ZČU učitelství pro MŠ

3
23.8.11 12:15

ZČU učitelství pro MŠ

Ahoj letos nastupuji na ZČU obor Učitelství pro mateřské školy. Nestuduje někdo tenhle obor? Mám spoustu otázek a hlavně velké obavy, takže bych uvítala zkušenosti. Hezký den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5230
23.8.11 12:28

Studuju, ale na UJEPu. Tak nevím jestli to bude stejné a budu ti k něčemu platná :nevim: Zkus to 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
23.8.11 12:34

Jsem tady dneska na
emimino poprvé, tak sand reaguji dobře. Tak zajímalo by mě hodně věcí, na zču je zkouška z klavíra, na který já neumím. Už jsem si domluvila od září hodinu v lidušce, ale nevím, bude to stačit? Další zmatek mám v jazycích, počet kreditů mam akorát, ale jazky žádný, neni to divné. Navíc nemáme nic jako češtinu, matiku nebo tak, což mě docela zaráží. A je studium náročné? Co jsem tak koukala na přednášky, jsou tam samé zajímavé věci. No prostě se bojím neznámého. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
23.8.11 13:48

Já teda studuju dálkově a to náročné není. Na deňáky bejvaj větší nároky, ale nic tak hroznýho to není.

S tím klavírem: já mám i střední pg, takže tam jsme klavír měli, ale to, že jsi se přihlásila do ZUŠ je správný, stačit to určitě bude, ty zkoušky bejvaj, že zahraješ jednoduchou skladbičku úměrnou tvý úrovni a pak budete mít asi nějakej seznam písní, který se budeš muset naučit hrát a zpívat, ale to jsou písně typu „Ovčáci“ a „Skákal pes“ :-)

My jazyk měli, ale jestli ho nemáš v rozvrhu, tak bych to neřešila. :think:

Předměty jako češtinu nebo matiku doslova jsem taky neměla, ale v dalších ročnících budeš mít třeba Rozvoj matematickýho myšlení v předšk. věku, nebo Literaturu pro děti, prostě vše zaměřené na děti ve školce.

Tak to je snad všechno, doufám, že je to pochopitelné :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
23.8.11 13:53

Děkuji za odpověď, já jsem ještě před měsícem ani netušila co jsou nějaké kredity :-D teď jsem se v tom začala docela pitvat a hledám co nevíc informací. Jinak s tím klavírem jsi mě uklidnila, já hrála od mala na flétnu a doufala jsem, že si budu moci nástroj zvolit. Ještě jednou děkuju a hezký den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
23.8.11 14:08

Nemáš zač :mavam: A ta flétna tě teda čeká nejspíš taky, tak tam budeš mít náskok :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
29.10.12 10:52

Dálkové studium učitelství pro MŠ v Plzni

Ahoj, je tu prosím někdo, kdo studuje dálkové Předškolní pedagogiku - učitelství pro MŠ na ZČU v Plzní? Chtěla bych si tam podat přihlášku a na jejich stránkách nenalézám moc informací o kombinovaném studiu. Jak často probíhá výuka, jak často je nutné tam jezdit? Jaké byli přijímací zkoušky a jaké jsou vyučovací předměty? Jak je to s tělesnou výchovou, hrou na klavír, flétnu, co všechno je třeba umět a naučit se? Jak jsou „chápavý a vstřícný“ k dálkovým studentům? Moc děkuji za odpovědi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1587
29.10.12 12:14

Ahoj, chvíli jsem tam učila, tedy ne uč. MŠ, takže co mohu ze svých zkušeností říci: záleží to na vyučujících. Někteří jsou vstřícnější a nevidíš je celý semestr, jiní toho vyžadují víc. Neexistuje na to nějaká vyhláška, která by upravovala, co musíš a nemusíš, je to o domluvě. Co se týče vyučovacích předmětů, koukni na stag.zcu.cz, to je studijní agenda, tam si lze vyhledat studijní programy s rozvrhy. Na zbytek dotazů bych ti doporučila se obrátit buď na studijní nebo zajít za proděkanem pro studijní záležitosti - snad je to stále L. Čepička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3524
11.1.13 12:53

Ahoj,
znovu otevírám toto téma.
Chtěla bych se zeptat, zda nevíte jak se nejlíp připravit na přijímačky na tento obor. Našla jsem jeden test z minulých přijímaček, ale přeci jen potřebuji více. Přihlášku už mám podanou, teď jen projít, což nebude jednoduché, když se hlásí tolik lidí a berou tak málo. Chci kombinované studium. Moc děkuji za pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3524
25.1.13 12:52

Nikdo se nenajde??? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
25.1.13 16:02

@klaaras Nepíšeš na kterou školu se hlásíš…já studovala Předškolní a mimoškolní ped. na VOŠ v Praze…přijímačky tam jsou pedagogický test (znalosti termínů a historie), výtvarný test a pohovor. Třeba na Ped. fakultě (Rettigová v Praze) je to Vv(něco maluješ), Hv (hra na piáno + zpěv lidové písně, vytleskávání rytmu a rozpoznání tonů při hře na piáno) Tv (běh na 1500m, šipka do bazénu + plavání na 100m, naskočený kotoul z 1m, hvězda, dribling + výskok s hodem na koš)a pohovor před „komisí“…takže takhle… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3524
26.1.13 07:45

Jitka1976 děkuju ;) v názvu je škola napsaná - západočeská univerzita, ale i tak díky za info, alespoň budu vědět, jak to chodí jinde :) a ten test byl těžký? Nevíš jakou učebnici bych měla pořídit, aby se podle ní dalo na přijímačky připravit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
26.1.13 09:56

:nevim: @klaaras To ano…ale stejně myslím, že každá škola má trochu jiné přijímačky, ne? Nebo je v ČR jen jedna ZČU???
Jinak na VOŠce je test jednoduchý…pedagogické termíny-půjč si ped. slovník…a něco z historie (M. Terezie, J. A.Komenský a pod…) :dance:

• Citovat
  • Upravit
5230
26.1.13 12:11
@Jitka1976 píše:
Nebo je v ČR jen jedna ZČU???

Jasně, že je jen jedna, je to název školy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
26.1.13 13:35
@Temaho píše:
Jasně, že je jen jedna, je to název školy ;)

Aha… :oops: tak tohle šlo mimo mě… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze