Jak být víc přísnější?

Anonymní
5.2.24 10:22

Zdravím, mám takový problém

Jsem moc hodná a nevím, jak být víc “přísnější”. Mnoho lidí okolo mě mi pořád říká, že jsem až moc hodná a problém je ten, že já to o sobě vím, ale mám asi nějaký blok v tom s tím přestat. Samotnou mě to už trápí, protože si nechám na hlavu sr*t. Napadlo mě, jestli to není nějaký syndrom hodné holky? Dokáže mi někdo pomoct? Nějaké rady a tak? :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10486
5.2.24 10:57
@Anonymní píše:
Jsem moc hodná a nevím, jak být víc “přísnější”. Mnoho lidí okolo mě mi pořád říká, že jsem až moc hodná a problém je ten, že já to o sobě vím, ale mám asi nějaký blok v tom s tím přestat. Samotnou mě to už trápí, protože si nechám na hlavu sr*t. Napadlo mě, jestli to není nějaký syndrom hodné holky? Dokáže mi někdo pomoct? Nějaké rady a tak? :(

Byla jsem na tom podobně. Ale naučila jsem se říkat NE a hlavně svůj názor. Oni toho totiž lidi pak rádi zneužívají a budou tě brát pak spíš jak člověka s kterým si můžou v klidu zametat. A pokud ty je v tom necháš, nebudou mít důvod chovat se jinak. Opravdu to chce nastavit si hranice. Také mi to dlouho trvalo, ale tím že jsem se pak v pár ohledech spálila, řekla jsem a dost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
5.2.24 10:59

Nevím, jestli takový nějaký syndrom existuje, ale musíš se naučit říkat „NE“. Po malých krůčcích si stát za svým názorem a za sebou samotnou. Nauč se vážit si sama sebe. Moc nevím, co si mám představit pod pojmem být přísnější. Pokud tím myslíš tvářit se přísně, nahodit „poker face“, to není nutný. Klidně se na svět usmívej, aby z tebe vyzařovala radost, ale nauč se říkat „NE“ a pochop, že každému člověku se nedá zavděčit, jediný člověk, kterému by jsi se měla zavděčit, jsi TY! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
5.2.24 16:06

Ahoj, zadala jsem to do googlu a tohle vyskočilo. Třeba Ti to pomůže https://denisa-lobova.cz/…alibit-vsem/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí