Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@ELIbeta my máme Nespresso a je to paráda. Mají i limitované edice, takze porad neco nového, žadna nuda
Pila jsem jedno denne jako těhotna a piju i ted, když kojim. Ale dělam si slabší latte nebo bez kofeinu. Na kapslich je znaceni, jakou mají intenzitu 1-10. ![]()
Ja po kave chrapem. Ale robi mi dobre, ked si ju pridam do peelingu do sprchy. Preberie, vydrhne, no nemozem vynachvalit.
@Milidka Dik, ale ja Nespresso mam uz dlouho a prepilo se mi, takze chci automat, co si i kavu namele. Mam mlynek a dobrou paku, ale cely ten proces je zdlouhavy a ja ted opravdu hodne nestiham a bude to horsi ![]()
Miluji kavu. teda spis takovou tu kavu-nekavu, pro ty znale jsem barbar
doma rozpustne gold s mlekem, venku latte s bohaou penou, mnamka ![]()
jinak se mnou kafe nedela nic, klide si dam vecer a usnu. zdravotne tez nic. piju ji, protože mi chutna ta horka chut a proste proto, ze je to pohoda si ji vychutnat. piju jen horkou, vlazna nebo studena mi uz nechutna ![]()
a zboznuju vuni cerstve umlete kavy!
Tak mě napadlo, jakou kupujete zrnkovou kávu? My si ji meleme sami, ale zrnková káva je hezky drahá a mizí jako houby po dešti.
@ELIbeta no my uz ho mame asi 8 let (samozřejmě novější mašinu za tu dobu) a doufam, ze se mi nikdy nepřepije
, protože jak říkáš, příprava dobré kávičky je proces, a na ten pri dětech fakt neni tolik času.
![]()
@kazda.m píše:
My kupujeme z internetu, nevim muzou se tu psat odkazy? Melo by se asi kupovat mensi baleni aby nevycichlo, ale kupujeme 500gr, teď když pije jen manžel tak to tolik nemizi:) Máte na to dávkovač/odměrku?
Naše oblíbená je káva z Peru.
My si kávu meleme v kávomlýnku a kupujeme v Tchibu. Byvají tam akce 2+1 zdarma. Jinak zrnková je o hodně dražší než ta mletá, což je pech.
..já kávu miluju-jsem ten typ, co v práci(sestra v dom.pro seniory)vypil i 4denně…miluju překapávanou a něco sladkého k tomu…teď chodíme každou sobotu s kamarádkou na trhy a tam dělají luxusní kávičku za skvělou cenu-těším se na ní celý týden a v sobotu při nákupu zeleniny si jí společně vychutnáváme…mňamky-zítra je sobota jupíííí a jdu na trh
![]()
Já kafe taky nikdy nepila, neviděla jsem důvod proč. když už jsem si ji dala i slabou, tak jsem měla klepavku a byla úplně mimo
teď když jsem o něco starší, tak si ji občas dám, rozpustnou s mlékem, ale tak dvakrát do měsíce a jen, když mám s kým. Moc jí nerozumím. Mám to asi jako s vínem. Mám hroznou chuť na víno, ale na takové které by mi chutnalo.
sladké a voňavé. Ale jelikož nejsem znalec, tak když už si chci nějaké víno koupit, beztak odcházím s prázdnou, pač nevím, které je to pravé a hnus se mi pít nechce. Jako s kávou. Když vidím reklamu tak div neslintam, ale když jdu do nějaké kavárny, tak si dám radši kapucino, pač nevím která je dobrá ![]()
@KalamityJohn píše:
Manželka za všech nejlepší začala pít kávu se mnou. Je to relax, okamžik pohody, předtím jí nepila.
Já jsem to zase naučila manžela. 2-3 kávy denně je pro mě standard! Zrovna jednu popíjím. Máme super kávovar a kávičku nakupujeme ve specializovaných obchodech nebo pražírnách. Rozpustnou kávu nemusím. ![]()
Máte i svůj oblíbený hrnek na kávu? Já mám takový infantilní s medvědem.
Ale má takový super tvar a rodina už ví že na ten nesahat, že ten má maminka na kávu.
@berusa.m píše:..já jich mám víc a beru si je podle nálady
Máte i svůj oblíbený hrnek na kávu? Já mám takový infantilní s medvědem.Ale má takový super tvar a rodina už ví že na ten nesahat, že ten má maminka na kávu.
@lear píše:
Já jsem čajová, po kávě mám občas návaly úzkosti
Tak to jsme na tom podobně, akorát, že já miluju vůni kávy, tak občas neodolám a pak mám občas takové nervózní stavy.
Miluji vůni čerstvě namleté kávy. Ale nepiju ji už. Z více důvodů. Začal mě z ní bolet žaludek, tak piju jen rozpustnou a to chuťově není stejné, ale aspoň něco. I když ty s příchutí mi chutnají.
V obchodech už dávno nejsou mlýnky a já jsem žádný doma neměla. Teď už jsem si koupila ruční mlýnek, takový ten klasický s šuplíčkem
. Ale pořád váhám s koupí zrnkové kávy. Nechci břichabol. ![]()