Pití kávy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3596
14.11.16 10:44

Kapslové kávovary nedoporučuji, nepopírám že někomu to může chutnat, v porovnání s rozpustnou kávou nekávou je to luxus. Ovšem káva do kapslí je většinou z méně kvalitních zrn, je přepálená, zkrátka většinou má dost kyselý ocásek a bývá nepříjemně hořká od nesprávného pražení. Říkával mi jeden kamarád, odborník a špičkový barista, chceš-li se naučit pít dobrou kávu začni co nejjednodušeji a nejlevněji, čili ruční mlýnek a french press nebo mokka konvička. Časem se člověk chuťově dopracuje trošku dál a pak má smysl si pořídit kvalitní pressovač.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
14.11.16 10:46
@Big boss píše:
Já kávu dřív pila hodně, hlavně espresso a lungo, potom následovalo období si 5 let kdy jsem kávu nepila vůbec ze zdravotních důvodů. Nyní se k ní pomalu vracím. Pořídila jsem si AEROPRESS a vaření kávy je rituál, moc mi chutná, nemám ráda tmavě praženou kávu, čili pressovač by mi byl k ničemu. Na espresso se používá tmavě pražená, ze světle pražené to kafe z pressovače nechutná nijak, ale kamarád si pořídil Delonghi a espresso z něj mi chutná.
Kupuju především KIKAFE nebo DOUBLESHOT kávu. A ještě mi hrozně chutná ledová káva z plechovky, nemůžu si pomoct, ale jsem na ní závislá. Naštěstí už i v ledových kávách se dá vybrat kvalitní (Mr. Brown 100% arabica, Illy atd.), ovšem ty ceny…

pokud preferuješ ne moc praženou kávu, tak doporučuji kavárnu Laura - Ostrava, už jsme začali kupovat jejich kafe i domů, protože chodit na kafe jen k nim, asi by to bylo dražší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
14.11.16 10:52
@bublinek píše:
pokud preferuješ ne moc praženou kávu, tak doporučuji kavárnu Laura - Ostrava, už jsme začali kupovat jejich kafe i domů, protože chodit na kafe jen k nim, asi by to bylo dražší

ooo moc děkuji za doporučení, ráda zkusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
14.11.16 10:55
@Big boss píše:
ooo moc děkuji za doporučení, ráda zkusím.

když vím poradím, jednou jsme na skvělou kávu narazila i ve Starbuks (nebo jak se to píše) a chlapec u kasy mi tu kávu právě k Lauře přirovnal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
14.11.16 11:04
@kazda.m píše:
Souhlasím, máme ruční mlýnek a mokka konvičku, také bereme přípravu kávy jako rituál, vybíráme různé druhy káv z internetu a zkoušíme která nám nejvíce chutná. Až se přestěhujeme do většího, poohlédneme se po nějakém presovači

jestli máš ráda rituály doporučuji zkusit Aeropress, celkem levná záležitost, ale spousta parády, to že návštěvy při přípravě kávy kulí oči je jen příjemný bonus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
15.11.16 09:43

Můžeš napsat o aeropresu něco víc? Zajímalo by mne to.
Dřív jsem pila jen rozpustne ale před rokem jsem koupila moca konvicku, potom ruční mlynek a v kombinaci s tím že nedaleko je vyhlášená prazirna tak se ze mne stává gurman a rozpustnou piju jen v práci a chutná mi čím dál míň.
Takže ten aeropress by mohl být další level

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1114
15.11.16 10:03

Já mám doma kávovar-na presovanou kávu a překapávanou…já nepiju kávu s mlékem(nikdy mi to nechutnalo a miluju kávu jen černou:-) rozpustnou kávu piju jen opravdu výjmečně..a to jen proto, že není možnost jiné volby :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
15.11.16 23:07
@garuda píše:
Můžeš napsat o aeropresu něco víc? Zajímalo by mne to.
Dřív jsem pila jen rozpustne ale před rokem jsem koupila moca konvicku, potom ruční mlynek a v kombinaci s tím že nedaleko je vyhlášená prazirna tak se ze mne stává gurman a rozpustnou piju jen v práci a chutná mi čím dál míň.
Takže ten aeropress by mohl být další level

https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1829
7.7.19 07:02

.

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23958
7.7.19 08:34

Právě jsem kávou zapil léky na vysoký tlak, teď si vychutnávám snídani - kafe+cigáro…
Káva tvoří většinu denního pitného režimu, pokud není vedro, piju tak 3-4 hrnky denně, turka, instantní, v hospodách si dávám preso… 8)
Teď mě čeká utrpení - odpoledne poslední káva, jelikož jdu na nějaké vyšetření na nukleární medicínu a v přípravě je napsáno, že 24 hodinm!!! před vyšetřením nesmím pít kafe!!! 8o 8o 8o Asi umřu žízní… :,( 8o :roll: To, že nemůžu tři hodiny před kouřit, mě nijak nestresuje, prostě schovám cigára mimo dosah, abych si automaticky nezapálil, ale čeká mě dnes večer akce téměř na celou noc a nevím, co si počnu bez kafe… 8o
Neměl bych to vyšetření zrušit…??? :roll: :nevim: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
7.7.19 09:37

Znáte někdo letni drinky s kávou? Ochutnala jsem už přesto s tonikem a preso s grep. džusem.
Jiná inspirace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
7.7.19 09:45

@bublinek ja mela kavu s pomerancovy dzusem, ta mi chutnala a pak jsme ochutnavali s peprem, ale nevim jak presne ji delali :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21044
7.7.19 11:09
@bublinek píše:
když vím poradím, jednou jsme na skvělou kávu narazila i ve Starbuks (nebo jak se to píše) a chlapec u kasy mi tu kávu právě k Lauře přirovnal.

Tak to je ale vyjimka. Starbucks jsou hrozny. A kavovy zrnka preprazujou schvalne, to aby jejich kafe chutnalo vsude stejne. Sice hnusne, ale stejne.

A zkouseli jste kafe se spetkou soli? Ja to cet v Red October - haha - kafe po namornicku se soli jsem proste musel zkusit. Ale ta sul zjemni chut kavy, fakt to za tu zkousku stoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
7.7.19 12:45
@KalamityJohn píše:
Tak to je ale vyjimka. Starbucks jsou hrozny. A kavovy zrnka preprazujou schvalne, to aby jejich kafe chutnalo vsude stejne. Sice hnusne, ale stejne.A zkouseli jste kafe se spetkou soli? Ja to cet v Red October - haha - kafe po namornicku se soli jsem proste musel zkusit. Ale ta sul zjemni chut kavy, fakt to za tu zkousku stoji.

Ještě horší je kafe u Tchiba. Mi přijde. Starbucks není až tak tragicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23958
7.7.19 13:19
@KalamityJohn píše:
Tak to je ale vyjimka. Starbucks jsou hrozny. A kavovy zrnka preprazujou schvalne, to aby jejich kafe chutnalo vsude stejne. Sice hnusne, ale stejne.A zkouseli jste kafe se spetkou soli? Ja to cet v Red October - haha - kafe po namornicku se soli jsem proste musel zkusit. Ale ta sul zjemni chut kavy, fakt to za tu zkousku stoji.

Já zkusil kafe se dvěma lžičkama soli, když jsem se přehmát, nic moc… :nevim: 8)
A taky jsem jednou dostal u máti kafe se dvěma lžičkama mouky, nechutnalo mi… :roll: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí