Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím všechny,jsem už 37+3 týden a termín mám 23.10. a 26.10..Byla jsem na záchodě a najednou koukám a na papíru hustý bílý pár cm dlouhý hlen,myslíte že by to mohla být hlenová zátka?Nemám totiž vůbec tušení jak by měla taková zátka vypadat.
Hlenová zátka je spíš takový „gel“ nahnědlý, nebo s příměsí krve…jde buď postupně, nebo najednou velký kusanec…tohle mi spíš přijde jako klasický výtok…
U mně byla hlenová zátka tak, že jsem si myslela, že mi rupla voda - mraky hlenu, vody i krve. Voda to dle testu nebyla, ta rupla až asi za 30 minut. Zátka bývá s příměsí krve.
Bývá s příměsí krve,ale taky nemusí,já mám hlenovou zátku taky jako gel,ale bíložlutý a dr.říkal,že krev se tam může objevit až ke konci…Takže to klidně může být kus hlenové zátky.Nejvíc záleží na konzistenci…
Hl. zátka je hlenovitý výtok, může být různě zbarvena, bílo žlutá, až růžovo červená, odchází najednou nebo po částech.. Porod neznamená, ten může nastat hned nebo i za měsíc.
Mě zátka ocházela asi týden před porodem, každý den kousek
Měla jsem ji čistě bílou
Podle mě to hlenová zatka být klidně může. Myslím že by jsi určitě poznala jestli je to výtok co máš pravidelně. Jak holky píšou může vypadat všelijak
Ale jen proto že je to HLENOVÁ zátka neznamená že to musí byt hlen
Neznamená porod ale je to známka blížicího se porodu.
včera večer jsem potom měla slabší bolesti v podbříšku vystřelovalo mi to do nohy ale po vaně to přešlo..v noci mě zas budili bolesti hlavně do nohou a dneska ráno zas silný tlaky v podbříšku a bolesti do zad ale už je to zas lepší ale furt mi tvrdne břicho..tak nevím ![]()
Tak to budou určitě posličci.. Hlavně se ničeho neboj. Pokud nekrvaciš tak je to v pořadku. Jsi uz na konci tehotenství, takže je normalní že se takové veci dějí. Tvrdutí bříška je normalní. A to že te poboliva v podbříšku a mas bolesti do nohou je taky normalní. Přeci jenom už je to zatež na ty nohy
Klidně už mužes začit kazdou chvili i rodit. 14 dnu +- je v normě. Hlavně se neboj že to nepoznáš. Každá rodička to pozna ![]()
čekám to už každým dnem a už jsem docela nervozní už se strašně těším ![]()
uvidíš
Ja už měsic pred porodem plašila kazdej den že už rodím ![]()
já už ted taky plaším kvůli každý maličkosti al to asi každá žnská z nedočkavosti ![]()
jj přesně tak
Hele vydržela jsi to uz 8 a pul měsice , tak si ted jen řekni, že víc jak měsic to určite nebude ![]()
No těch posledních pár dní je právě nejhorších říkám si až to přijde tak to přijde ale stejně mi to nedá spát ![]()