Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Prosim jestli tu je nejaka cukrarka… Chci udelat zdravejsi falesny marcipan, zkusila jsem malou davku a misto cukru dala ryzovy sirup. Myslite ze by to slo? Drzelo to krasne a chutnalo to taky moc dobre tak nevim.
dekuji za kazdy poznamky. Je to jen orientacne, v cukrarstvi se nevyznam. Je to v podstate chemie pro me.
jo a jeste z jakeho duvodu se dava bilek? ![]()
Příspěvek upraven 22.04.16 v 21:50
A co udělat pravý marcipán? ![]()
vím, taky je tam cukr… ale kromě cukru jsou tam výživově hodnotné mandle…
Ja bych prave rada ten cukr vubec nepouzila.
Ale je pravda ze ty mandle jsou vyzivny ty tam klidne pridam ![]()
Je to pro malou, tak si myslim ze to ani tak nevadi kdyz to bude trochu jine. Spis se bojim aby si to vunec udrzelo tvar. Mam trtinovou moucku ale to je uplne hnedy pak. ![]()
@Barunkaska píše:
Je to pro malou, tak si myslim ze to ani tak nevadi kdyz to bude trochu jine. Spis se bojim aby si to vunec udrzelo tvar. Mam trtinovou moucku ale to je uplne hnedy pak.
bohužel, neporadím. Peču dost, ale jen klasiku
![]()
Cukr je cukr, jestli třtinový, med, sirupy atd. Nechápu, proč ji dáváš marcipán, když pochybuješ, zda je dobrý pro dítě. Jednou za rok na dortu ji neublíží a jinak to neřeš a drž se receptu.
Je to uz z principu chci proste si dokazat ze to jde udelat neco zdravejsiho. A cukr je opravdu proste cukr. Ale nahrazky maji alespon cast vitaminu ponechanych. Tak proc neudelat neco lepsiho. Verim jen ze existuji lidi kteri by dokazali byt stejneho nazoru. ![]()
@Barunkaska píše:
Je to uz z principu chci proste si dokazat ze to jde udelat neco zdravejsiho. A cukr je opravdu proste cukr. Ale nahrazky maji alespon cast vitaminu ponechanych. Tak proc neudelat neco lepsiho. Verim jen ze existuji lidi kteri by dokazali byt stejneho nazoru.
A mimochodem pokud vam to nejak vadi nevim proc si to ctete? Ja jsem se slusne zeptala jestli by mi nekdo neporadil. Vety typu jednou za rok to nevadi slychavam bezne. Nejde mi o to ze je to jednou za rok proste chci neco jineho, originalniho ![]()
@Barunkaska
jestli ti jde o princip, abys udělala něco zdravějšího… tak bych už z toho principu nedělala nic falešného…
jestli chceš zdravé, tak udělej zdravé a bez cukrářských hmot, ony jsou to všecko cukrářské hmoty od slova „cukr“… udělej prostě něco bezcukrového a beznáhražkového, co si na nic nebude hrát, ne?
jestli se zajímáš o zdravou výživu, tak cukráři asi nebudou ti správní poradci ![]()
jen můj názor, tohle náhražkování v kuchyni je divné prostě, aspoň mě se to tak zdá… „nemáte Goudu, dejte tam Eidam“
Taky mi přijde nejzdravější forma marcipánu - žádný marcipán. ![]()
@budi souhlasím ![]()
@Barunkaska píše:
Je to uz z principu chci proste si dokazat ze to jde udelat neco zdravejsiho. A cukr je opravdu proste cukr. Ale nahrazky maji alespon cast vitaminu ponechanych. Tak proc neudelat neco lepsiho. Verim jen ze existuji lidi kteri by dokazali byt stejneho nazoru.
Udělej to s tim medem nebo ryzovym sirupem, fakt to funguje. Dělala jsem ![]()
To tedy uplne nechapu, co je na tom zdravejsiho. Cukr nahradit jinym cukrem. Pravy marcipan asi bude skvelej na chut, ale vyhra proti mliku to taky nebude, leda snad pro alergiky.
marcipan podle me udelat nejde tak, aby byl dobrej i zdravej - proste je to cukrovinka, pamlsek, neji se denne.