Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, moje dcera 1,5roku už má týden takovou zelenošedou stolici..neměla průjem, měla to normální, dneska už řídší..nevím z čeho by to mohlo být..nekojím, dávám kravské mlíko…můžete někdo poradit??jsem zrovna na delší dobu u rodičů a tak naší doktorku máme 80km daleko ![]()
Nedávat vůbec mliko, jíst dietní jídla. Možná by to chtělo výtěr, jestli to není nějaký bacil, ale malá má za sebou týden průjmů, žlutého.. Doktorka řekla, že je to za ní, že výtěr není potřeba. Já teda kojim, mateřské mléko nevadí, jinak vše z obyčejného ano.. Měla by hodně pít, klidně sladky čaj, minerálku bez bublin. Pokud by to měla hodně a nepila, mazala bych na pohotovost.
Co jedla? U prtete se objevila zelenoseda stolice po jahodach. Nekdy ridsi, jindy normalni. Trva to uz cca 10 dni, ale on sni i 20 jahod za den.
Pokud je konzistence pevná, nebolí jí bříško, nezvrací, nemá teploty a pod. tak nemůže to být složením stravy? nedáváte jí poslední dobou více nějaké např. zeleniny?
Já pár dní zpátky zkoumala honzíkovo hovínka - byly červený, no a pak bingo, malej dlabal ve vedrech docela dost melounu, rajčat, jahod
ale v první chvíli mi taky zatrnulo.
Na druhou stranu, pokud už je to týden, tak bych minimálně doktorce zavolala a poradila se apoň po telefonu.
V místě bydliště rodičů není nějaké zdravotní středisko, dětská pohotovost, kam by se dalo zajet nebo aspoň zatelefonovat a domluvit se?
Právě že jí úplně normálně jako obvykle..nejdela nic extra jiného…jinak je úplně v pohodě..nic jí nebolí, nemá teplotu..snažím se jí pořád dávat pít. zkusím zavolat aspon naší doktorce snad mi po telefonu něco řekne