Snaha o sourozence

436
20.11.10 07:29

Snaha o sourozence

Mam 8 mesicniho chlapecka. Stale poctive kojim. Materske mleko je jeho skoro jediny zdroj tekutin, kdyz nepocitam, ze vypije max. 150 ml caje.
S manzelem bychom chteli dalsi miminko. Jak na to kdyz stale kojim? Prvni mesicky od porodu jsem dostala pred dvema mesici. Moje otehotneni nebylo prirozenou cestou. Otehotnela jsem na prvni pokus IUI. Porod byl cisarskym rezem.
Myslite si, ze je jeste brzy na dalsi tehotenstvi? Mela bych prestat kojit? Budu muset podstoupit opet IUI nebo to pujde prirozenou cestou?
Dekuji Vam za rady a nazory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
271
20.11.10 07:41

Ahoj. Pročítám Tvůj problém. Já tak daleko nejsem, mám za sebou 2 roky snažení a 3× IUI. Momentáleně čekáme na IVF.
Ale mám kamarádky, rodily císařem a lékaři jim řekly, že nejdříve za tři roky. Může prasknout jizva, jak ta na bříšku, tak ta na děloze. Hele, to jsou jen info, co mi řekly holčiny. Takže, jak to ve skutečnosti musí být, to nevím. Přeji hodně štěstí. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
20.11.10 07:58
Beatita píše:
Mam 8 mesicniho chlapecka. Stale poctive kojim. Materske mleko je jeho skoro jediny zdroj tekutin, kdyz nepocitam, ze vypije max. 150 ml caje.
S manzelem bychom chteli dalsi miminko. Jak na to kdyz stale kojim? Prvni mesicky od porodu jsem dostala pred dvema mesici. Moje otehotneni nebylo prirozenou cestou. Otehotnela jsem na prvni pokus IUI. Porod byl cisarskym rezem.
Myslite si, ze je jeste brzy na dalsi tehotenstvi? Mela bych prestat kojit? Budu muset podstoupit opet IUI nebo to pujde prirozenou cestou?
Dekuji Vam za rady a nazory.

Z lékařského hlediska by bylo fajn, kdyby mezi porody, vzhledem k tomu, že první porod byl císařským řezem, byli alespoň 2 roky. Takže by bylo dobré snažit se až bude prckovi rok a čtvrt.

Jestli budeš muset znova na IUI, IVF apod. to Ti nikdo nepoví. Je spousta mamin, které musely znova a taky nemálo těch, kterým to šlo na podruhé jako po másle.
Určitě bych ještě počkala, po tom roce a čtvrt bys to už mohla mít vyřešené i s kojením. Já za sebe bych tedy rozhodně neodstavila prakticky plně kojené dítě jen kvůli tomu, že chci další, to by mi přišlo líto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.10 08:14

Ahoj…
tak od několika kamarádek co rodily císařem vím, že doktoři doporučují otěhotněty nejdřív rok po porodu, ale raděj ještě později.Souvisí to nějak s jizvou a hojením atd.
Jinak to otěhotnění - žena mýho bratrance první dítko počala na třetí pokus IVF. Druhý šlo samo, přirozenou cestou… takže asi nikdy nevíš jak to ta příroda zařídí.
Držím palce :-D

• Citovat
  • Upravit
436
20.11.10 08:20
quinny píše: [Z lékařského hlediska by bylo fajn, kdyby mezi porody, vzhledem k tomu, že první porod byl císařským řezem, byli alespoň 2 roky. Takže by bylo dobré snažit se až bude prckovi rok a čtvrt.Jestli budeš muset znova na IUI, IVF apod. to Ti nikdo nepoví. Je spousta mamin, které musely znova a taky nemálo těch, kterým to šlo na podruhé jako po másle.
Určitě bych ještě počkala, po tom roce a čtvrt bys to už mohla mít vyřešené i s kojením. Já za sebe bych tedy rozhodně neodstavila prakticky plně kojené dítě jen kvůli tomu, že chci další, to by mi přišlo líto…

Souhlasim s tebou. Urcite nechci prcka prestavat kojit kvuli touze po dalsim mimi. A po tom roce a ctvrt se mi to hodne zamlouva. Momentalne se s manzelem nijak nechranime. A ja nijak nekontroluju dny ovulace ani nic jineho kolem moznosti dalsiho tehotenstvi. Hlavne se soustredim na to kojeni a uzivam si kazdeho dne teto intimity s mojim synem. Malej neumi a hlavne ani nechce pit z lahvicky, takze cajicek mu davam po lzickach. Neni to lehke, ale zatim mi to nijak nevadi. Takze bud to prijde samo a nebo po tom roce a pul az dvou s mensi pomoci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
20.11.10 08:22
:-D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1207
20.11.10 08:45

U mne teda platilo, že jakmile jsem začla po porodu menstruovat, tak jsem mohla otěhotnět i přes kojení. Kojila jsem 6 měsíců plně a pak jen na pití (taky žádné jiné tekutiny) a otěhotněla jsem po první menstruaci 9 měsíců po porodu. Takže dle mé zkušenosti, už ti kojení v otěhotnění nebrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
20.11.10 11:51

Ahoj, já jsem první rodila císařem a protože bylo všechno bez komplikací, jizva OK, tak mi můj gyndr. řekl, že nemusím čekat rok, ale stačí půl roku od porodu. Podruhé jsem otěhotněla, když bylo malému necelých 11m a kojila jsem ještě asi 2 měsíce, tak jak jsem to původně chtěla. S tou jizvou je to asi individuální :think: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6243
20.11.10 20:47

Mě doktoři řekli, že rok úplně stačí a pak je možné rodit i přirozeně a ne opět císařem. Otěhotněla jsem po 10 měsících a doktoři s tím nemají sebemenší problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí