Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Myslím si, že teď se bude Josef dávat víc, tím, že to Vendula „oživila“…
@DoktorkaZorkaHorká píše:
Myslím si, že teď se bude Josef dávat víc, tím, že to Vendula „oživila“…
Myslím, že spoustě lidem je nějaká Vendula ukradená. Ve školce ve třídě máme Josefy dva.
@Kfětoslava píše:
Já si hodněkrát všimla u sbírek na postižené chlapce, že často to byl Vojtíšek.
Takový Vojtíšek Hynaisů byl vyloženě „neúspěšný“ ![]()
To, že se vybírá na nemocné Vojtěchy neznamená, že děti toho jména bývají častěji nemocná. Jde o četnost jména a víceméně náhodu. Znám několik Vojtů a mají zdravý kořínek.
@Russet píše:
Myslím, že spoustě lidem je nějaká Vendula ukradená. Ve školce ve třídě máme Josefy dva.
Spoustě jo a jiná spousta jí zase fandí
… Ty prostě na tyhle záležitosti nevěříš, ale ne všichni to mají stejně jako ty ![]()
@DoktorkaZorkaHorká píše:
Spoustě jo a jiná spousta jí zase fandí… Ty prostě na tyhle záležitosti nevěříš, ale ne všichni to mají stejně jako ty
Nemyslela jsem to tak, že jí nefandí. Ale lidi nevybírají jména podle celebrit. Doufám. O karmickém zatížení jmen jsem se před časem dozvěděla právě na epipi, do té doby jsem o tom neměla ani tušení.
@Russet píše:
Nemyslela jsem to tak, že jí nefandí. Ale lidi nevybírají jména podle celebrit. Doufám. O karmickém zatížení jmen jsem se před časem dozvěděla právě na epipi, do té doby jsem o tom neměla ani tušení.
Co mám zkušenost z okolí, tak vybírají… Naštěstí jich teda není moc
… Ale ony ty jména jdou ve vlnách… Třeba Antonínů ve věku 30-40 moc není, ale cca před 10 lety se to jméno celkem masivně vrátilo…
@Russet píše:
Jó, Vojta Dyk a Kotek by mohli vyprávět, jak karmicky zatíženi jsou. Složitý život nesouvisí se jménem
A ty je znáš nějak blíž, abys věděla, co je trápí a jaké mají problémy? Nebo znáš jen to pozlátko z bulváru?
@divine woman píše:
A ty je znáš nějak blíž, abys věděla, co je trápí a jaké mají problémy? Nebo znáš jen to pozlátko z bulváru?
Neznám je osobně, ale Dyk dostal do vínku hlas, který ho živí, a Kotek hraje už od mládí. Je jen na nich, jak se svými talenty naloží. Ale úspěšní podle dnešních měřítek jsou. Problémy má celebrita i člověk, co se na tu celebritu chodí dívat. Ale dělat z Vojtěchů chudáčky karmicky zatížené, to je jak z předminulého století. Asi by měli nosit škapulíř.
Příspěvek upraven 25.11.20 v 08:58
Za mě Vojtěch.
Já nemám ráda ty obmeny jména Josef - Pepa, Pepík, Pepe, Pepino, atd.
Kdyby se jméno používalo v tom základním tvaru, tak bez problémů Josef. Ale ani nepamatuji, kdy naposledy jsem jméno Josef slyšela používat, když někdo na nekoho volal.
@Rachel_cz píše:
Za mě Vojtěch.
Já nemám ráda ty obmeny jména Josef - Pepa, Pepík, Pepe, Pepino, atd.
Kdyby se jméno používalo v tom základním tvaru, tak bez problémů Josef. Ale ani nepamatuji, kdy naposledy jsem jméno Josef slyšela používat, když někdo na nekoho volal.
Tak třeba Pizingerová si na tom Josefovi celkem zakládá.
@Russet píše:
Tak třeba Pizingerová si na tom Josefovi celkem zakládá.
A co tím chceš říct? To je ta starší paní, co má dítě se zajícem? Ať si zakládá, mě se to nelíbí.
@Rachel_cz píše:
A co tím chceš říct? To je ta starší paní, co má dítě se zajícem? Ať si zakládá, mě se to nelíbí.
Nečti mezi řádky. Muže většinou tituluje jménem Josef. Nezdrobňuje. S kým a kdy si co pořídila vůbec nekomentuju. Diskuze je o jménu.
@Russet píše:
Nečti mezi řádky. Muže většinou tituluje jménem Josef. Nezdrobňuje. S kým a kdy si co pořídila vůbec nekomentuju. Diskuze je o jménu.
To jo, ale to je jedna z mála. Bohužel.