Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Jak prosím udělám takové to české sypaci červené rizoto, co si pamatuju že základky? Nevíte někdo? Paprikou, nebo rajče, protlak?
Nejlépe celý postup
děkuji!
A co tam ještě? Mám mraženou zeleninu hrášek, mrkev, kukuřice. By šlo ne? A maso.
@pikola píše:
A co tam ještě? Mám mraženou zeleninu hrášek, mrkev, kukuřice. By šlo ne? A maso.
na oleji orestovat cibuli, zasypat sladkou paprikou, promíchat s uvařenou rýží, masem (dávám upečený kuře) a zeleninou
Já dávám lečo
znám recept s lečem i bez (jenom steril. papriku) a chutná to stejně, ale ta šťáva z leča tomu dodá tu „šťavnatost“
@pikola tak to vím úplně přesně, mohla bych se po něm utlouct _zvlášť uvařit 3 pytlíky rýže
No a na talíři nesmí chybět kys. okurka a posypat sýrem
DOBROU CHUť ![]()
Orestovat cibuli, posypat paprikou, dát maso, nechat zatáhnout, dusit do změknutí. Pak teprve přidat uvařenou rýži (dříve by se rozvařila), hrášek už, jak maso začne měknout, když máš mražený..a vše promíchat, dochutit.
Já maso smažím bez cibule (jen trošička oleje na teflonové pánvi) a až je hotové, přidám sladkou mletou papriku a jen chvíli promíchám (aby nezhořkla). Zamíchám s horkou rýží a se zeleninou (hrášek, kukuřice).
Já ho znám takhle:
Ano, rýže musí být uvařená zvlášť. To si udělej zatímco se ti bude dusit maso. Není na tom opravdu vůbec nic těžkého
Pak ji k tomu prostě přisypeš, promícháš a je to.
Já si taky myslím že záleží na chuti já se toho hrozně bála a ve finále ho dělám podle sebe, akorát dávám to lečo líp to dochutí ![]()
Tak fantazii se meze nekladou, někdo dává lečo, někdo sl. papriku, já dávám někdy i gulášový koření nebo takový spešl italský
Neboj, bude to dobrý. Nerozvař rýži a je to ![]()