Zdrávka je prý špatná.

Anonymní
20.8.21 19:42

Zdrávka je prý špatná.

Ahojte můj sen je se stát porodní asistenkou nebo dětskou sestrou. Tuten školní rok dělám přijímačky. Rodina se mně ptala kam mně to táhne. Já odpověděla na zdrávku (praktická sestra) a rodina mi řekla ať to nedělám. Nikdo z nich na zdravku nechodil. Že prý je to těžká škola, strašný praxe apod.. Já se chci držet svého snu, ale rodinq mně zrovna moc nepodporuje. Dali by mě nejradši na ekonomku a tam vím že bych se trápila (nemám ráda matiku) a chci dělat něco co má smysl. Na internetu jsem se ptala holčiny a ta mi řekla, že ta práce je náročná, ale zároveň krásná. Tak co mám dát na rodinu nebo svoje přání?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1680
20.8.21 19:47

Dej na svoje prani, ale skola narocna je. Hodne praxe, ale kdyz to chces, tak te to bude bavit a nebude ti to vadit. Ja tedy nevim jak stredni, tam jsem nechodila, delala jsem potom vyssi odbornou obor zachranar a tedy byla to velmi tezka skola. Ze zdravotnictvi jsem ale odesla, neplanuji tam pracovat, neco me zklamalo, ale ty si to nenech zkazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
20.8.21 19:47

Každý by měl dělat takovou školu, kterou chce sám. Je to nejlepší motivace k tomu, aby studium zdárně dokončil. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
20.8.21 19:49

Jako náročnější to je, musíš pak pokračovat na VŠ, ale je to hezká práce, pokud k tomu máš vztah a zas to není jaderná fyzika, znám dost sester a u některých se člověk diví, že vychodily základku, natož zdravku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.21 19:50
@Kriss Tina píše:
Jako náročnější to je, musíš pak pokračovat na VŠ, ale je to hezká práce, pokud k tomu máš vztah a zas to není jaderná fyzika, znám dost sester a u některých se člověk diví, že vychodily základku, natož zdravku :mrgreen:

Vím že musím na VŠ. Chci být porodní asistentka.

• Citovat
  • Upravit
5653
20.8.21 19:51
@Kriss Tina píše:
Jako náročnější to je, musíš pak pokračovat na VŠ, ale je to hezká práce, pokud k tomu máš vztah a zas to není jaderná fyzika, znám dost sester a u některých se člověk diví, že vychodily základku, natož zdravku :mrgreen:
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
20.8.21 20:02

Jdi na kadeřnici.

• Citovat
  • Upravit
415
20.8.21 20:27
@Kriss Tina píše:

Většina sester, co znám, jsou inteligentní ženy.
Problém je však, že si mnoho lidí plete povolání všeobecné sestry se sanitářkou, ošetřovatelkou nebo pečovatelkou.
Samozřejmě jsou ale ve zdravotnictví stejně důležité všechny profese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
20.8.21 20:29

@Jana-86 ne já myslela přímo sestry, jasně, že nemůžou být hloupé, ale někdy tak působí. Já sem dělala pečovatelku, tam je to jiný level :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
20.8.21 20:32
@Alriga píše:
Jdi na kadeřnici.

Prosím tě, jsi asi osm diskusí pozadu. :roll: Předevčírem už to byla kosmetička a kuchařka. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
20.8.21 20:34
@Anonymní píše:
Ahojte můj sen je se stát porodní asistenkou nebo dětskou sestrou. Tuten školní rok dělám přijímačky. Rodina se mně ptala kam mně to táhne. Já odpověděla na zdrávku (praktická sestra) a rodina mi řekla ať to nedělám. Nikdo z nich na zdravku nechodil. Že prý je to těžká škola, strašný praxe apod.. Já se chci držet svého snu, ale rodinq mně zrovna moc nepodporuje. Dali by mě nejradši na ekonomku a tam vím že bych se trápila (nemám ráda matiku) a chci dělat něco co má smysl. Na internetu jsem se ptala holčiny a ta mi řekla, že ta práce je náročná, ale zároveň krásná. Tak co mám dát na rodinu nebo svoje přání?

Už zase?

• Citovat
  • Upravit
15333
20.8.21 20:36
@Alriga píše:
Jdi na kadeřnici.

Ne na kuchařku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
20.8.21 20:41

Ahoj,
studovala jsem zdrávku. Každá škola je náročná, všude najdeš něco, co se ti nebude líbit. Já měla tři roky matematiky a i tak jsem s ní poměrně bojovala, vstávání ve 4:30 na praxe, které probíhají od třeťáku je taky náročný. Pokud je tvé přání stát se porodní asistentkou, je to asi nejlepší střední škola, která tě na tohle povolání připraví. My měli i možnost být na praxi na dětském a porodnickém oddělení, ale pouze krátce. Nejvíc času jsme trávili na interně a chirurgii (hygieny, podávání a aplikace léků, atd. ). Ale určitě bych se zdrávky nebála. Přeji šťastný výběr. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
20.8.21 20:46

Nevim o tom, že by zdrávka byla nějak extra pro šprty, nebo byla těžká. Za nas jsem delala talentovky zkousky z 300 deti brali 60 a z toho brali 30 u rozřazovačky matematika- čeština. Tenkrát to bylo mozna jeste o těch chytřejších. Dneska se tam dostane každej. Paradoxně gymplácká biologie je mnohem podrobnější, lepší a těžší než na zdrávce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2276
20.8.21 20:59

Ja bych do toho sla :) muj sen byl byt taky porodni asistentka, ale nakonec jsem si to rozmyslela, protoze jsem zjistila, ze nemam moc rada praci s lidma :D
Sestrenka zdravku ma a diky teto profesi procestovala velky kus sveta, protoze tahle profese se vsude ceni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze