Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, zajímalo by mě, co se Vám osvědčilo - co tzv. „zobete“, když máte na něco chuť a patří to mezi zdravé potraviny? Já pracuji hlavou, píšu odborné texty a vždy mi to lépe jde, když u toho něco křoupu, což jsou bohužel nezdravé brambůrky
Ráda bych je vyměnila za něco zdravého. Samozřejmě, že si občas dám zeleninový nebo ovocný salát, případně sušené ovoce, ale to pořád chuťově nepřeválcuje ty brambůrky nebo křupky
Zkoušela jsem třeba proteinové brambůrky, ty jsou super, ale to mastné mi celkově nedělá dobře. Láká mě víc slané než sladké. ![]()
Dáte mi na něco, prosím, tip?
Jinak, oříšky nemůžu ze zdravotních důvodů, i když mi chutnají. Tak ty nepřipadají v úvahu.
@MartinaCV a co zeleninove chipsy?
Ja tedy jedu na mandlich, kesu a arasidach, ale to ty nemuzes.
@pannda píše:
Ořechy, jakékoliv a bez soli.
A pritom stacilo docist do konce ![]()
Já mám nejradši ten ovocný salát, ale taky mám někdy chuť na slany.. děláme si domácí brambůrky, jen nakrájený brambory, na plech na pečící papír a upéct. Okořenit dle chuti. Anebo zeleninový hranolky, nejlepší jsou mrkvový, celerovy a taky řepový. Ale ty děláme většinou ve fritaku, takže to moc zdravý není, no… někdy chuť na slany jde zahnat i zeleninou, paprika, okurek, kedlubna, rajčata.. nakrájet, zamíchat, necim zasypat a zobat.
@Tarena píše:
@MartinaCV a co zeleninove chipsy?
Ja tedy jedu na mandlich, kesu a arasidach, ale to ty nemuzes.
Myslíš třeba čočkové apod.? Poslouchala jsem na youtube Rozum v troubě - Petra Havlíčka a kritizoval ty kupované stejně jako klasické bramborové. Asi jedině, kdybych si je udělala podomácku, nevím ![]()
@Midaku píše:
Já mám nejradši ten ovocný salát, ale taky mám někdy chuť na slany.. děláme si domácí brambůrky, jen nakrájený brambory, na plech na pečící papír a upéct. Okořenit dle chuti. Anebo zeleninový hranolky, nejlepší jsou mrkvový, celerovy a taky řepový. Ale ty děláme většinou ve fritaku, takže to moc zdravý není, no… někdy chuť na slany jde zahnat i zeleninou, paprika, okurek, kedlubna, rajčata.. nakrájet, zamíchat, necim zasypat a zobat.
Už jsem přejedená šopáku, který dost miluju. U tý zeleniny mi to psaní tak nejde, jako u něčeho, co křupe ![]()
@MartinaCV píše:
Myslíš třeba čočkové apod.? Poslouchala jsem na youtube Rozum v troubě - Petra Havlíčka a kritizoval ty kupované stejně jako klasické bramborové. Asi jedině, kdybych si je udělala podomácku, nevím
Ne, takove ty susene. Repa, mrkev, petrzel. Tuku tam asi bude taky dost.
@MartinaCV tak ona ta zelenina taky krupe
mrkev paprika, kedlubna… I ty domácí brambůrky se dají udělat křupavy, já je mám třeba zas naopak ráda měkký. On je člověk zvyklej na tu sůl, musí ubírat postupně, ne jeden den sežrat pytlík brambůrek a druhej den si dát mrkev a divit se, ze mu to nejede. Janse bramburek nevzdam
ale prokladam to prave tema zdravými alternativama. Zrovna dnes se chystám na rajčata s mozzarelou.
Semínka a pražená sója by připadala v úvahu, jestli ty můžeš. Pak zelenina upečená v troubě s trochou olivového oleje. Zavináče třeba. Možná popcorn - je ho hodně na objem a málo na váhu. Sýr. Případně dětské křupky nebo takové ty různé cereálie bez soli a cukru. Nakládaná zelenina.
Mě fascinuje, jak po novém roce všichni chtějí držet diety, jíst zdravě, chodit do fitka…na netu na mě stále vyskakuje krabičková dieta, nutriční poradenství…tohle už není norm ![]()
@Husanamesici píše:
Mě fascinuje, jak po novém roce všichni chtějí držet diety, jíst zdravě, chodit do fitka…na netu na mě stále vyskakuje krabičková dieta, nutriční poradenství…tohle už není norm
To je normální, ve sportovních centrech jim říkají „ledňáčci“ ![]()
@zrcadlo píše:
To je normální, ve sportovních centrech jim říkají „ledňáčci“
Taky razíš teorii, že tělo má jít do hrobu zhuntovaný? ![]()
Zkus kukuricne zizaly pro deti, nebo i jine detske „keksiky“, pak ryzove chleby, knackebroty a jine podobne krupave sacharidove bomby. Aspon omezis sul a tuk
jinak si staci vyresit emoce a nezajidat je, coz se lehko rekne hur udela(ja ulitavam na kremove konzistenci, kyselosladke chuti jogurtu a zakysanych smetan…)