Zdravé laskominy

9723
12.1.23 20:06

Zdravé laskominy

Ahoj, zajímalo by mě, co se Vám osvědčilo - co tzv. „zobete“, když máte na něco chuť a patří to mezi zdravé potraviny? Já pracuji hlavou, píšu odborné texty a vždy mi to lépe jde, když u toho něco křoupu, což jsou bohužel nezdravé brambůrky :? Ráda bych je vyměnila za něco zdravého. Samozřejmě, že si občas dám zeleninový nebo ovocný salát, případně sušené ovoce, ale to pořád chuťově nepřeválcuje ty brambůrky nebo křupky :mrgreen: Zkoušela jsem třeba proteinové brambůrky, ty jsou super, ale to mastné mi celkově nedělá dobře. Láká mě víc slané než sladké. :)

Dáte mi na něco, prosím, tip? :kytka: Jinak, oříšky nemůžu ze zdravotních důvodů, i když mi chutnají. Tak ty nepřipadají v úvahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
12.1.23 20:09

Ořechy, jakékoliv a bez soli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10863
12.1.23 20:11

@MartinaCV a co zeleninove chipsy?
Ja tedy jedu na mandlich, kesu a arasidach, ale to ty nemuzes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10863
12.1.23 20:12
@pannda píše:
Ořechy, jakékoliv a bez soli.

A pritom stacilo docist do konce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8752
12.1.23 20:12

Já mám nejradši ten ovocný salát, ale taky mám někdy chuť na slany.. děláme si domácí brambůrky, jen nakrájený brambory, na plech na pečící papír a upéct. Okořenit dle chuti. Anebo zeleninový hranolky, nejlepší jsou mrkvový, celerovy a taky řepový. Ale ty děláme většinou ve fritaku, takže to moc zdravý není, no… někdy chuť na slany jde zahnat i zeleninou, paprika, okurek, kedlubna, rajčata.. nakrájet, zamíchat, necim zasypat a zobat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
12.1.23 20:19
@Tarena píše:
@MartinaCV a co zeleninove chipsy?
Ja tedy jedu na mandlich, kesu a arasidach, ale to ty nemuzes.

Myslíš třeba čočkové apod.? Poslouchala jsem na youtube Rozum v troubě - Petra Havlíčka a kritizoval ty kupované stejně jako klasické bramborové. Asi jedině, kdybych si je udělala podomácku, nevím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
12.1.23 20:20
@Midaku píše:
Já mám nejradši ten ovocný salát, ale taky mám někdy chuť na slany.. děláme si domácí brambůrky, jen nakrájený brambory, na plech na pečící papír a upéct. Okořenit dle chuti. Anebo zeleninový hranolky, nejlepší jsou mrkvový, celerovy a taky řepový. Ale ty děláme většinou ve fritaku, takže to moc zdravý není, no… někdy chuť na slany jde zahnat i zeleninou, paprika, okurek, kedlubna, rajčata.. nakrájet, zamíchat, necim zasypat a zobat.

Už jsem přejedená šopáku, který dost miluju. U tý zeleniny mi to psaní tak nejde, jako u něčeho, co křupe :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10863
12.1.23 20:21
@MartinaCV píše:
Myslíš třeba čočkové apod.? Poslouchala jsem na youtube Rozum v troubě - Petra Havlíčka a kritizoval ty kupované stejně jako klasické bramborové. Asi jedině, kdybych si je udělala podomácku, nevím :think:

Ne, takove ty susene. Repa, mrkev, petrzel. Tuku tam asi bude taky dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8752
12.1.23 20:32

@MartinaCV tak ona ta zelenina taky krupe :mrgreen: mrkev paprika, kedlubna… I ty domácí brambůrky se dají udělat křupavy, já je mám třeba zas naopak ráda měkký. On je člověk zvyklej na tu sůl, musí ubírat postupně, ne jeden den sežrat pytlík brambůrek a druhej den si dát mrkev a divit se, ze mu to nejede. Janse bramburek nevzdam :mrgreen: ale prokladam to prave tema zdravými alternativama. Zrovna dnes se chystám na rajčata s mozzarelou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1148
12.1.23 20:33

Eidam, gouda, emental… Na kousky v troube, super chipsy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
12.1.23 20:34

Semínka a pražená sója by připadala v úvahu, jestli ty můžeš. Pak zelenina upečená v troubě s trochou olivového oleje. Zavináče třeba. Možná popcorn - je ho hodně na objem a málo na váhu. Sýr. Případně dětské křupky nebo takové ty různé cereálie bez soli a cukru. Nakládaná zelenina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Husanamesici
12.1.23 20:38

Mě fascinuje, jak po novém roce všichni chtějí držet diety, jíst zdravě, chodit do fitka…na netu na mě stále vyskakuje krabičková dieta, nutriční poradenství…tohle už není norm :lol:

• Citovat
  • Upravit
16209
12.1.23 20:53
@Husanamesici píše:
Mě fascinuje, jak po novém roce všichni chtějí držet diety, jíst zdravě, chodit do fitka…na netu na mě stále vyskakuje krabičková dieta, nutriční poradenství…tohle už není norm :lol:

To je normální, ve sportovních centrech jim říkají „ledňáčci“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Husanamesici
12.1.23 20:56
@zrcadlo píše:
To je normální, ve sportovních centrech jim říkají „ledňáčci“ ;)

Taky razíš teorii, že tělo má jít do hrobu zhuntovaný? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
577
12.1.23 20:58

Zkus kukuricne zizaly pro deti, nebo i jine detske „keksiky“, pak ryzove chleby, knackebroty a jine podobne krupave sacharidove bomby. Aspon omezis sul a tuk :nevim: jinak si staci vyresit emoce a nezajidat je, coz se lehko rekne hur udela(ja ulitavam na kremove konzistenci, kyselosladke chuti jogurtu a zakysanych smetan…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová