ZDVOJENÉ DISKUSE A JINÉ - jak řešit?

9867
31.1.07 15:08

ZDVOJENÉ DISKUSE A JINÉ - jak řešit?

**Přiznávám, že v diskusích na emiminu je totální chaos - i když chápu, že se uživatelům nechce prohledávat ta spousta diskusí, která tu už je, není řešení zakládat stále stejné diskuse znovu a znovu - a je fakt, že podesáté se mi na stejné téma prostě odpovídat nechce.

Takze pojďme si optět po půl roce promluvit o tom, co by nám diskuse zjednodušilo.

Vítám každý konstruktivní nápad a tip, jak zjednodušit hledání.**

Sama mám jeden - při zakládání nového tématu by mohlo vyskočit okno s vyhledáním klíčových slov zakládaného tématu - třeba by to pomohlo zjistit, zda podobné téma už existuje…

Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
386
31.1.07 15:14

Ahoj Lesino,
to by bylo docela dobrý, ale hlavně to nesmí trvat několik minut :evil:
Většinou, když někdo potřebuje poradit, tak je to skoro vždy rychlovka a čekat, než se tam objeví nějaké okno, moc dlouho asi člověka odradí. Mě nic nenapadá, protože PC genius moc nejsem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17938
31.1.07 15:20

Ahoj,
možná je to tím, že tématické okruhy jsou moc široké. V poslední době třeba byla spousta diskusí na téma rodičovský příspěvek, mateřská … ale když tam člověk napíše, jeho příspěvek vzápětí zapadne a nikdo se nedozví, že se ptal … Taky tu bývá spousta diskusí na kočárky.

Možná by bylo řešení, aby se zobrazovalo posledních ne 10, ale víc diskusí, protože většinou jde reagovat jen na ty novější a ty starší už ani nejsem schopná najít. Poslední příspěvky jsou většinou od povídalek v dlouhodobých diskusích.

Vyhledávání pomocí klíčových slov by bylo zajímavé, protože jinak je orientace v tématech pro laika opradu velmi složitá.

Jiřina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
31.1.07 15:21

Evo, dejme tomu, ze řešíš teplotu po očkování - no ty založíš nové téma - jen si vem, klik jich tu už je…

Takže před založením by na tebe vyskočilo (ihned, bez čekání) okno, kam bys napsala teplota očkování a dala bys hledat kliknutím myší - ihned by se ti objevil seznam diskusí, kde jsou tato slova uvedena. Pravda, bude jich víc, ale ve dvaceti diskusích snad hned najdeš, zda už tam není přesně to, co potřebuješ.
Pokud bys přece jen nenašla, můžeš založit novou. Vše by mělo být hotovo ihned, na počkání - pochopitelně s ohledem na rychlost připojení.

Je to taková moje idea, tak nevím, zda je přijatelná i pro ostatní. Proto se ptám.

Jirino, vyhledávání v diskusích jede a je spolehlivé - jen ho málokdo používá…

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17938
31.1.07 15:23

Ještě mě napadá - když najdeš podobnou diskusi, staré příspěvky sloučit do té nové a tu starou smazat … takhle bude mít člověk hned k dispozici odpovědi a když ne, může se ptát dál .. Když se všechny diskuse o kočárkách sloučí do jedné, hned jich 20 ubude …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
31.1.07 15:34

Připojení máme rychlé, ale to vyhledávání je pomalé. Ale když by to šlo ihned, jak píšeš, tak nejsem proti.
Jinak taky souhlasím s tím, aby se objevovaly nové diskuze ve větším množství - jak píše Jiřina.
Ale nesouhlasím s tím, aby se všechny diskuze o kočárkách daly do jedné. Mě by třeba zajímala diskuze jen o Jané a nemusím číst o Deltimu. Ale o teplotě po očkování, atd. (co je opravdu stejné) to by se dalo slučovat.
Jo a ještě mě napadlo, aby se zobrazily jen diskuze a ne deníčky (podle klíčkového slova). Někdo třeba napíše, že klučina měl k narozeninám dort a když budu hledat diskuzi na recept nějakého dortu, tak mi tam vyběhne deníček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5546
31.1.07 15:44

Naprosto souhlasím s Lesinou, já jsem sice zakládala zatím jenom jednu diskuzi a to téma jsem fakt nenašla, neboť jsem přesně nechtěla bejt jak trdlo, co si neumí něco vyhledat. Ale o to víc mě štvalo, že než jsem se proklikala na konec tématu, tak jsem narazila asi na milion stejnejch diskuzí - a naprosto zbytečně…a nechápu, jak např. někdo může do stejného měsíce porodu zařadit např. Téma : Jsem asi těhotná? a podobně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
31.1.07 16:21

Souhlasím s tím, že výsledky hledání podle klíčových slov by mohly vyplivovat jenom diskuze a ne deníčky…Je to hrůza, kolik je stejných diskuzí a přitom není problém jenom „vytáhnout“ starou diskuzi nahoru :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
31.1.07 16:23

Ahojky!

Ja bych asi predne promazala stare diskuze, do kterych se uz nejakou dobu neprispiva a tema neni nejakym zpusobem aktualni..je to ale technicky mozne?

jsem uplne alergicka na diskuze ohledne kocarku-hlavne Jane :twisted:
a kdyz me nejaka diskuze zajima, nebo tam chodim casteji, tak si ji proste soupnu do oblibenych…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
31.1.07 16:28
Zuziky píše:Ja bych asi predne promazala stare diskuze, do kterych se uz nejakou dobu neprispiva a tema neni nejakym zpusobem aktualni..je to ale technicky mozne?

S tím také souhlasím.

Ale můžu se Tě Zuziky zeptat v čem Ti vadí diskuze o Jané víc, než jiné diskuze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
31.1.07 16:31

Evi, jen kvuli tomu, ze se mi jich tu zda nechutne moc a dle meho neustale resi totez- jinak proti Jane nic nemam :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
31.1.07 16:35

Já si myslím, že nechutně moc diskuzí je tu k hodně tématům. A to se tady právě řeší.
To, že jsem uvedla jako příklad Jané a Deltim, jsem myslela tak, že když se všechny diskuze o kočárkách dají do jednoho, bude v tom hrozný guláš. Proto bych kočárky nespojovala do jednoho, ale třídila podle značky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
31.1.07 16:37

Evi, vidis- to me nenapadlo- a pripada mi to jako mooc dobry napad- proste k tem ruznym kategorii-jako treba kocarky-udelat podkategorie…Lesi, slo by to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
31.1.07 16:41

Zuziky, ale ty podkategorie si můžeme udělat samy tím, že vytvoříme diskuzi s názvem třeba nějaké značky toho kočárku a tím to vlastně třídíme do podkategorií. Tak to vlastně funguje, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
31.1.07 16:43

Mně by třeba vždycky zajímalo, jak ten určitý problém dopadl - ale to je na nás uživatelkách.
Bosorka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová