Josef nebo Vojtěch

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
24.11.20 20:53

Josef nebo Vojtěch

Jaké jméno z těchto dvou by jste vybrali? Nemůžeme se absolutně s manželem shodnout, jemu se líbí Josef, chtěl ho už u prvního syna, kde vybíral jméno on. Na konec se mi podařilo ho přesvědčit a máme Adámka, dcera je Adélka, tu jsem chtěla vždycky. Teď čekáme třetí dítko a nemůžeme se shodnout. Jméno Josef se mi nejdříve tenkrát nelíbilo, ale jak o tom jménu manžel pořád básní, celkem se mi začalo líbit. Více se mi ale líbí Vojta. Takže se nemůžeme nějak domluvit a jsme na vážkách, tak by nám pomohl hlas lidu :lol:. Příjmení je Červeňanský. Kvůli příjmení anonym.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
56505
24.11.20 20:54

Vybrala bych jméno Vojtěch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37121
24.11.20 20:55

Taky se mi libi vic Vojta, ale Josef mi momentálně přijde min používané a tak bych řekla, ze nehrozí, ze se jich sejde treba nekolik pak ve tride :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4496
24.11.20 20:58

Josef neee, to je hruza :oops: Vojta je hezký, ale je pořád v top 5 jmen stejně jako Kuba, takže jich je hodně, ale líbí se mi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776

Pokud by to byl Josífek a ne Pepan tak bych byla pro Jofesa. Vojtů je jak máku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879

Pro me Vojta/Vojtech neni hezke jmeno. Ale synovi bych nedala teda ani Josef. Kolik mate jeste casu se s muzem dohodnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
24.11.20 21:00
@Anonymní píše:
Jaké jméno z těchto dvou by jste vybrali? Nemůžeme se absolutně s manželem shodnout, jemu se líbí Josef, chtěl ho už u prvního syna, kde vybíral jméno on. Na konec se mi podařilo ho přesvědčit a máme Adámka, dcera je Adélka, tu jsem chtěla vždycky. Teď čekáme třetí dítko a nemůžeme se shodnout. Jméno Josef se mi nejdříve tenkrát nelíbilo, ale jak o tom jménu manžel pořád básní, celkem se mi začalo líbit. Více se mi ale líbí Vojta. Takže se nemůžeme nějak domluvit a jsme na vážkách, tak by nám pomohl hlas lidu :lol:. Příjmení je Červeňanský. Kvůli příjmení anonym.

Vojtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
24.11.20 21:04

Vojta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
24.11.20 21:05

Líbí se mi obě dvě. Obě jména se taky hodí hezky k příjmení. Osobně bych volila Josífka. Není tak časté. Vojta je v každé třídě tak 3× a strašně se to plete. Taky se mi líbí, že má Josef hodně variant- Josífek, Pepík, Pepan, Pepe,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
24.11.20 21:12

Určitě Vojta, Vojtíšek, Vojtinek, Vojťulda, i Vojtěch zní pěkně.
U Josefa mi naskočí starý pán nebo Pepa z depa. Jinak fakt nevím, jak pěkně malému roztomilému miminku a pak klukovi říkat - Jožan, Jožka, Jožo.. Pepa, Pepík, to je docela děs, to bych dítěti neudělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
24.11.20 21:12

Vojtěch :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
24.11.20 21:13

Josef :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1740
24.11.20 21:15

@Dinomama - u nás jich je 6 a 4 Kubové, se divím, že se paní učitelka ještě orientuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6161
24.11.20 21:18

Můj první kluk v životě se jmenoval Josef. stejně jako muj otec, i jeho otec, i otec mého přítele… Nesnášel jiný tvar nez Josef nebo Josifek. Dneska uz se mi to jméno libi, ale presto bych ho diteti nedala, i kdyz nevím proč. Možná proto ze by mu říkali Pepíčku 🤷

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76025
24.11.20 21:22

Já staročeská jména nemám ráda, ale když už, tak rozhodně Josef - neznám žádného chlapečka Josefa, zato Vojtěchů asi stovky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze