Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Mikinafes Jméno se přeci nepřekládá, jméno je takové jaké je.
@Anonymní píše:
Jaké jméno z těchto dvou by jste vybrali? Nemůžeme se absolutně s manželem shodnout, jemu se líbí Josef, chtěl ho už u prvního syna, kde vybíral jméno on. Na konec se mi podařilo ho přesvědčit a máme Adámka, dcera je Adélka, tu jsem chtěla vždycky. Teď čekáme třetí dítko a nemůžeme se shodnout. Jméno Josef se mi nejdříve tenkrát nelíbilo, ale jak o tom jménu manžel pořád básní, celkem se mi začalo líbit. Více se mi ale líbí Vojta. Takže se nemůžeme nějak domluvit a jsme na vážkách, tak by nám pomohl hlas lidu. Příjmení je Červeňanský. Kvůli příjmení anonym.
Vojtěch je krásné jméno. Manžela s tímto jménem oslovuju Vojtí, Vojtíšku. Maminka mu říká Vojtíne a to je děsný:D V naší genereci s mužem se mi zdá že jich ani moc není, já znám osobně jen toho svého, oproti třeba takovým Petrům, kterých znám asi dvacet. Ale spíš teď mezi dětmi jsou dost..
Josefum sebohuzel říká Pepo a to je otřesný, nikdy bych tak svoje dítě nepojmenovala.. Rozhodně bych volila Vojtěcha.
U prvního dítka chtěl manžel Josefa - jmenuje se dle tebe Adam. Pak přišla Adélka, kterou sis vždycky přála. I tady je jméno dle tvého přání. Tak třetí dítko by se mohlo jmenovat dle manželova přání?
Když mi bylo 20let, říkala jsem, že můj syn bude Vojta. Je mi o 20let více- ani jeden syn se tak nejmenuje( a jsem ráda, je jich hrozně moc).
Josefa bych mužovi odsouhlasila. Líbí se mi Jozka, Jožka, Józa, Choze a nebo Pepa, Pepíno…
Jo a jak se mu bude řikat ovlivníte vy a pak on sám…
Vybrala bych Vojtěch. Akorát počítej, že v dnešní době určitě nebude jediný svého jména ve třídě ![]()
@Švédka87 no ja mam treba pribuzny v kanade a vazne mi nerikaji Kateřina, ale Katie nebo tak, pisu jen zkusenost kamarada Vojtecha, ze to jmeno se v zahranici vyslovuje spatne, ale jinak je to hezky jmeno, zakladatelce to vubec nemusi vadit…
Vojtěch se mi nelíbí, význam jména naprosto otřesný. Navíc mám tohle jméno spojené s katolickou komunitou. A Josef to je totální úlet, je to jedno z nejošklivějších jmen.
@Maartina7 tak Choze, to jako myslíš fakt, k tomu už opravdu chybí jen přijímení Lakatoš.
A těžko ovlivní, jak se mu bude říkat, když dostane jméno, které prostě hezkou variantu oslovení nemá.
To jako dá jméno na přání manžela a pak bude vymýšlet dítěti různé přezdívky, protože ji jméno nepůjde přes pusu?
Adamů je možná ještě víc, než Vojtů.
A zahraničí, opravdu nevím, co je těžkého na vyslovení slova Vojta. Kdyby chtěla jméno Řehoř, tam by možná problém byl, kdyby nositel trval na přesném užívání svého jména v cizojazyčné zemi.
@Anonymní píše:
Jaké jméno z těchto dvou by jste vybrali? Nemůžeme se absolutně s manželem shodnout, jemu se líbí Josef, chtěl ho už u prvního syna, kde vybíral jméno on. Na konec se mi podařilo ho přesvědčit a máme Adámka, dcera je Adélka, tu jsem chtěla vždycky. Teď čekáme třetí dítko a nemůžeme se shodnout. Jméno Josef se mi nejdříve tenkrát nelíbilo, ale jak o tom jménu manžel pořád básní, celkem se mi začalo líbit. Více se mi ale líbí Vojta. Takže se nemůžeme nějak domluvit a jsme na vážkách, tak by nám pomohl hlas lidu. Příjmení je Červeňanský. Kvůli příjmení anonym.
Adam, Adela a rozhodně Vojtěch
Jeden Josef byl známý vrah a druhý byl paroháč. ![]()
Určitě Vojta, pod jménem Josef si představím starého pána..ikdyž jako malému by mu asi všichni říkali Pepa nebo Pepíček