Kdy se začít učit na přijímací řízení?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
S dovolením se pripnu, u nás budou zkoušky na osmiletý gympl..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem synka přihlásila na doučko, které bylo přímo na jím vybrané SŠ. Začínali někdy těsně po Vánocích. 1× týdně - hodina matika a hodina čeština. Přijímačky pak zvládl naprosto v pohodě.
- Citovat
- Upravit
Tak dceru bych přiměla k tomu, že může zkusit zdrávku (ale tam nevidím moc šance na přijetí), ale druhý obor by si měla vybrat takový, kde bude mít přijetí jisté a zároveň ji bude bavit. Aby pak nemusela jít někam, kam vůbec nechce. Trojky, podle mě, nejsou známky na maturitní obor, o čemž svědčí i výsledek cermat testu.
Soukromé doučování jim můžeš zařídit hned. Můžeš počkat, jestli vaše základka bude něco organizovat. Některé střední školy pořádají přípravné kurzy, koukni na stránky škol, kam se budou děti hlásit.
A ještě dodám, že ostré testy většinou dopadnou hůř. Tam hraje roli tréma, prostředí, nároky okolí atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ideálně je přihlásit do kurzů co nabízejí SŠ školy. A pokud se nepletu, tak jsou i kurzy přímo od cermatu.
S dcerou bych promluvila o náhradní variantě, kdyby jí nevzali.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý den, kdy se děti začnou učit na přijímačky? Mám dvojčata který jdou do devítky (syn a dcera) a k tomu ještě syna
který bude dělat přijímačky na 8.letý gympl. Syn který bude dělat na 8.letý gympl měl jednu dvojku z vlastivědy, zkoušel si na netu testy cermat a měl dohromady za oba testy 75 bodů takže tam jsem v klidu. Starší syn chce jít na IT a obchodku měl jednu trojku z němčiny z obou cermat testu měl 60 bodů a dcera měla více trojek i z matematiky, angličtiny apod. a testy cermat udělala na 31 bodů.
Chce jít na zdrávku (na 2 obory). Kdy starší děti přihlásit na přípravné kurzy?
Dcera chce jít na zdravku, ale bojím se že ji nevezmou, koukali jsme na letošní výsledky a vzali i se známky 93b+ a na odvolání 78b+. Nechci jít nutit do jiného oboru.
Všechny děti mi naostro napsaly testy o hodně hůř než doma - to jen jako upozornění, u vás to tak být nemusí. Šly na 8g, takže z páté třídy.
Jinak děti mi chodily na podzimní kurz na jednom gymnáziu a na jarní na druhém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera mi i řekla že se bude hodně snažit si známky v devítce zlepšit (na školu v osmé kašlala). Už teď se učí na přijímačky, na ty přípravy chodit chce a známky v deváté si prý zlepší. Ona se snaží, ale bojím se že to nakonec nezvládne.
- Citovat
- Upravit
Kluci OK,
pokud se dcera chce fakt dostat na zdravku, tak okamžitě začít makat na netu - testy na nanečisto, čj, matika, biola… holka, nechci vám oběma brát iluze, ale pokud vážně hodně moc nezamaká, tak se tam prostě nedostane - a pak je otázka, zda na takovou školu vůbec má a zda se tam nebude trápit.. není šikovná na ruce? na nějaké řemeslo? nebylo by to pro ni lepší??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucy75 píše:
Kluci OK,
pokud se dcera chce fakt dostat na zdravku, tak okamžitě začít makat na netu - testy na nanečisto, čj, matika, biola… holka, nechci vám oběma brát iluze, ale pokud vážně hodně moc nezamaká, tak se tam prostě nedostane - a pak je otázka, zda na takovou školu vůbec má a zda se tam nebude trápit.. není šikovná na ruce? na nějaké řemeslo? nebylo by to pro ni lepší??
Ona jinam nechce. Přečtěte si příspěvek který jsem teď napsala nad vámi.
- Citovat
- Upravit
@Lucy75 píše:
Kluci OK,
K čemu biola?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SAJ jakože k čemu BIOLOGIE na zdravotní školu!??? dotaz je míněn vážně!!??? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucy75 píše:
@SAJ jakože k čemu BIOLOGIE na zdravotní školu!??? dotaz je míněn vážně!!???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ona jinam nechce. Přečtěte si příspěvek který jsem teď napsala nad vámi.
hele, je plná trojek na výzo, tzn. že běžně ve škole dostává z písemek a diktátů 4 a podobně.. sama máš obavy.. jako ať to klidně zkusí, ale bude mít např. i chemii, dva cizí jazyky, fyziku, základy latiny a farmakologie.. a pokud už v osmé třídě má více trojek, tak byste měly obě dvě uvažovat realisticky a mít i záložní plán.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SAJ máš pocit, že tento obor nebude do přijímacího oboru nijak zohledněn??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, kdy se děti začnou učit na přijímačky? Mám dvojčata který jdou do devítky (syn a dcera) a k tomu ještě syna
který bude dělat přijímačky na 8.letý gympl. Syn který bude dělat na 8.letý gympl měl jednu dvojku z vlastivědy, zkoušel si na netu testy cermat a měl dohromady za oba testy 75 bodů takže tam jsem v klidu. Starší syn chce jít na IT a obchodku měl jednu trojku z němčiny z obou cermat testu měl 60 bodů a dcera měla více trojek i z matematiky, angličtiny apod. a testy cermat udělala na 31 bodů.
Chce jít na zdrávku (na 2 obory). Kdy starší děti přihlásit na přípravné kurzy?
Dcera chce jít na zdravku, ale bojím se že ji nevezmou, koukali jsme na letošní výsledky a vzali i se známky 93b+ a na odvolání 78b+. Nechci jít nutit do jiného oboru.