Zebřičky, pomoc!

613
20.12.05 05:25

Zebřičky, pomoc!

Zebřičky snažilky, co máte zkušenosti s injekcema, poraďte mi. Musim si sama píchnout nitrosvalovou injekci a nevim, jak na to. Když vidim tu jehlu, tak se mi už teď klepou ruce a s mojí šikovností si určitě vypíchnu oko. :D

Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
38
20.12.05 08:32

Ahojky Míšo,

já jsem si celé těhotenství píchala jednorázový injekce proti srážlivosti krve do břicha! Můžu říct, že mi trvalo dost dlouho než jsem našla odvahu - musel zakročit manžel. Ze začátku těhotenství to šlo, ale potom, když je bříško tvrdý a není za co chytit, hrůza!!!! Stále jsme přemýšleli, jestli nemůžeme mrňouskovi nějak ublížit. Pak jsem se to naučila s takovým rituálem - pohodlně u:,–(it, zhluboka dýchat a vždycky jsem si dokola opakovala, že je to pro toho malýho človíčka, aby se narodil v pořádku. BYla jsem kolem pupíku samá modřina, ale vzládli jsme to, jsou na tom jiné holky hůř.

Držím palečky ať to zvládneš, já myslíš, že to určitě půjde.

Ivina a Peťa (8měsíců)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
21.12.05 12:56

Já tě můžu jenom psychicky podpořit, nikdy jsem nic takového zatím nepotřebovala. Taky bych asi byla celá roztřesená. Držím palce ať to zvládneš. Nejhorší je to poprve a pak to snad půjde :) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
21.12.05 13:04

HOlky,

já vůbec nevěděla, že některé maminky se musí třeba naučit píchnout si injekci když jsou těhotný. Panebože to je hrozný. Já jak se znám, tak bych to nezvládla.

Ale Kaede tobě přeju ať strach překonáš a vše v klidu zvládneš. Já vím, lehko se řekne, ale hůř udělá. Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
21.12.05 13:14

Ahojky, teda nitrosvalovou injekci bych si sama nepichla. Pichala jsem si v klidu podkozni do bricha, ale do svalu, to je o necem jinem.
Romca a David

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
23.12.05 13:15

Ahojky holky, díky za podporu Já jsem hroznej srab, ani na braní krve se nekoukám :roll: . Možná bych mohla zkusit tu znecitlivující náplast. Mám si dát na něco pozor? Od čeho jste měly ty modřiny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
23.12.05 13:59

Ahoj Kaede,

já si píchala injekce kvůli srážlivosti krve celé těhotenství, ale podkožní. Píchala jsem je ze začátku do břicha a později až mi porostlo bříško, tak na radu lékaře radši do nohy. Prostě jsem chytla kůži dvěmi prsty a píchla (samozřejmě po dezinfekci). Ale to byly opravdu podkožní. Jo ty injekce už byly připravené z lékárny. Modřiny jsem měla taky, když se mi podařilo napíchnout nějakou cévku. Akorát mi radili, když tu injekci vpichnu, ať zkusím nabrat jen trošičku jestli nejsem v nějaké cévě. No i když jsem nebyla, modřina byla stejně… Ale v nemocnici po porodu mi to píchaly sestřičky a nic nenabíraly.
No doufám, že jsem se moc nezamotala…
 Gabka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
538
23.12.05 22:43

Ahojky, já zase občas píchám muži nitrožilně faktor na srážení krve. Taky chuťovka.
Holky držte se, zvládnete to.
 Albi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
23.12.05 22:48

Albi ty si doktorka???
Ja som chodila na zdravotku a nitrozilne inekcie smie pichat len MUDr!
tam je velke riziko komplikacii. To si ma docela zaskocila. Pichaju to sice aj sestry, ale len nacierno a keby sa niekomu nieco stalo, tak je z toho pekny humbuk!
No mozno je to v Cr inak. Len ma to zaujalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
538
23.12.05 22:57

Ahojky doktorka nejsem, ani můj muž, ale je hemofilik, a když někam razíme, vozíme domácí léčbu.
Tady taky smí nitrožilně píchat jen doktoři, sestřičky ne.
Když muž měl problém a nebyla jsem s ním, jel na pohotovost se svou krabičkou (originál zabalenou s veškerým popisy) a tam mu to nikdo nechtěl píchnout. Až na třetím místě se odvážili a dr mu injekci píchla.
Jo, je to vtipný, mně to nikdo ani neukázal a v krabičce je jen jedna jehla, která se nesmí použít, když se vpich nepovede. No, oni ty cévy potvory kloužou a i sestřička na hematologii píchá kolikrát na třetí jehlu.
No, tak to je…
 Albi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1230
24.12.05 09:34

Kaede, ak je ta injekcia naozaj na vnutrosvalove pouzitie tak radsej do stehna a hlavne-ked si ju pichnes, tak najprv potiahni ci ti do striekacky nejde krv a az potom vytlac obsah.
Teda dievca drz sa!! :?
 k.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
24.12.05 09:47

Albi, mas moj obdiv, fakt je to sila! Prajem stastnu ruku pri pichani, si odvazna. Priatelovi prajem vsetko dobre!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.12.05 12:12

Ahoj,
me pichal injekce do svalu manzel pri stimulaci na IVF. Instruovala ho kamaradka - do svalu nad zadek (asi 2cm pod linii opaleni od kalhotek-u me), chytnout rasu a zapichnout celou jehlu (meli jsme tusim cerne jehly), mirne zatahnout, jestli se nenabira krev, a pak pomalu vytlacit obsah strikacky. Musim rict, ze me to od nej bolelo min nez od sestry v centru. Ale nevim, kam se to picha, kdyz si to mas pichnout sama. Ale urcite to zvladnes. Hodne stesti.
Bohunka

• Citovat
  • Upravit
613
26.12.05 09:02

Holky, moc moc dík za rady! Snad to s manželem společně zvládnem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie