Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj Missorko,
ráda bych dodržela pravidlo č. 1! Jenže mám problém!
Možná je to tím, že neumím vyhledávat. Zadám-li například hledaná slova - Nebezpečné výrobky- tak mi to vyhledá diskuze, jako např. Rodíme v dubnu. A takových je tam 354! Když si náhodou pamatuji jméno zakladatelky diskuze, tak zadám vyhledávání podle autora. Výsledek vyhledávání je 0! Neboť nebyl nalezen výsledek vyhledávání podle zadaných parametrů…
Jakou dělám chybu?
Lila
Lilo,
jasně, že nikdy nenajdeš všechno. Tohle je můj, možná marný, výkřik do tmy, aby nevznikalo 125 diskusí o prdících, metřících a RP. ![]()
Vyhledávač není dokonalý a diskuse nemají klíčová slova. To znamená, že vyhledává všechno s daným slovem.
Trochu pomoci se dá následovně:
Nárůst diskusí je neskutečný, působí mnoho problémů provozu celého serveru. Jsem ráda, že diskuse takto fungují, ale musí se to nějak řešit (na straně provozovatele, webmastera a administrátora). Stanovení pravidel je jen kapka v moři, ale být by tu měly.
Peta
P.S.: ty nebezpečné výrobky jsem taky nenašla, ale 100% tu byly, máš pravdu… ![]()
No ja tiez nemam moc stastie vo vyhladavani.
Robim to ale tak, ze mi chodi na email upozornenie kde pribudol novy prispevok (na diskusie, kde som sa zapojila) no a ked potrebujem najst nejaku starsiu diskusiu z tych mojich, tak si zoradim maily podla abecedy a tam to uz najdem lahko.
A potom davam odkazy prave do tych novovytvorenych duplicitnych diskusii.
Ale ked chcem vyhladat nieco, kde som neprispela, tak je fakt, ze to ide tazko ![]()
Missorka-ja mam otazku k tomu pravidlu 7. to si totiz kazdy moze vykladat inak. Co to je slusna diskusia na urovni? Pre niekoho to moze byt vulgarne nadavanie, pre ineho zase ked niekto len troska oponuje jeho nazoru. Takze by som prosila upresnit, aby som vedela, coho sa mam vyvarovat.
Ja uz budem mat pomaly aj strach nieco napisat, ci to niekomu nebude vadit. Vid metriky, gramatika, slusne spravanie ![]()
Este mam taky blby dotaz, dufam, ze nevadi, ze ti to pisem sem a nie sz, ale mam pocit, ze sa to tyka temy.
Nedali by sa tie diskusie zlucit? myslim na rovnaku temu, zeby sa pridala ta diskusia k inej podobnej diskusii. Alebo vytriedit podla temy.
ALe skutocne to je len napad absolutneho antitalenta a laika a asi sa pytam na nieco nezrealizovatelne. ![]()
Ahoj Missorko - tohle by mozna stalo za to dat do Aktualit, aby to jine diskuse nevytlacily…
Kimmy ,
pravidla budou mít stálé místo až se snad konečně uskuteční přechod na novou verzi… ![]()
Gothic ,
ahoj. ![]()
Slušná diskuse na úrovni - myslím zrovna, že my dvě si nemusíme vysvětlovat skoro nic, nesouhlasily jsme spolu mockrát,
vždycky slušně, pořád se bavíme…
Měla jsem na mysli, slepice a jiná zvířata, osobní napadání a urážení. Takové příspěvky prostě mažu a budu ráda, pokud mě na ně někdo upozorní, opravdu není v mých silách sledovat všechny diskuse.
Co se metříků a gramatiky týče - nechci nikoho nějak svazovat, většinou jsou to témata k diskusi. Diskuse o metřících by mě taky nenapadla, ale považovala jsem za přínosné ji z diskuse o Katty vystříhnout. Stejně tak jsem v dotyčné diskusi smazala dva příspěvky, kde si někdo zkoušel metřík, věřila bys tomu?
Roztřídění diskusí je možné jedině ručně, snažím se, ale po hodině klikání jsem zralá na blázinec a na tatranku (to si nemůžu dovolit, když hubnu, ale představa, jak se v blázinci vyspím je docela lákavá
, takže to dělám jen ve velmi omezeném množství. Ani čas na to moc nezbývá…
Za všechny vaše podněty jsem moc ráda.
Hezký den.
Peti dik za odpoved, budem poctivo upozornovat a vyhladavat ![]()
Chapem, ze je toho moc, to som skor videla tak v dlhsom horizonte. Keby som to vedela, tak ti s tym rada pomozem, ale bohuzial na toto som fakt antitalent ![]()
Dakujem za odpoved, s tym skusanim metrikov v kattyinej diskusii to je fakt sila
.
Prajem ti mnoho energie pri hubnuti!!
