Josef nebo Vojtěch

Napsat příspěvek
Velikost písma:
412
25.11.20 09:23
@Rachel_cz píše:
Za mě Vojtěch.
Já nemám ráda ty obmeny jména Josef - Pepa, Pepík, Pepe, Pepino, atd.
Kdyby se jméno používalo v tom základním tvaru, tak bez problémů Josef. Ale ani nepamatuji, kdy naposledy jsem jméno Josef slyšela používat, když někdo na nekoho volal.

Je to tak. Jsem Josef. Jako dítěti my bylo jedno jak mi kdo říká. Čím jsem byl starší tak jsem ty různý obměny, taky nesnášel. Né, že by se mi nějak extra líbila varianta Josef, ale asi mi ze všeho přijde jako nejnormálnější. Jako, ženský si představte, že vás třeba v baru osloví frajer a řekne "ahoj já jsem Pepa (Pepík, Pepča atd.) No děs :-)) Dneska se představuju jako Josef, ale nikdo my tak potom stejně neříká. Mám rád cizince ty naopak používají zásadně Josef :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15088
25.11.20 09:30
@JoHoP píše:
Je to tak. Jsem Josef. Jako dítěti my bylo jedno jak mi kdo říká. Čím jsem byl starší tak jsem ty různý obměny, taky nesnášel. Né, že by se mi nějak extra líbila varianta Josef, ale asi mi ze všeho přijde jako nejnormálnější. Jako, ženský si představte, že vás třeba v baru osloví frajer a řekne "ahoj já jsem Pepa (Pepík, Pepča atd.) No děs :-)) Dneska se představuju jako Josef, ale nikdo my tak potom stejně neříká. Mám rád cizince ty naopak používají zásadně Josef :-)

Tam záleží na kouzlu dané osobnosti, ne na jménu. A co je špatného na tom představit se Pepa? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
25.11.20 09:33
@JoHoP píše:
Je to tak. Jsem Josef. Jako dítěti my bylo jedno jak mi kdo říká. Čím jsem byl starší tak jsem ty různý obměny, taky nesnášel. Né, že by se mi nějak extra líbila varianta Josef, ale asi mi ze všeho přijde jako nejnormálnější. Jako, ženský si představte, že vás třeba v baru osloví frajer a řekne "ahoj já jsem Pepa (Pepík, Pepča atd.) No děs :-)) Dneska se představuju jako Josef, ale nikdo my tak potom stejně neříká. Mám rád cizince ty naopak používají zásadně Josef :-)

Naprosto chápu, já oslovuji teda Josefy taky výhradně jen Josef.
Stejně jako se mi líbí jméno Daniel, ale nesnáším Dan. To je jak na psa. Přitom Daniel zní tak krásně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
25.11.20 09:47

@boball Třeba je to jenom moje trauma z dětství :-) Nedá se říct, že je na tom něco špatně, ale když se ti to nelíbí tak to jde přes pusu špatně. Jak říkám, asi moje trauma :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2033
25.11.20 09:49

Obě jména bych vyškrtla a vybírala dál. Líbil by se mi ten Antonín :). Z těch dvou navrhovaných bych dala Josef, je to mezinárodní, bez háčků. Krásně klasické jméno. Jen bych trvala na tom, aby se u říkalo Josífek, Jožka… Pepík nic moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15088
25.11.20 09:54
@JoHoP píše:
@boball Třeba je to jenom moje trauma z dětství :-) Nedá se říct, že je na tom něco špatně, ale když se ti to nelíbí tak to jde přes pusu špatně. Jak říkám, asi moje trauma :-)

Jo, to chápu, také mi moje jméno nejde přes pusu, ale na Pepčovi jsem nikdy neviděla nic hanlivého ani překvapujícího, co by někoho zarazilo. A znala jsem dost pěknejch kluků s tímhle jménem u kterých bylo holkám jméno fuk ;) neříkám, že nejsou hezčí jména.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
25.11.20 12:07

Nebo můžeš dát německou podobu Vojtěcha. Albert nebo Adalbert.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
25.11.20 12:23

Já bych dala toho Josefa. Vojtěchů jsou teď všude mraky. A hlavně bych asi chtěla vyjít vstříc i manželovi, pokud po tom jménu touží, líbí se mu a už 2× se musel upozadit. :-) Jen bych trvala na oslovování Josefe/Josífku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
25.11.20 19:13

Mnohem vic se mi libi Vojta, ale taky koukejte na to, jestli nekdy jezdite do zahranici, neni mozne, ze tam dite bude jednou studovat apod., mam dva kamarady Vojtechy a oba sou nestastny, ze to jmeno je v zahranici pro vsechny neprelozitelny a nevyslovitelny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
25.11.20 20:02

Vojtěch, jednoznačně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.11.20 20:14

Josef, jednoznačně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
25.11.20 20:19

Jako líbí se mi obě, ale nedala bych ani jedno. Josef je moc běžné a Vojtěch je taky moc časté v poslední době.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
25.11.20 21:51
@Russet píše:
Takový Vojtíšek Hynaisů byl vyloženě „neúspěšný“ :roll:
To, že se vybírá na nemocné Vojtěchy neznamená, že děti toho jména bývají častěji nemocná. Jde o četnost jména a víceméně náhodu. Znám několik Vojtů a mají zdravý kořínek.

Přesně tak. Vzhledem k tomu, že se dává podstatně víc Vojtíšků než třeba Lojzíků, logicky zde bude procentuálně zastoupeno i více chlapců s nějakým onemocněním. To však není problém jména, ale četnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
25.11.20 22:19
@Mikinafes píše:
Mnohem vic se mi libi Vojta, ale taky koukejte na to, jestli nekdy jezdite do zahranici, neni mozne, ze tam dite bude jednou studovat apod., mam dva kamarady Vojtechy a oba sou nestastny, ze to jmeno je v zahranici pro vsechny neprelozitelny a nevyslovitelny…

A myslíš, že Indové nebo jiné národy dávají extra jméno, aby bylo vyslovitelné v jiné zemi? Tak to holt komolí, když to neumí vyslovit. Jejich chyba. A že je nepřeložitelné? Ale jdi ty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
26.11.20 07:02

Já bych chtěla Vojtu 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie