Zdravé svačiny do školy

809
3.9.14 13:42

Zdravé svačiny do školy

Máte tipy na zdravé a rychlé svačiny? Mám pocit, že sklouzávám k rohlíku s něčím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
882
3.9.14 13:45

Bohužel jsem na tom podobně. Jediné, co se snažím měnit je ovoce a zelenina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
3.9.14 13:46

Rohlík s něčím je přeci taky zdravý - dáš celozrnný a to něco bude z tvarohu, sýr, zelenina. Kysaný nápoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
3.9.14 13:50

Dneska jsem dávala dóm. sušenky z vloček plus broskev. donesl to skoro cele..takže u nás nejspíš cel. pečivo šunka, sýr,tvaroh.plus nějaká zelenina a nebo ovoce. jedna holčička chodí se syrovou mrkvi a jogurtem.ale to mi bylo taky vráceno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
3.9.14 13:50

Tak dávej místo rohlíku nějaké lepší pečivo - u nás docela jedou takové ty kukuřičné, grahamové… polystyreny (křehké plátky se to myslím jmenuje), s čerstvým sýrem, někdy šunkou, ovoce. Nebo domácí chleba nebo sladké pečivo - já to dělám že kolem cukru to jen projde, rostlinný olej také poskrovnu, zato celozrnná mouka a třeba cuketa, topinambur nebo mrkev - po zdravotní stránce se takové buchtě myslím nedá moc vyčítat. Další možností je třeba jogurt nebo kefír, ale já nejsem sama vyznavač mléčného cokoliv.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
3.9.14 13:56

Jogurty davam, to je snad jediny, co mi nevraci, ale to zas nechci davat denne. celozrnne pecivo neji, ty polystyreny ano, ale jen doma s brachou - mam to komplikovane…:)
Nejaky tip na „zdravou“ pomazanku třeba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shellmyska
3.9.14 14:03

Dneska jsem delala pomazanku z luciny, varene pohanky lamanky, bylinek (cerstva pazitka, petrzelka), cesneku a soli. Davame si to s pecivem a zeleninou - je to zas neco jineho. Misto cesneku muzes obmenit nati jarni cibulky a ditko nebude „citit“ cesnekem.

@Sibyla0
Omezovala bych celozrnne pecivo pro deti, je prilis zatezujici pro organismu, ktery neni plne dovyvinut. Deti casto zapominaji pit, pripadne piji nedostatecne a pote mohou mit z celozrnnych veci strevni potize. Neni to o vysazeni uplne, ale nesmi se to prehanet :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2332
3.9.14 14:10

Dcerka mala dnes celozrnny toast s ementalom a v druhej polke misky nakrajanu zeleninu. Zajtra ide uz aj do druziny tak na doobeda davam puding s ovocim a na poobede v miske nakrajane jablko a susene brusnice. Piatok rohlik a zakysany napoj a na poobede banan a slivky. Na pitie zatial nosi vodu, cakam ci sa ozve ze chce malinovku ako ine deti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
3.9.14 14:13

U nás je favorit rohlík (čerstvý chleba) s máslem a šunkou, ten se nevrátí nikdy. Taky buchta (kynutý koláč, bábovka, bublanina, nic alternativního, prostě sladká buchta z bílé mouky, ovoce, tvaroh možno), jogurt (bílý s domácí marmeládou nebo smetanový ovocný) a přesnídávka (domácí) s piškotama. Uchází i domácí nebo kupované musli tyčky, ovoce a zelenina. Zdravé pomazánky se vrací (i když do tvarohové našlehám máslo tak to moc nechtějí). Nezdravé mňamky se snědí vždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
3.9.14 14:23

@shellmyska no vidis a mala ho kvuli zdravotnim problemum nezvyklych pro jeji vek ma doporuceno od dvou a pul. Takze to tak horké nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
3.9.14 14:26

Obloženou celozrnnou bagetku? Dáš do ní salát, sýr, okurku…

• Citovat
  • Upravit
144
3.9.14 20:37

Dáváte někdo ke svačině třeba müsli nebo müsli tyčinky? Popř. jaké?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
11.9.14 17:23

Sice to není o svačinách, ale kupujete děckám na snídaně i müsli a různé cereálie pro děti nebo jim to nechutná jako těm našim doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2332
12.9.14 12:39

Moje by sa dali za cerealie zabit (najme cokoladove). snazim sa tomu vyhybat, ale dnes ich mali na ranajky a dcera co inac tazko niecoho zje viac, vacsinou sa vo vsetkom len rype zjedla 3 plne misky s mliekom… bodaj by aj ine jedla s takou chutou :mrgreen: a vyskocila z postele ako srnka ked som jej povedala co ma na ranajky, inac by som ju musela tahat nasilu :zed:
musli tycinky davam obcas na olovrant ked narychlo nemam nic lepsie, sa extra zdrave a potrebne ich nepovazujem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
12.9.14 20:19

@rodinka4 taky si říkám, že čokoláda je taková klasika, že by to občas mohli dát! :) Jakou značku nejčastěji kupujete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí