Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Jak může člověk nestihat udělat si svačinu? Tak si kup oříšky, ovoce, jogurt, (jogurtova nápoj) ale lepší je si najít těch 5-10 minut a něco si doma vyrobit no ![]()
Beru si do práce každý den jablko. A případě extrémního hladu či zdr. indispozice, kdy se musím najíst, mám sebou oříškovou tyčinku.
@Pvln34 Jéj, vždyť toho je hafec. Umixovat si smoothie, nalít do láhve a jdeš. Udělat si zdravé kuličky - rozmixovat jakékoliv sušené ovoce, obalit v nasekaných oříšcích a je to. Pár takových kuliček dokáže pěkně zasytit. Dále jsou fajn různá jogurtová mléka, zakysané nápoje, jakékoliv ovoce, ořechy, proteinové nebo musli tyčinky, ovesné sušenky. Já mám taky ráda nakrájenou salátovou okurku nebo mrkev na proužky namáčet do žervé nebo hummusu…
@Pvln34 tak ono hodně záleží co máš ráda. Pokud by šlo o snídani či svačinu, tak si někde koupím kefír, jogurt, zakys apod. Pokud potřebuješ pečivo s něčím, tak bych si koupila půlku krájeného chleba (zbytek bych donesla domů na další jidla) k tomu sýr, uzený losos, 96% šunka.
Pokud by jsi si dala trochu práce a nakoupila si o víkendu, tak si můžeš s sebou vzít i ovesné vločky s jogurtem, různé kaše, nebo si i o víkendu udělat vafle či lívance a vzít si je pak postupně do práce. Pokud nechceš sladké, tak různě pomazánky apod. Hodně těchto věcí je o dobře promyšlené přípravě.
Odpoledne vodim dítě na krouzky, další vyzvedávam ze skolky, do toho batole. Dopoledne mám povinnosti, dodělávám VS s více detmi a jedním doma, vařím teplé obědy(deti je maji na večeři, obedvaji ve skole). Taky někdy nestíhám dělat svačiny a pekařství jsou naše záchrana. Děti ale chtějí spíš slané varianty, anglicky nebo syrovy rohlik, kapsy plněne uzeným a zelím nebo sunkou a nivou, špenátem. U nás prodávají i zdravější varianty jako mrkvove trojhranky, taky nekdy berem. Mají rádi i kaiserky nebo dalamanky, k tomu beru z domu plátky syru nebo sunky(nebo koupím v masne).Nebo různé obilné křupky, placky.
Samozřejmě pecu i doma, buchty, slané zaviny, dělám testovinove saláty, ale to spíš na sportovní zavody nebo když jede starší dcera hrát nekam se souborem, prostě kdyz budou pár hodin pryč. Výše odpovídám na to, co kupujeme za pochodu venku. Máme vyhodu, ze bydlíme v centru mesta, máme tu pekarny, masny a prodejny s ovocem a zeleninou, tam kupuji různé obilné křupky nebo placky, to mají taky rado.
Já když nestíhám a vyběhnu bez svačiny, tak si koupím jogurtový nápoj, jablko, banán, mandarinku, pro rychlou energii můžeš oříšky, nějako kvalitnější musli tyčinku, nebo ovesnou, ale taky j tam cukr.. ![]()
Taky hodně často zklouzávám do pekařství, miluju prostě všelijaké koláče
a poslendí dobou se peru se svědomím a radši si doběhnu pro ovoce nebo něco podobného a pekárně se vyhýbám obloukem ![]()
Určitě se vyplatí si radši přivstat a připravit si kvalitní svačinu doma, nejen finančně ![]()
Oživuji. Poraďte prosím, jaké jídlo do práce. Potřebuju zhubnout ( klasika jaro
). Nastupila jsem do nové práce. Není tam možnost chodit na obědy. Nelze opustit pracoviště a široko daleko není žádný obchod. Je tam mikrovlnka.
Vstávám o půl šesté, vezmu léky, které se musí na lačno. Uvařím si malou kávu bez cukru a bez mléka. Vracím se zpět do postele. Piju kávu a čtu tisk a EM. Mezitím kofein působí a si dojdu + poté hned sprcha a hygiena. Udělám si druhou malou kávu. Před půl sedmou odjíždím do práce. Po příjezdu si uvařím do termosky ovocný čaj. Pak se musí udělat práce, která nesnese odkladu. No a je půl desáté a sežrala bych slona. Tak si vezmu kousek pečiva+sýr a šunku. Vydržím do jedné a mám zas hlad. Druhá vlna intenzivní práce je tak od půl druhé do půl čtvrté a pak se jde domů. Přijdu domů a toho slona sežeru, někdy i dva
.
Nemáte nějaký typ, jaké jídlo do práce? V čem si to nosíte? Chtěla bych spíš low carb.
Někdy si vezmu sebou polévku.
Napadlo mě udělal si skleničku jogurt s chia semínky. To lze udělat asi i na několik dní dopředu a nosit to. Jinak mám hodně zkřížených potravinových alergií ( kořenová zelenina, ovoce, brambory).
Dík za rady a tipy!
Pravidelnému zdravému stravování zdar! ![]()
@Anonymní píše:
Oživuji. Poraďte prosím, jaké jídlo do práce. Potřebuju zhubnout ( klasika jaro). Nastupila jsem do nové práce. Není tam možnost chodit na obědy. Nelze opustit pracoviště a široko daleko není žádný obchod. Je tam mikrovlnka.
