Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chci se zeptat, jestli je možné, že by jsme prodělali šestou nemoc bez horeček. Nebo alespoń jsem si na malé ničeho nevšimla, dokud se neosypala. Prvně jsem si myslela, že to má ze sluníčka, ale co jsem tady vyčetla z jiných diskuzí, tak ta vyrážka spíš připomíná šestou nemoc. Krupička na tvářích, za ušima, kolem krku, hrudníček a trochu vršek zádíček. Máme to už od středy, dnes neděle a nezdá se mi, že by se to moc lepšilo. Možná je to tím, že občas neodoláme a jdeme chvíli ven, ale snažím se být co nejvíc ve stínu.
A nemá delší vlásky? já jen že malá je teď osypaná na stejných místech, ale má to z horka - potničky pod vlasama…
O šesté nemoci bez horeček jsem nikdy neslyšela.
Samozřejmě každá nemoc může proběhnout netypicky - ale rozhodně bych na to nespoléhala a pokud se vyrážka ani po několika dnech nelepší, vzala bych dítě ukázat doktorce.
Zrovna u seste jsou ty horecky pomerne typicke, podle me je to jina pupinkata mrcha… nebo alergie
U seste nemoci neni krupicka ve tvari, pouze ve vlascich a osypka zacina na brisku, pak zadicka a hlavicka a teploty u toho sou
Taky to muze byt i nejaka jina nemoc, treba 5.nemoc kde je prvne vyrazka a potom teploty, radeji zitra zajdi k doktorce s ditkem a uvidis
Řekla bych že to šestá nebude…u ní jsou nejdřív teploty a potom osypání…a hlavně osypání u nás teda trvalo tak tři dny..to bude asi něco jinýho co třeba ze slunka? a nebo z nějakýho ovoce? může to mít i z prášku na praní aviváže ![]()