Vyzkoušejte tento recept na chutné Velikonoční Jidáše.
Postup
- Do mísy dáme mouku, špetku soli a droždí(sušené). Pořádně promícháme a přidáme zbytek surovin.
Příprava z čerstvého droždí, odeberte cca 2 lžíce z mouky a mléka, promíchejte s nadrobeným droždím a dejte na teplé místo, dokud směs nebude probublávat.
2)Pokud budete dávat těsto do robota nechte hnětat 10- 12 minut, těsto musí mít konzistenci podobnou modelíně. Pro nadýchanější Jidáše můžete ještě nechat dalších 8 minut hníst.
3)Těsto zakryjeme a necháme hodinku v teple, dokud se nám nezdvojnásobí.
4)Těsto rozdělte a uválejte prameny, ze kterých můžete uplést různé
tvary. Od uzlíků po spirálky.
Aby se těsto lépe zpracovávalo můžete dát na 20 min do lednice.
5)Hotové jidáše vyložíme na plech vystlaný pečícím papírem, a necháme ještě chvíli nakynout dokud se objem viditelně nezvětší.
6)Do předem vyhřáté trouby na 200 °C. Doporučuji dospod trouby vlít 2dcl vody.
7)Jidáše lehce postříkejte vodou a potřete bílkem rozšlehaným se lžící vody nebo mléka
Pečeme 10-12 minut,
9)Po vyndání můžete potřít roztopeným medem.
Autor: Admin skupin a soutěží
Ingredience
Těsto
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 60 g cukru
- 100 g másla (změklého)
- 125 ml mléka
- 600 g hladké mouky
- 152 ml smetany ke šlehání
- 20 g čerstvého droždí nebo 7 g sušeného
- 30 g medu
- špetka soli
Na potření
- bílek
- med
Chutnalo vám? Okomentujte recept Velikonoční medové jidáše
Váš příspěvekPřečtěte si recept na Velikonoční medové jidáše