Vstávám o půl šesté, vezmu léky, které se musí na lačno. Uvařím si malou kávu bez cukru a bez mléka. Vracím se zpět do postele. Piju kávu a čtu tisk a EM. Mezitím kofein působí a si dojdu + poté hned sprcha a hygiena. Udělám si druhou malou kávu. Před půl sedmou odjíždím do práce. Po příjezdu si uvařím do termosky ovocný čaj. Pak se musí udělat práce, která nesnese odkladu. No a je půl desáté a sežrala bych slona. Tak si vezmu kousek pečiva+sýr a šunku. Vydržím do jedné a mám zas hlad. Druhá vlna intenzivní práce je tak od půl druhé do půl čtvrté a pak se jde domů. Přijdu domů a toho slona sežeru, někdy i dva.
Nemáte nějaký typ, jaké jídlo do práce? V čem si to nosíte? Chtěla bych spíš low carb.
Někdy si vezmu sebou polévku.
Napadlo mě udělal si skleničku jogurt s chia semínky. To lze udělat asi i na několik dní dopředu a nosit to. Jinak mám hodně zkřížených potravinových alergií ( kořenová zelenina, ovoce, brambory).
Dík za rady a tipy!Pravidelnému zdravému stravování zdar!
no nevím - zdravé stravování si představuji úplně jinak - dvě kávy nalačno a první jídlo o půl 10, celodenní hlad a pak „sežrání slona“ - to zdravé není ani trochu ![]()
Normálně vařím odden, jídlo do práce si nosím už dobrých 15 let, ledničku a mikrovlnku tam máte.
A kafe na lačný žaludek… ![]()
To jsou strašný stravovací návyky! Abys hubla, neměla bys nikdy dojít do fáze „sežeru slona“, čili musíš se přinutit myslet na snídani, svačinu, oběd, svačinu, večeři. Já to dělám tak, že ráno si ještě doma dám ke kávě třeba jogurt s vločkama a banánem, pak dojedu do práce, kde vytáhnu z domova přichystaný sendvič, studenou ovesnou kaši s oříšky nebo v nouzi cestou beru něco v pekárně. Na oběd studené saláty (těstovinový s kuřetem, quinoový, čočkový)-máš výhodu mikrovlnky, můžeš si ohřát to, co sis třeba dělala den předem k večeři. A pak ještě před odchodem sním aspoň kus ovoce, sýr apod.
@stinga píše:
no nevím - zdravé stravování si představuji úplně jinak - dvě kávy nalačno a první jídlo o půl 10, celodenní hlad a pak „sežrání slona“ - to zdravé není ani trochu
No právě! Bez kávy nefunguju. Mám nízký tlak 90/60. A hlavně mi pomáhá k tomu, že si dojdu ráno na velkou v domácím prostředí. Potřebuju stoličku pod nohy a vyprazdňování v práci je pro mě noční můra. Rovnou se pak i osprchuji, to je pro mě taky důležité. V předchozí práci jsme měli na výběr ze 3 stravovacích zařízení, takže možnost teplého jídla s výběrem velkého množství zeleninových salátů -pro mě teda listovka a rajčata, papriky. Tohleto je teď první měsíc. Jinak ohledně hubnutí - váha je v normě 168/62, ale bojuju se štítnou žlázou, beru Euthyrox. Prostě vím, že to stravování není v pořádku. A proto to potřebuji změnit, tím jídlem do práce.
Tak si místo toho ležení ráno udělej snídani
čas tak evidentně máš dost, tak si dej doma snídani, nebo si ji vem aspoň na cestu
Místo té druhé ranní kávy posnídat, nee? A pokud je v práci mikrovlnka tak prostě si brát oběd a dát si v práci oběd. Taky si nosím do práce denně obědy. Vařím si do zavařovacích sklenic.. to mi neskutečně ulehčuje život. O víkendu většinou udělám kilo i více na pánvičce na kostky kuřecí nebo jiné maso, se šťávou a to dám vroucí do zavařovaček a v týdnu jen přidělám přílohu (rýže, těstovina, zelenina dušená apod.) a ve sklenicích mám takto cokoliv svíčkovou (dělám light na běžný oběd), boloňskou, gulášovou polévku, polévky čočková, vývar, pečené maso na kousky… a v týdnu je to pak rychlovka.
Roky už nesnídám. Jim od 10 do 18 tj. Přerušovaný půst 16/8. Držím si příjem 5500 - 6000 kJ. Spíš jsem chtěla poradit ty konkrétní jídla do práce v režimu low carb.
Jinak samozřejmě všem děkuji za příspěvky a snahu poradit
.
Poslednú dobu nenstiham nakupovať a pripravovať si svaciny a často sa mi preto stane ze z domu odchádzam hladná. Lenže v okolí sú len samé malé večierky a nejak mam pocit, že tam snáď ani nič zdravé pod zub nemajú

Co si zvyknete kupovat vy?
Ja vždy schmatnem nejaké sladké pečivo a idem. Ale už mi to lezie hore krkom a z tolkeho cukru sa necítim dobre.
Napadaju ma tieto moznosti: nesladeny kefír (mlieko), rohlik a zajedat syrom, banan/ jablko.
Za vaše zdravé typy na rychle jedlo co môžem zjesť za pochodu budem moc rada.