Ja som zatial v stadiu zeriem vsetko sladke v dosahu 1km ![]()
Neviem ci poznas stranku www.mamaaja.sk tam sa mi zda triedenie diskusii celkom prehladne a dobre, www.babetko.sk sa tiez poslednu dobu dost zlepsilo. Emimco je aj tak najlepsie, pisem ti to sem len pre inspiraciu, v ziadnom pripade ako kritiku!! Len sa snazim pomoct
Len uz fakt neviem ako su tie moje napady zrealizovatelne, vidim to len ako laik ![]()
Aj tak mas moj obdiv, ako to stihas, musi toho byt hoooodne ![]()
Ahoj Missorko,
mám jednu připomínku, či námět. Jedná se o řazení diskusí. Zpravidla se orientuju v oddíle „nové diskuse“. Když má někdo nějaký dotaz a vytvoří kvůli tomu novou diskusi, velice brzy mu tato diskuse „sjede“ dolů a není vidět, a tím pádem dotyčná nemusí žádnou odpověď dostat. Příčinou jsou stálé diskuse (různé říjny, září a pod.). Holčiny, které přispívají do těchto stálých diskusí, si je vždy najdou (vím,to, protože patřím do jedné z nich). Nestálo by tedy za úvahu, tyto stálé dskuse z počítání a řazení vyjmout?
Děkuji za odpověď,
carsa
Missorko, je fakt, že zkoušky metříků v Kattyině diskusi jsem si všimla, ale přiznám se, že jsem nevěděla, že na to mám upozornit. Takže už to vím a příště to udělám.
K té slušné úrovni diskuse - myslím, že není účelem diskuse, aby si všechny přispěvatelky rozuměly, ale aby dokázaly svůj odlišný názor vyjádřit slušně, bez vzájemného urážení, což se někdy nedaří.
Ivča
Ta holčina, co zkoušela ty metříky emimino a jeho diskuze teprve objevila, určo to nebylo ve zlém, asi nevěděla, co to dělá, každému to nejde intuitivně - ptala se v deníčku. Než jsem jí stačila napsat, ať to zkusí smazat a jak, udělalas to ty, Missorko, asi právě zavčasu, další příspěvek byl pak od Katty.
Budoucí pravidla budou dobrá.
Hezký den, Eva
Maxik,
jo asi to nebylo ve zlem… Tomu verim. Je fajn, ze se to stihlo smazat…
Carsa,
počítám s tím rozdělením, jenže to vázne na technickém řešení, ale snad se to brzo dodělá.
Gothic,
na odkazy kouknu.
Hlavní problém myslím je, že na emimi chybí pořádná nápověda, pak by ke spoustě věcí nedocházelo. Pracuju na tom.
Holky,
já jsem to pochopila tak - ty 2 příspěvky o metříku u Katty v diskuzi - že se naše metříky nehodí do té konkrétní diskuze, že to Katty zrovna nepovzbudí, když vidí, jak jsme všechny těhulky nebo maminky…, tudíž že ty příspěvky byly na místě. Třeba se ale pletu…
To jsi pochopila správně. Proto jsem je vypíchla jako samostatnou diskusi.
Peta
Ahojte holky,
gothic - ještě mě napadá, že u diskuzí do kterých jsi nepřispěla, lze zapnout sledování tématu, je to úplně dole pod posledním příspěvkem … ale to asi víš.
K tomu bodu jedna - opravdu se mi nedaří diskuze najít. To myslím v případě, že chci napsat nějaký svůj problém, vím z dřívějška, že taková diskuze existuje, ale já ji nemůžu najít. Strávím spoustu času prohledáváním xxx diskuzí a stejně ji nenajdu.
Říkám si, jestli není chyba ve vyhledávači. Možná by šlo udělat, aby vyhledával nejdříve v názvech diskuzí . Mě připadá, že prohledává celý text dizkuze, každé podobné slovíčko tomu zadanému ( zdá se mi, že i nepodobné) …
Ale nevidím to jako zá:,–(ní chybu na eM. Jen si říkám, že ostatní mají možná podobný problém, a tak zakládají nové a nové diskuze …
Pěkný večer
Lila
Pravidla pro používání diskusí na emimino.cz
Zde můžete najít rady a tipy, jak správně používat diskusi na www.emimino.cz. Pokud je budeme dodržovat, bude nám v diskusi fajn a bude užitečná pro co největší počet uživatelů.
1. Dříve než založíš nové téma, zkus vyhledat, jestli už podobné téma někdo nevytvořil. Vyhledávání v diskusi - http://emimino.cz/modules.php?…
2. Pokud zakládáš nové téma, zvaž do které kategorie jej zařadíš. (Snažilkovské a těhulkovské diskuse nepůsobí v kategorii Neplodnost patřičným dojmem.)
3. Drž se vytvořeného tématu. Pokud tě v průběhu diskuse napadne jiné související téma, založ vlastní diskusi. (Aby diskuse o typu autosedačky nekončila diskusí o nadváze po porodu.)
4. Zkus dát nově založenému tématu co nejvýstižnější název. Názvy diskusí typu „Prosím o radu!“, „Nevím, jak dál“ apod. nikomu nic neřeknou.
5. Neptej se jednou diskusí na dva dotazy. (Např.: Jaké pečivo batolatům a jaká Éčka jsou škodlivá?)
6. U každého příspěvku zvaž, jestli je adresovaný širšímu publiku, nebo je určený konkrétnímu uživateli. Podle toho se rozhodni, jestli napíšeš příspěvek do diskuze, anebo pošleš danému uživateli soukromou zprávu. Stejně tak - pokud chceš něco od administrátora serveru, napiš mu to mailem nebo soukromou zprávou a nezakládej kvůli tomu novou diskusi.
7. Dodržuj pravidla slušné diskuse na úrovni.
8. Pokud máš pocit, že jsou pravidla porušována, upozorni na to, prosím, administrátora.
Missorka (missorka@emimino.cz)