Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Husanamesici píše:
Mě fascinuje, jak po novém roce všichni chtějí držet diety, jíst zdravě, chodit do fitka…na netu na mě stále vyskakuje krabičková dieta, nutriční poradenství…tohle už není norm
No vzhledem k tomu jak funguje algoritmus soc.siti, googlu a dnes uz snad i bilboardu u cesty, tak predpokladam, ze si si to nekdy hledala a zajimala si se sama, tak se tady nepozastavuj nad ostatnimi ![]()
@Zvonielka píše:
No vzhledem k tomu jak funguje algoritmus soc.siti, googlu a dnes uz snad i bilboardu u cesty, tak predpokladam, ze si si to nekdy hledala a zajimala si se sama, tak se tady nepozastavuj nad ostatnimi
Chtěla jsem si spočítat BMI..podle zadaných údajů zřejmě usoudili, že to potřebuju ![]()
@Husanamesici píše:
Mě fascinuje, jak po novém roce všichni chtějí držet diety, jíst zdravě, chodit do fitka…na netu na mě stále vyskakuje krabičková dieta, nutriční poradenství…tohle už není norm
Já nepotřebuju hubnout. Jen mi to mastné nedělá dobře na žaludek.
@MartinaCV A co si upéct sušenky, můžeš si tam dát co chceš, slané nebo sladké a klidně málo mastné. Když to budeš péct pomalu, jakože spíš sušit, bude to víc křupat
Receptů na křupavé tyčinky určitě najdeš spoustu.
Já mám ráda Jerky, ale to není úplně levná záležitost. Ani semínka nemůžeš? Výborná záležitost je syrová zelenina typu mrkev, řapíkatý celer,… nakrájet na hranolky a k tomu smíchat olivový olej, sůl a balsamico a namacet. To mají jako pochutinu místo chipsů Italové. Já si peču v troubě celerove hranolky. Výborný je chřest správně pripraveny (aby krupal) opět sůl, pepř a olivac a zase máš zdravé křupání. To z toho slanyho, co mě napadá, aby to bylo dobrý a vážně zdravý. Ještě řepa s rucolou a sýrem (kozí, ovci) a rajčata, bazalka, mozzarella. Tyhle věci já bych mohla furt, jen ta příprava no
Normální cornflaky. Hezky křupou. ![]()
Salátová okurka na kolečka taky křupe. ![]()
Nebo jestli máte třeba přebytky chleba, tak na kostičky nebo tyčinky opražený na pánvi, posypeš česnekovou solí, ale je to zase mastné, no.
Já mám ráda lupínky z klíčené červené čočky. Viz např. https://www.zdravyzivot.com/…upinky-250-g
Jsou křupavé, zobu je jen tak.
@Husanamesici píše:
Jo, už se těším, až z toho fitka zase vysmahnou. Tam se teď nedá existovat. Bohužel u nás je možné jen roční nebo víceleté předplatné, a je celkem drahé, tak se obávám, že to hned tak nebude ![]()
@Sedmnactnulajedna píše:
Jo, už se těším, až z toho fitka zase vysmahnou. Tam se teď nedá existovat. Bohužel u nás je možné jen roční nebo víceleté předplatné, a je celkem drahé, tak se obávám, že to hned tak nebude
Víceleté předplatné? Promiň, jdou na mě mrákoty… ještě do toho tady čočka, mrkev…jdu to zajist normálníma chipsama
dobrou noc
Ovoce sušené mrazem je moc dobré, ale dražší. Pokud máš ráda houby, tak hlívu nebo žampióny posolit a upéci jen tak na pečícím papíru bez tuku. Nebo nakrájet brambory, klidně i se slupkou a také nasucho na pečícím plechu. Můžeš přidat česnek, papriku nebo bylinky. Pokud máš doma sušičku, tak se tam dá sušit i maso. Nebo si rozkrájet na malé kousky šunku, sýr a zeleninu a prostě uzobávat ze studeného talíře. Nebo nakrájet mozzarellu, přidat cherry rajčátka, pokud máš ráda, tak i olivy, přidat bazalku a je to také mńamka.
Nasucho prazena dynova seminka, ty neloupaci. A kdyz jsem psala dizertaci, tak jsem k tomu kazdy vecer pila 2 dcl vinka, taky mi to slo lip od ruky. Ale to zas neni moc dobre na jatra ![]()
Ještě přidám u nás oblíbený pečený květák -rozebereš na růžičky, pokapeš trochu olivakem, osolíš a zprudka opečeš v troubě, aby byl lehce zlatavý ale pořád křupavý. Tipuji tak 10 minut.
Taky občas uděláme pečenou cizrnu (recepty na netu, s bylinkami, česnekem..).
Růžičková kapusta na pánvi (recept najdeš na netu).