Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj dostala jsem pár kilo cibule spíš menší nevím jak ji zpracovat napadlo mě zavařit jako okurky nebo cibulová polévka přes týden nevařím tak nevím poradte
Já ji nakrájím a dam do mrazaku po porcích třeba na guláš nebo obalovane cibulove krouzky
Cibulova marmelada, cibulovy kolac podla Polraicha, cibulovy zaklad pod gulas do mrazaku..
dobre vysusena cibula ma vydrzat od jesene az do novej urody
Nakrát na kostky, trošku spařit a pak v troube na pec. papiru nebo v sušičce zeleniny/ovoce usušit.
Susena je dobrá do tmavých omáček.
@petru80 a pošleš přímo postup na cibulové kroužky to zní lákavě
@Kelsey to je dobrý nápad a jak mám sušit jak dlouho a kolik stupnu mám elektrickou troubu
@Bábi Zlopočasná - můžu se zeptat, jak děláte cibulový základ do guláše? Jen ji osmažíte do hněda na sádle nebo přidáváte i papriku?
@Lenkahusa píše:
@Bábi Zlopočasná - můžu se zeptat, jak děláte cibulový základ do guláše? Jen ji osmažíte do hněda na sádle nebo přidáváte i papriku?
Len cibulu na sadle, ale ked tak rozmyslam, mam v sklenicke v mrazaku chilli papricky, tak by snad sla dat aj do tej cibule a nic sa jej nestane.
Mne cista vyhovuje, pac mojim dvom deckam nic nevyhovuje ![]()
@Lenkahusa píše:
Cibuli zesklovatět, pak posypat paprikou a nechat prosmažit, pak na to maso. Kolik masa, tolik cibule.
@Bábi Zlopočasná : díky, to je dobrý nápad. babička takhle dělal i česnek (sádlo česnek a sůl a dala do mražáku)
@klafina123 : díky. recept na guláš znám. Dělám ho stejně. Jen tu cibuli s paprikou už neprosmažuji, aby nezhořkla.
Tak cibule snad vydrží dost dlouho, proč bys s ní měla něco dělat? Nemám problém si koupit větší množství a postupně zpracovávat. Ve spíži, suché místo a vydrží hodně dlouho.
@jenika1 taky mám běžně v garáží ze 5-10 kg jen tak a průběžně beru kolik potrebuji. Nakoupim víc v akci. Nekupuji po pár kouskoch během týdne.
Ale u nás se koření cibule dává ve velkém vsude. Pouzivam ji jako koření, na imunitu a jako zahuštění, aby se každé jídlo nekazilo moukou. Tak pak je spotřeba vetsi.
@loulek píše:
@Kelsey to je dobrý nápad a jak mám sušit jak dlouho a kolik stupnu mám elektrickou troubu
Suším jak houby v sušičce, v troube bych na pec. papír, promichavat, kontrolovat.