Jak zpracovat cibuli

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
326
17.4.16 12:11

jak zpracovat cibuli

Ahoj dostala jsem pár kilo cibule spíš menší nevím jak ji zpracovat napadlo mě zavařit jako okurky nebo cibulová polévka přes týden nevařím tak nevím poradte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6116
17.4.16 12:14

Cibulačka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
17.4.16 12:21

Já ji nakrájím a dam do mrazaku po porcích třeba na guláš nebo obalovane cibulove krouzky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.4.16 12:29

Cibulova marmelada, cibulovy kolac podla Polraicha, cibulovy zaklad pod gulas do mrazaku..

dobre vysusena cibula ma vydrzat od jesene az do novej urody

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.4.16 12:41

Nakrát na kostky, trošku spařit a pak v troube na pec. papiru nebo v sušičce zeleniny/ovoce usušit.
Susena je dobrá do tmavých omáček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
17.4.16 12:50

Koláč cibulový :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
17.4.16 12:56

@petru80 a pošleš přímo postup na cibulové kroužky to zní lákavě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
17.4.16 12:58

@Kelsey to je dobrý nápad a jak mám sušit jak dlouho a kolik stupnu mám elektrickou troubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2028
17.4.16 13:15

@Bábi Zlopočasná - můžu se zeptat, jak děláte cibulový základ do guláše? Jen ji osmažíte do hněda na sádle nebo přidáváte i papriku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.4.16 13:17
@Lenkahusa píše:
@Bábi Zlopočasná - můžu se zeptat, jak děláte cibulový základ do guláše? Jen ji osmažíte do hněda na sádle nebo přidáváte i papriku?

Len cibulu na sadle, ale ked tak rozmyslam, mam v sklenicke v mrazaku chilli papricky, tak by snad sla dat aj do tej cibule a nic sa jej nestane.

Mne cista vyhovuje, pac mojim dvom deckam nic nevyhovuje :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
17.4.16 13:18
@Lenkahusa píše:

Cibuli zesklovatět, pak posypat paprikou a nechat prosmažit, pak na to maso. Kolik masa, tolik cibule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2028
17.4.16 13:22

@Bábi Zlopočasná : díky, to je dobrý nápad. babička takhle dělal i česnek (sádlo česnek a sůl a dala do mražáku)
@klafina123 : díky. recept na guláš znám. Dělám ho stejně. Jen tu cibuli s paprikou už neprosmažuji, aby nezhořkla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
17.4.16 13:52

Tak cibule snad vydrží dost dlouho, proč bys s ní měla něco dělat? Nemám problém si koupit větší množství a postupně zpracovávat. Ve spíži, suché místo a vydrží hodně dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.4.16 14:29

@jenika1 taky mám běžně v garáží ze 5-10 kg jen tak a průběžně beru kolik potrebuji. Nakoupim víc v akci. Nekupuji po pár kouskoch během týdne.
Ale u nás se koření cibule dává ve velkém vsude. Pouzivam ji jako koření, na imunitu a jako zahuštění, aby se každé jídlo nekazilo moukou. Tak pak je spotřeba vetsi.

@loulek píše:
@Kelsey to je dobrý nápad a jak mám sušit jak dlouho a kolik stupnu mám elektrickou troubu

Suším jak houby v sušičce, v troube bych na pec. papír, promichavat, kontrolovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí