Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
My mu doma říkáme Saša, Sašík, SašíčekVe škole mu učitelé říkají Saša a kamarádi také Saša nebo Alex. Na tréninku chce, aby mu říkali Alex
Ale těch možností je u Alexandra hodně. Máma měla spolužáka, kterému říkali Xandr a kolegu, kterému všichni říkali Šaňa
Ali bych mu tedy fakt neříkala
Ali říkali dceři v Raymonda má každý rád. ![]()
@Anetcze My máme 1,5 ročního Alexandra a říkáme mu normálně Alexi. Když zlobí, tak Alexandře😄. Ale třeba babička se vždycky ptá: co dělá Alexík😊. Jinak Sašu atd. jsme zakázali a zatím klepu nikdo mu tak neříká
@Anetcze píše:
Ahoj holky, přemýšlíme nad jménem pro našeho kluka Alexander, ale pořád si lámu hlavu nad nějakými zdrobnělinami. Všude slýchám jen:
Alex, Lexa, Saša a nic dalšího… napadlo mě třeba, že se na něj dá ještě volat: Ali… ale tím jsem asi skončila. Napadají vás nějaká další oslovení
Aleš, Sandr(os), Lexy, Alek.
Krásný jméno. Máme v rodině. Říkáme mu Alexi, Alexíku, Alexandře, Lexí.. Naštěstí ještě nikoho nenapadlo mu říct Sašo, to je naprosto hrozny!
V okolí máme dva Alexandry. Jednoho oslovují Alexi, Ali, Alexíku, ojediněle Lexíku. Druhý je vyloženě Saša, což mě osobně se na kluka nelíbí. Ale záleží jen na vás, co se nejvíce líbí vám ![]()
Pak jsem se setkala ještě s variantami Alexander a Alex.