Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Jestli ovlivňuje můj zdravotní stav nevím, ale je to pro mě požitek. Dobrá káva, nejlépe středně pražená, hmmmmm.
Naštěstí už i v Praze člověk narazí na espressobary, kde umí skvělou kávu udělat.
Mě kafe dělá blbě na tlak… piju bez kofeinu kávu a jenom vyjmečně. ![]()
Piju dobrou černou kávu ňam. Az jsem dostala chut a to jsem těhotná, tak abstinuju
zdravotně mi spis pomáhá na nízký tlak, jinak jsem zádný efekt nepozorovala
Kávu mám taky jako požitek… máme to rádi i s přítelem si jí prostě po práci udělat a klábosit u toho
já to mám spíš tak, že když třeba nejsem najezená, tak je mi po ní trošku šoufl, na to si musím dávat bacha, ale chutná a chutná
nejradši mám rozpustnýho velveta s mlíkem ![]()
Bez kávy není život, je to relax a také díky ní zvládnu víc. Nějaká negativa na sobě nepozoruji ![]()
Miluju vůni kávy. Přátel má kávovar a když se káva mele, je to úžasná vůně a je fajn si ji v krásném počasí vypít venku ![]()
Manželka za všech nejlepší začala pít kávu se mnou. Je to relax, okamžik pohody, předtím jí nepila.
@KalamityJohn píše:
Manželka za všech nejlepší začala pít kávu se mnou. Je to relax, okamžik pohody, předtím jí nepila.
to je vzorná manželka ![]()
Kávu miluju, máme automatický presovač, kupujeme čerstvé praženou a je to „zážitek“. Pomáhá mi na spíše nižší krevní tlak. Na začátku těhotenství, kdy ten tlak ještě více klesá, tak mě doslova zachraňovala, ale teď chci přestat (bojím se, jestli to nemůže nějak negativně ovlivnit plod). Ale na tu ranní kávu jsem si hodně navykla. Říkám si, že jedno espresso ráno by snad neuškodilo, ale nevím ![]()
A k dotazu - káva je silný antioxidant, takže pročišťuje organismus. Ale více než 3 šálky denně se spíše nedoporučují. Já bych pila klidně 4-5 denně, jak mi chutná.
Miluju kavu. Ale jen napoj, nesnasim treba kremy s chuti kavy nebo Kofilu atd. Rozpustne teda nepiju, mam rada z moka konvicky a presso a kavu kupuju v prazirne, stridam ruzne kontinenty a zeme, moc me to bavi.
Kdyz jsme u tematu kavy, premyslim o automatickem kavovaru nejlepe i s automatickou funkci mleka, ma tu nekdo nejakou zkusenost? Mam sice skvelou pakovku, ale budeme mit prirustek do rodiny a uz ted vidim, ze pripravou kavy proste nebudu moct travit tolik casu jako dosud. Koukam na Delonghi, Krups, Saeco a Juru do 20 tisic uz alespon mesic a nevim, co vybrat.
@aquawoman
v Itálii pijí kávu celý den a jsou vysmátí ![]()
záleží jaký si dáváš kýbl. Espresso klidně i těch 4-5, to je to mylné piccolo, které neexistuje
Káva mi voní. I by mi chutnala, ale nedělá mi dobře. Jak na tlak, tak je mi po ní blbě od žaludku.
Ahoj

Vždycky jsem kávu nesnášela. Její vůni ale miluju od malička. No a čím jsem starší, tím více mám na ni chuť a jednou za čas si ji i dám.
Jak to máte s kávou vy? Ovlivňuje výrazně zdravotní stav? A jaké příznivé účinky na Vás má?