České červené rizoto jako v jídelně

35915
19.4.16 11:18

České červené rizoto jako v jídelně

Jak prosím udělám takové to české sypaci červené rizoto, co si pamatuju že základky? Nevíte někdo? Paprikou, nebo rajče, protlak?

Nejlépe celý postup :kytka: děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
391
19.4.16 11:20

Sladká paprika ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35915
19.4.16 11:22

A co tam ještě? Mám mraženou zeleninu hrášek, mrkev, kukuřice. By šlo ne? A maso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
19.4.16 11:24
@pikola píše:
A co tam ještě? Mám mraženou zeleninu hrášek, mrkev, kukuřice. By šlo ne? A maso.

na oleji orestovat cibuli, zasypat sladkou paprikou, promíchat s uvařenou rýží, masem (dávám upečený kuře) a zeleninou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
19.4.16 11:26

Já dávám lečo :) znám recept s lečem i bez (jenom steril. papriku) a chutná to stejně, ale ta šťáva z leča tomu dodá tu „šťavnatost“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6307
19.4.16 11:31

červené komunistické rizoto z jídelny

@pikola tak to vím úplně přesně, mohla bych se po něm utlouct _zvlášť uvařit 3 pytlíky rýže

• do hrnce-na oleji spěním cibulku, přidám 500g na malé kostičky nakrájené kotlety, dusím, dokud se kotletka mírně neopeče. Asi po 10min.to zaleji 1/2sklenicí kupovaného leča(penny) a přisypu 1/2pytlíku mražené zeleniny hrášek +mrkev+kukuřice(penny).Vše dusím ještě dohromady, dokud zeleninka trochu nezměkne. Ale pozoz, musí být na skus taková tvrdší. Samozřejmě solím, pepřím.
  • pak přidám do toho tu uvařenou rýži.

No a na talíři nesmí chybět kys. okurka a posypat sýrem

DOBROU CHUť :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
19.4.16 11:33

Orestovat cibuli, posypat paprikou, dát maso, nechat zatáhnout, dusit do změknutí. Pak teprve přidat uvařenou rýži (dříve by se rozvařila), hrášek už, jak maso začne měknout, když máš mražený..a vše promíchat, dochutit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
19.4.16 11:34

Já maso smažím bez cibule (jen trošička oleje na teflonové pánvi) a až je hotové, přidám sladkou mletou papriku a jen chvíli promíchám (aby nezhořkla). Zamíchám s horkou rýží a se zeleninou (hrášek, kukuřice).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
19.4.16 11:35

Já ho znám takhle:

• nakrájet vepř. plec nebo libový bůček na kostičky, osolit+opepřit
  • do zapékací mísy dát trochu oleje a dát rozehřát do trouby
  • opéct maso do měkka
  • nasypat sladkou papriku
  • přisypat rýži, zalít vodou a nechat péct
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35915
19.4.16 11:37

Takže uvařit rýží zvlášť? To jsem nikdy nedělala 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
19.4.16 11:40

@pikola V tom českým z jídelny jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3726

Ahoj já dávám taky lečo a červenou papriku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391

Ano, rýže musí být uvařená zvlášť. To si udělej zatímco se ti bude dusit maso. Není na tom opravdu vůbec nic těžkého ;) Pak ji k tomu prostě přisypeš, promícháš a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3726
19.4.16 11:44

Já si taky myslím že záleží na chuti já se toho hrozně bála a ve finále ho dělám podle sebe, akorát dávám to lečo líp to dochutí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
19.4.16 11:45

Tak fantazii se meze nekladou, někdo dává lečo, někdo sl. papriku, já dávám někdy i gulášový koření nebo takový spešl italský :) Neboj, bude to dobrý. Nerozvař rýži a je to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí