Zdravé sezení u počítače

46
25.10.17 19:29

Zdravé sezení u počítače

Ahoj :) po dlouhé době mám sedavé zaměstnání a začaly mě bolet záda. Máte prosím zkušenost s výměnou klasické kancelářské židle za „zdravotní“. Pomůže to? A jak ji vybrat? Děkujuu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
434
25.10.17 19:45

Ohledne zidli neporadim, ja pracuju z gauče :lol: ale zada me vesmes nikdy nebolely…pres poledne se zvednu a jdu vyvencit psa a co jezdim na koni, o zadech nevim, takze bych spis doporucila si zacvicit, protahnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
25.10.17 19:58

Mne nejvíc vyhovuje gymnasticky míč. Na židli se hrbim ať je zdravotní nebo obyc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
512
25.10.17 20:11

Myslím, že změnou židle si nějak moc nepomůžeš. Doporučuji pravidelné cvičení a protahování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
25.10.17 20:33

To ti nejspíš nepomůže. Mě z toho bolely záda až k nevydržení a vyřešilo to cvičení. Hlavně jde o spodní část zad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
25.10.17 20:37

Spinalis židle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2182
25.10.17 20:53

Kup si herni zidli pro hrace pc her

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43040
25.10.17 21:28
@LenuleD píše:
Ahoj :) po dlouhé době mám sedavé zaměstnání a začaly mě bolet záda. Máte prosím zkušenost s výměnou klasické kancelářské židle za „zdravotní“. Pomůže to? A jak ji vybrat? Děkujuu

Mic nebo alespon overball, ale hlavne nesedet dele, nez 45 minut. Sezeni je na zada to nejhorsi. Pokud jezdis v MHD, tak si alespon tam nesedej, to je naopak dobre cviceni zad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
28.10.17 15:28

@maskovak A ty jsou nějak kvalitnější? Máte zkušenost?

@Pudloslava overball neznám.. sedávám déle než 45 min, to je pravda.. dám si na to pozor. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
29.10.17 14:12

Souhlasím židle pro hráče PC her jsou nejlepší.. kupovali jsme DX racer pro syna a zkoušela jsem ji a je to úplně něco jiného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
30.10.17 21:48

Děkuji podívám se na ty pro hráče, moc si to teda nedokážu představit :) ale něco na tom bude a dá se to někde zkusit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
31.10.17 10:22

@LenuleD Nevypadají jako klasické židle uplně :) ale zkouseli jsme to primo v kancelarskezidle.. máme s modrým, pro kluka se to hodí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
17.3.18 15:33

Ahoj, jsem fyzioterapeutka, co se týká sezení, nejdůležitější je správné držení těla v sedu, hlavně nenechat hlavu, aby se vysunula dopředu. a pod oblast bederní páteře (kříž) si dát napůl sfouknutý overbal(stojí cca 100,– Kč ve sportu). A důležité je cvičení. Jestli chceš typ, podívej se na moje video https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
12.11.18 19:11

Potřebuju na sezení speciální židli?

@Bertolka píše:
Ahoj, jsem fyzioterapeutka, co se týká sezení, nejdůležitější je správné držení těla v sedu, hlavně nenechat hlavu, aby se vysunula dopředu. a pod oblast bederní páteře (kříž) si dát napůl sfouknutý overbal(stojí cca 100,– Kč ve sportu). A důležité je cvičení. Jestli chceš typ, podívej se na moje video https://www.youtube.com/watch?…

Ahoj Kristino, moc pěkný video! Myslíš, že teda stačí úplně obyčejná židle, když si k ní pořídím ten overbal a budu sedět nevysunutá? Jsem s dítětem na mateřské a hodně teď pracuju z domova, bolí mě často záda a manžel mi chtěl koupit speciální židli, jenže mi to přijde hrozně drahé. Ale taky jsem četla o lidech, který ve třicítce docela zkusili. V pátek jsem byla v H-Parku, kde mi ve speciálce nabízeli Adaptic, prý je to novinka a ten prodavač to strašně vychvaloval. Ale asi mu šlo o tržbu. Vypadá sice hezky, ale 12 tisíc za nejlevnější verzi mi přijde moc. Jenže když jsem to googlila, tak jsem našla ještě dražší konkurenci. Omlouvám se, že se vykecávám, manžel tvrdí, že když jde o zdraví, nebudeme šetřit, ale pro mě je to prostě strašně moc peněz za obyčejnou židli! Já bych tak dala max. 2-3 tisíce. Poradíš? Nebo někdo? Monča.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
21.11.18 18:33

Hele, Mončo, úplně rozumím tvýmu pohledu, ale za tři tisíce pořádnou zdravotní židli nekoupíš. Ty ceny jsou řádově o nulu výš, i když ti stačí „jen“ nějakých deset patnáct tisíc. My jsme s manželem před měsícem koupili právě Adaptic, uvažovali jsme i o Spinalisu, ale ta česká značka vypadá trochu líp. Zvaž, jak moc sedíš. Jestli jenom do hodiny dvou denně, tak ti možná stačí obyčejná židle, zvlášť, pokud se i víc hýbeš. Ale jestli máš hodně sedavou práci, tak je to přece pro tebe pracovní nástroj a nepodceňuj to. Dokud jsi mladá, přijde ti to jako sranda, ale až ti po pětatřicítce doktor řekne, že jsi invalidní, budeš litovat, že jsi chtěla uškudlit pár tisíc navíc. Kdybys chtěla poradit, klidně mi napiš, fakt jsem se tím zabývala dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí