze by si jako operater posleze nepamatoval, co u koho videl), tak spis hlasuji pro zazrak a gratuluji, je to nadeje pro podobne postizene - je ale otazka, jestli je rozumne se k takove nadeji upinat (mysleno pro druhe, ze by jako nesli na IVF, ze se jim to taky opravi samo)
Nevím ani jestli to tu mám psát aby mě někdo nenapadl,že tady dělám reklamu,ale pořád na to musím myslet,tak to zkusím napsat a uvidíme.Rozhodně bych nechtěla aby se na to někdo upnul,ale napíšu tu svou zkušenost a zbytek je na ostatních jak to vezmou.Při první návštěvě v CAR,což bylo někdy v září,mi doktorka na ultrazvuku ukazovala ty poškozené vejcovody,byly docela dost vidět.Vytiskla si obrázek a založila ho do mé karty.Na Babinetu jsem se dočetla o anionových vložkách,a protože občás mám problém s nějakým tím zánětem,nosila jsem je každý den.Po asi měsíci a půl jsem šla opět do CAR kde jsem měla konzultaci kvůli všem různým výsledkům krve a tak.Doktorka řekla,že se na mě znova podívá,protože tam minule viděla nějakou cystu.Vrtala se ve mě docela dlouha a chtěla se znovu podívat na ty vejcovody,ale ouha,nemohla je tam najít.Na příjmu v nemocnici je ani tam doktrorka nemohla najít.No a po laparce bylo vše vpořádku.Doktor po operaci mi řekl "zdravá žena "Opravdu nevím jestli to bylo těma anionovýma vložkama,ale podle mě to s tím možná má něco společného.Pokud to budete chtít zkusit,zkuste to,pokud ne,tak ne.Jen se k tomu prosím nikdo neupínejte,co pomohlo možná mě,nemusí pomoct jiné.