Kašel - sirup Prospan

492
21.6.13 16:10

kašel-sirup Prospan

Ahoj holky, jdu si pro radu ohledně podávání sirupu Prospan. Malej 16 měsíců od minulého pátku kašle a má rýmu. Dr říkala, že plíce má čistý a ať používáme tento sirup. Zítra to bude týden, co mu ho dávám, malej hezky odkašlává. Zakašle vlastně jen přes den a to párkrát, není to, že by se dusil a noci jsou klidné. Na tom sirupu je napsáno, že se má používat týden, takže by se měl zítra vysadit a já se na to dr samozřejmě zapomněla zeptat. Jak dlouho ho prcci užívali a popř. když už vykašlavá, nedráždí ho k tomu kašli zbytečně ještě víc? Doufám, že je to srozumitelné a děkuji za odpověď ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3787
21.6.13 17:38

Ahoj,
Prospan známe, je dobrý, klidně bych ho dávala ještě přes víkend.

Ještě dám tip na další dobrý sirup - Bronchipret - je tam kromě toho břečťanu i tymián a když je kašel, tak ho kupuju. Ale nevím, jestli ho můžou batolata nebo jestli je až od 3 let… :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3787
21.6.13 17:39

Ještě jsem chtěla napsat, že oběma klukům v žádném případě nepomáhal Mucosolvan, který se hodně doporučuje na odkašlávání. Oba kluci se po něm dávili až zvraceli, takže Mucosolvan už nekupuju. Jedině ten Bronchipret nebo Prospan. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
21.6.13 17:58

@Gerberka Děkuji za odpověď ;) Dáme ho tedy i přes víkend a pak uvidím, pokud nepřestane úplně kašlat, tak se příští týden máme ještě zastavit u dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22044
21.6.13 20:17
@Gerberka píše:
Ještě jsem chtěla napsat, že oběma klukům v žádném případě nepomáhal Mucosolvan, který se hodně doporučuje na odkašlávání. Oba kluci se po něm dávili až zvraceli, takže Mucosolvan už nekupuju.

Takže jim pomáhal. ;)

Dávili se a zvraceli, protože byli zahlenění a Mucosolvan hleny zředil.

Prospan, Bronchipret, Hedelix a podobné jsou čistě přírodní přípravky, takže jsou šetrnější - Mucosolvan je klasický lék (mukolytikum), tj. daleko silnější.

Zakladatelko: pokud „přes den zakašle a to jen párkrát“, nedávala bych mu sirup už vůbec - natož delší dobu, než je doporučeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
21.6.13 20:45

@BohunkaP No on teď kašle tak max 7× za den, v noci vůbec, ale pořád je to takovej ten hlenovej kašel nebo jak to napsat :) Měla jsem právě strach, aby ho ten sirup ještě víc nedráždil, když je to na uvolnění hlenu a tak se mu to pořád nevracelo nebo naopak, když to vysadíme, aby se to nezhoršilo. Máme takovej kašel poprvé, tak ani pořádně nevím, jak postupovat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
katka379
15.8.13 17:52

Ahoj holky, obnovuji diskusi. Chtěla bych se zeptat, zda máte někdo zkušenost s průjmem po Prospanu u batolete (14 měs.). Malý má po ránu dávivý kašel, Dr. mi doporučila Prospan, dala jsem jednou večer, jednou ráno a celý den měl potom průjem. V příbalovém letáku je toto uvedeno jako možný, ale spíše vzácnější nežádoucí účinek. Mně to přijde, že by to byla docela rychlovka, ale nevím, nemám s tím zkušenost. Jemu totiž momentálně i dost překotně rostou zuby (stoličky, řezáky), takže nevím, jestli ten průjem přisoudit Prospanu nebo zubům. Každopádně jsem Prospan už nedala a dneska už průjem není takový. Máte někdo podobnou zkušenost? Díky :mavam:

• Citovat
  • Upravit
16077
15.8.13 17:56

@katka379 je to možný, stejně tak i od zubů..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22044
15.8.13 17:59

Průjem bych Prospanu nepřisuzovala - zvlášť když rostou zuby a navíc je dítě zahleněné.

Ale jedna důležitá věc - Prospan se rozhodně nedává na večer, to Ti skutečně doporučila paní doktorka? 8o Léky (i přírodní prostředky), které mají odhleňovat, se mohou dát nejpozději kolem čtvrté odpoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
katka379
15.8.13 19:12

@BohunkaP Aha, to jsem nevěděla. Doktorka doporučila 2× denně, o čase se nezmínila. Ani v příb. letáku jsem se to nedočetla. Díky za upozornění. Taky si nakonec myslím, že ten průjem není z Prospanu, ale raději ho dávat nebudu. Udělala jsem domácí tymiánový sirup, tak budu dávat ten - a na noc tedy ne. I když malý přes den ani v noci nijak zvlášť nekašle, jen po ránu…už mi párkrát i ublinknul mlíko, jak se zakuckal. Nevím, z čeho to má, protože plíce má čisté..možná nějaká alergie nebi ty zuby :think:

• Citovat
  • Upravit
sarinkaropuska
12.10.13 07:20

prospan

Ahoj holky jak se používá prospan před jídlem nebo po jídle děkuji :D

• Citovat
  • Upravit
417
11.9.15 21:49

Obnovuji diskuzi,

maly ma kasel a bere prospan uz tyden. Dnes zacal rano zvracet a taky mel prujem. Mam pocit ze kdyz pred nekolika mesici bral prospan tak take po tydnu uzivani zacal zvracet. Muze to mit z toho prospanu? bereme 3 denne, maly ma 2,5 roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3787
12.9.15 10:38

@tapinka123

ahoj, těžko říct… ;)..můžou ho „jenom“ dávit hleny a je mu na zvracení…Prospan znám taky, je to břečťan, mám s tím daleko lepší zkušenosti než s Mucosolvanem - po něm oba kluci právě vždycky blili, jak je to nadavovalo…

škoda, že je ZASE víkend - to jsem teda „milovala“ :zed:, když byli kluci malí - oba svorně začali horečkovat a být špatní v pátek večer :,(…kdyby byl všední den, poradila bych ti, abys zaskočila k dr…když tak v pondělí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
10.1.16 11:24

Holky, dávate prospan před nebo po jídle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3787
10.1.16 16:40

@Verunka158

dávala jsem ho spíš po jídle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...