Zdravé mlsky - dítě 1,5 roku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
217
28.2.15 18:41

Zdravé mlsky - dítě 1,5 roku

Ahoj, možná jsem podle někoho přísná mamina, občas jsem se i s takovým názorem setkala, páč nedávám synkovi žádný bonbon, lízátká a pod, spíš takové „zdravější“ mlsání - suš. ovoce, bebe sušenky, nejaka ta piškota(neříkám že je to extra zdravé :-) ) no a hlavne ovoce zeleninu…ale zajímají mně jaké zdravější mlsání dáváte dětičkám vy, maminky, nějaký tip na dobré domácí sušenky, popř. něco zajímavého z obchodu? :-) Děkuju :-) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14335
28.2.15 18:45

@tattianka teda nevím proč ale moje děti miluji hroznový cukr bombony- normálně se to kupuje v lékarně a je to něco jak lipo..
Nevím, jeslti je to vyloženě zdravé, ale neni to klasické sladké..Malý má taky 1,5 starší teda 6 let, ale on taky na tomto ujíždí :mrgreen:

Příspěvek upraven 28.02.15 v 18:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
28.2.15 18:46

Ahoj, taky jsem „matka tyran“ jak tvrdí moje tchýně:D Jen proto, že můj syn nezná čokoládu a bonbóny, dávám téměř to samé co ty, a příjemné kokino je pro něj třeba i taková ta přesnídávka v pytlíku:D Jinak skleničky nekupuju vůbec a věci si dělám :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1398
28.2.15 18:47

@tattianka já kupuju ve zdravý výživě špaldové sušenky a malej je miluje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2678
28.2.15 18:48

Jéé tak to já se s dovolením přidám. Mě by zajímalo něco spíše jako do slana(něco, kde je málo soli). Křupky malá jedla dlouho, ale ted už jí nejedou. Nedavno mi tu jedna maminka dávala recept na sušenky, jen smícháš zralé banány s ovesnými vločkami a dáš na 15 minut do trouby. Bohužel moje malá to ještě nedokáže rozkousat, takže je necham na dýl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
28.2.15 18:49

@tattianka mě by nenapadlo dát v tomhle věku dítěti bonbon nebo lízátko 8o syn dostane piškot občas, když přijdeme z procházky se psy a dostanou pejskové, tak on vyžaduje taky (1× týdně) :) Jinak mi přijde, žádný mlsání nepotřebuje, nevyžaduje. Má svůj režim, kdy jí a mám z něj dojem, že mu to vyhovuje a stačí mu to. Necpu ho mimo dobu, kdy má jíst. Občas dám kousek mandarinky, hroznový víno, ale jako cílený mlsání „jen tak“ nevedeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
28.2.15 18:50

Jo jinak hrozně ráda peču, takže pro malého je vlatně kokino i „sladká“ (cukru dávám o polovinu méně, než udávají recepty:D) snídaně:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1118
28.2.15 18:51

@tattianka daji se pect třeba zdravé verze cookies susenek :) nebo ja si doma dělala musli tyčinky… Sice jsem si tam třeba tu a tam dala i čokoládu, ale porad to bylo zdravější a věděla jsem co tam dávám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
28.2.15 18:52

@tattianka Kupuji sušenky ve zdravé výživě, bez zbytečných barviv a podobných přísad, slazené ne cukrem, ale rýžovým, kukuřičným sirupem, apod. Nejsou většinou z bílé mouky, ale ze špaldy, pohanky. Přijde mi to lepší než piškoty. Také dáváme neslazené sušené ovoce, ale chutnají mu jen převážně rozinky a brusinky, teď sní i sušený banán, kupují nesíření - je hnědý a měkký, nevypadá vábně:).
Na recept na „zdravé“ domácí sušenky si ráda také počkám:).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
28.2.15 18:53

@kvaček spis vylozene nezdrave :D
Leda tak na nechutenstvii a rychlou energii je dobry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
28.2.15 18:56

@evill nekecej.. je to lepší jak čokolády a bonpar.. energie je dobrá vždycky a 2 malé kolečka týdně myslím, že z dítěte tryskáč neudělají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
28.2.15 19:03
@kvaček píše:
@evill nekecej.. je to lepší jak čokolády a bonpar.. energie je dobrá vždycky a 2 malé kolečka týdně myslím, že z dítěte tryskáč neudělají

Tryskac ne, o tom nemluvim. Nevidim proste na hroznovem cukru nic dobreho. Na dvou koleckach tydne nevidim u sesti leteho nic divneho, stejne jako na dvou kostickach cokolady tydne. Do 1,5 leteho necpu ani hroznovy cukr ani cokoladu (babicky potaji urco jo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
28.2.15 19:03

Ahojky, taky jsem dle nekterych neprejici :mrgreen: syn ma taky 1,5 roku a davam jen obyc kukuricne krupky, jablkove keksy od Hippu (jsou bez cukru), obcas nejakou susenku typu Bebe nebo takove ty maslove a pak prakticky jakoukoli buchtu doma upecenou :) ovoce je samozrejmosti…
Kamosky davaj vse vcetne cokolad a na me koukaj, ze jsem ujeta, ale me prijdou spis ujete ony

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4958
28.2.15 19:06

@kvaček souhlasím s evill, je to 100% cukr, nic zdravého na tom rozhodne není..od bonparu se to liší jen tím, že tam nejsou žádná barviva. Náš 18m dostává dětské sušenky a piskoty, ale už mu moc nejedou. V Lidlu mají sušenky Zuzanky s vlockama, jsou výborný a celozrnny. Lizatka ani bonbóny nevedeme, není treba. Teď měl i barevné kukuricne kroužky, to mi taky přijde ještě celkem ok. Nejsem žádná šílená biomatka, ale na určitý věci má můj syn ještě čas :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
28.2.15 19:20

@kvaček Po mně je taky děti chtějí, když vlezem do lékárny, nejraději cocacolové…ale bacha jeden obsahuje doporučenou denní dávku vit. C tak víc jak jeden denně by neměli :nevim:
Jinak k těm zdravým mlskám - mám děti starší ale docela se ujaly sušené brusinky, slunečnicová semínka, oříšky…Ostatní mlsání mají nezdravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí